ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Στις ράγες της νέας εποχής, ο οργανισμός σιδηροδρόμων εμφανίζεται έτοιμος να λειτουργήσει με εξωστρέφεια και πελατοκεντρική αντίληψη σε τέσσερις πυλώνες ισχύος: ασφάλεια, διαφάνεια, εξυγίανση και ανάπτυξη.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΟΣΕ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/12/2017

 

Ένα διαφορετικό στίγμα δίνει πλέον ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Ύστερα από μια σειρά διαδικασιών και μετεξελίξεων, ο αποκαλούμενος «γίγαντας των μεταφορών» όχι μόνο έχει ξυπνήσει αλλά και έχει επανεκκινήσει δυναμικά, με εξωστρέφεια και πελατοκεντρική αντίληψη.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης των ελληνικών σιδηροδρόμων στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, στην ασφάλεια, στη διαφάνεια, στην εξυγίανση και στην ανάπτυξη με πρωτοβουλίες και ενέργειες θεσμικού, οργανωτικού και οικονομικού χαρακτήρα. Οι εξελίξεις του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού τοπίου δεν αφήνουν περιθώρια για άλλους μακροπρόθεσμους και όπως φαίνεται στο αφιέρωμα που παρουσιάζει το περιοδικό “Logistics & Management” η διοίκηση του οργανισμού έχει τη βούληση, την ισχύ και την πυγμή να φέρει τον ΟΣΕ στη νέα εποχή που ενισχύει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία προς το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο, το τραίνο.

Τη στρατηγική του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος ως το 2022 αναλύει στο άρθρο του ο πρόεδρος κ. Γιώργος Αποστολόπουλος. Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κώστας Πετράκης απαντά σε δύσκολες ερωτήσεις δίνοντας ενδιαφέρουσες ειδήσεις, τις οποίες θα εκτιμήσει ιδιαίτερα η αγορά. Σε αυτόν τον τόνο, ο γενικός διευθυντής δικτύου του ΟΣΕ κ. Γρηγόρης Σαμπατακάκης εξηγεί πώς θα λειτουργήσει το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου Πεδίου (ΕΚΘΠ) και πώς θα αποτελέσει το ζωτικό τμήμα ενός ευρύτερου συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει κυρίως πλήθος μεγάλων εταιρειών διαχείρισης και logistics.

 

 

COVER STORIES

ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΑ LOGISTICS

Ποιες είναι οι εξελίξεις στον ΟΛΘ, πώς προδιαγράφονται οι προοπτικές της Ελλάδας ως «πύλης διαμετακομιστικού εμπορίου» και γιατί υστερεί η χώρα μας σε χωρητικότητες φορτίων....

21O ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ LOGISTICS «DIGITAL SUPPLY CHAINS»

Τόπος: Ξενοδοχείο “Grand Hotel Palace”, Θεσσαλονίκη...

ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ «ΜΠΡΟΣ» ΤΑ LOGISTICS

Η έρευνα για τις επενδύσεις στα Logistics έρχεται να αναδείξει το ειδικό βάρος τους στην εθνική προσπάθεια για επάνοδο σε αναπτυξιακή τροχιά....