ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΛΙΜΕΝΩΝ, ΧΡ.ΛΑΜΠΡΙΔΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΦΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25/04/2018

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ):

"Kατόπιν αιτήματος που είχε υποβάλλει η ΟΦΑΕ για συνάντηση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την φύλαξη των λιμένων Πάτρας και Ηγουμενίτσας, όπου εντοπίζονται τα προβλήματα με τους παράνομους μετανάστες που εισβάλουν στα φορτηγά οχήματα με σκοπό να διαφύγουν από την χώρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 19 Απριλίου 2018 μεταξύ των εκπροσώπων της διοίκησης της ΟΦΑΕ και του Γεν. Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ Χρήστου Λαμπρίδη.

Στην συνάντηση, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και των Οργανισμών Λιμένων Πάτρας και Ηγουμενίτσας και άλλων φορέων. Συγκεκριμένα, εκτός από τον ΓΓΛΛΝΕ, κ. Χρήστο Λαμπρίδη, του Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Ράπτη Σταμάτιου, συνεργάτιδας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Τεμπονέρα Διονύσιου, και των εκπροσώπων της Διοίκησης της ΟΦΑΕ, συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος κ. Βιτσαράς Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Σακέλλης Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ) κ. Αγγελόπουλος Παναγιώτης – Ιάσωνας,  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας Α.Ε.  κ.  Κοντοές Νίκος,  ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. κ. Νταής Ανδρέας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας Πλοίαρχος Λ.Σ.  Ρεΐζης Δρόσος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Λ.Σ.  Μάζης Αντώνιος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και στελέχη των  αρμοδίων  υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.  

Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε η επιτακτική ανάγκη για την λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στους χώρους των λιμένων καθώς και γύρω από αυτούς, με σκοπό την αποτροπή της παράνομης εισβολής των μεταναστών στα φορτηγά οχήματα. Η ΟΦΑΕ τόνισε πως πρόκειται για να φαινόμενο που ενέχει σοβαρούς κινδύνους κυρίως για την σωματική ασφάλεια τόσο των οδηγών των φορτηγών οι οποίοι αναγκάζονται να προστατεύσουν τα οχήματά τους, καθώς και των ίδιων των μεταναστών οι οποίοι σε μια απέλπιδα προσπάθεια διαφυγής επινοούν τους πιο επικίνδυνους και απίθανους τρόπους για την παράνομη επιβίβασή τους στα φορτηγά, αλλά στην συνέχεια επιφέρει και νομικές ευθύνες για τους αυτοκινητιστές.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πατρών και Ηγουμενίτσας αλλά και ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ και του ΟΛΗΓ, αναγνώρισαν την σοβαρότητα της κατάστασης και δεσμεύτηκαν για την λήψη άμεσων μέτρων για την καλύτερη φύλαξη των λιμένων.

Παράλληλα, στην συνάντηση τέθηκαν πολλά ακόμα θέματα που απασχολούν εδώ και πολλά χρόνια τους αυτοκινηστές, όπως ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός έλεγχος των αλλοδαπών φορτηγών οχημάτων που εισέρχονται στην χώρα μας μέσω των λιμένων, η ζύγιση των φορτηγών, τα λιμενικά τέλη που καταβάλλουν οι Έλληνες αυτοκινητιστές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες που λειτουργούν στην γραμμή της Αδριατικής, οι πρακτικές παράνομης έλξης ασυνόδευτων ρυμουλκούμενων εντός κι εκτός των λιμένων.

Η ΟΦΑΕ έχει υποβάλλει πολλαπλά γραπτά αιτήματα κατά τα τελευταία έτη για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση, ενώ τον περασμένο Ιούλιο είχε υποβάλλει και ένα εκτενές υπόμνημα με τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα χρόνια θέματα που αντιμετωπίζονται στα ελληνικά λιμάνια και αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή διεξαγωγή των εμπορευματικών μεταφορών, καθώς επίσης πολλές φορές δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η ανταπόκριση του ΓΓΛΛΠΝΕ καθώς και η πρωτοβουλία του να προσκαλέσει τους εκπροσώπους όλων των αρμόδιων υπηρεσιών προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα αυτά αλλά και να ακουστούν οι προτάσεις όλων των πλευρών, αποτελεί για εμάς ένδειξη πως τα θέματα που θέτει η ΟΦΑΕ αντιμετωπίζονται με την σοβαρότητα που τους αρμόζει, καθώς επίσης αποτελεί μια θετική ένδειξη για την συνέχιση των από κοινού προσπαθειών για την οριστική εξεύρεση λύσεων".

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 12/4 Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΥΠΡΟΣ - ΧΑΪΦΑ

Μια νέα εμπορική γραμμή, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κύπρο και τη Χάιφα εγκαινιάζει ο όμιλος Salamis, στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων του στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Τα δ...

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία αποφάσισαν τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα, ώστε να διευκολυνθούν οι έλεγχοί τους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπ...

ΜΕ E-CMR, ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΦΑΕ, SARMED, MED FRIGO ΚΑΙ NESTLE

Το πιλοτικό πρόγραμμα e-CMR, το οποίο στη χώρα μας συντονίζεται από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με όλες τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό να ...

Κλείσιμο [X]