ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της ΕEL.

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Η ΕΕL

ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018, ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ WORKSHOP ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ UNECE, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LOGISTICS ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20/03/2018

 

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που επιβεβαιώνουν την εξωστρέφεια και προωθούν τις σημαντικές δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Logistics ανακοίνωσε ο πρόεδρός της κ. Νικόλαος Ροδόπουλος στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η EEL προχωρεί στη συνδιοργάνωση διεθνούς workshop σε συνεργασία με την Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE) και τη συμμετοχή επτά χωρών, στο πλαίσιο του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου της EEL. Ταυτοχρόνως, ο επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας των logistician επιχειρεί μέσα από την 4η Πανελλήνια Έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, να αποτυπώσει το νέο ποσοστό που καταλαμβάνει η Εφοδιαστική Αλυσίδα στο ΑΕΠ της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία από άποψη θεματολογίας και ύφους. Έχει προγραμματισθεί για τις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό το γενικό τίτλο: «Logistics on the move: Greece in the fast lane».

Το στίγμα του διεθνούς χαρακτήρα που λαμβάνει το φετινό συνέδριο δίνει η Οικονομική Επιτροπή για των Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE), που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι τουλάχιστον 7 χώρες που θα φιλοξενηθούν στις εργασίες του κι οι οποίες θα καταθέσουν την εμπειρία αλλά και το όραμα ανάπτυξης σε μια «δύσκολη» γεωγραφικά περιοχή όπως είναι αυτή των Βαλκανίων, αλλά και το νέο ποσοστό που καταλαμβάνει η Εφοδιαστική Αλυσίδα στο ΑΕΠ της χώρας, μέσα από τη νέα έρευνα της EEL, θα συνθέσουν ένα καινοτόμο τριήμερο δράσεων με επίκεντρο την Εφοδιαστική Αλυσίδα. Βασική θεματολογία του συνεδρίου θα είναι: εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές, λιμάνια, agrologistics, clusters, βιομηχανία, χωροταξία, ψηφιακός μετασχηματισμός στην εφοδιαστική αλυσίδα, green logistics κ.ά.

 

Προσυνεδριακό workshop

 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, η 29η Νοεμβρίου θα αποτελέσει ορόσημο για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, αφού θα ανοίξουν οι πύλες του 22ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Logistics στο Ζάππειο Μέγαρο, με το μεγάλο προσυνεδριακό workshop, που συνδιοργανώνει η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE) με την Ελληνική Εταιρεία Logistics. Τίτλος του workshop είναι: «Capacity Building Workshop on Strengthening Rail Transport Connectivity».

Βασική θεματολογία αυτής της δράσεως θα είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των σιδηροδρόμων της περιφέρειας με στόχο τη δημιουργία κοινών, αξιόπιστων και βιώσιμων σιδηροδρομικών υπηρεσιών προς τη διεθνή αγορά (κοινές ταρίφες, κοινά χρονοδιαγράμματα, block trains κ.λπ.). Στο workshop αυτό θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Μεταφορών και των Σιδηροδρομικών Οργανισμών της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και της Σλοβενία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού gala, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της 4ης Πανελλήνιας έρευνας για την εφοδιαστική αλυσίδα, που θα αναδείξει το νέο ποσοστό που καταλαμβάνει ο τομέας στο ΑΕΠ της χώρας. Η 4η πανελλήνια έρευνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους καθηγητές Δρ. Γιάννη Μίνη και Δρ. Βασίλη Ζεϊμπέκη. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να  προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία στην πολιτική ηγεσία για την επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, τόσο από ξένους, όσο κι από Έλληνες επιχειρηματίες.

 

Εθνική στρατηγική Logistics

 

Αναφερόμενος στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δράσεων της EEL, ο πρόεδρος κ. Νικόλαος Ροδόπουλος, τόνισε την απόφαση του πρωθυπουργού για σύσταση επιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τα Logistics με τη συμμετοχή έξι γενικών γραμματέων από έξι διαφορετικά υπουργεία.  Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την αναγνώριση του ρόλου των Logistics στη χώρα μας, δικαιώνοντας την Ελληνική Εταιρεία Logistics και το αφήγημα της για τη δημιουργία υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Ο κ. Ροδόπουλος κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς σε διαβούλευση τόσο για το θέμα της αχαρακτήριστης ζώνης του Ασπροπύργου, όσο και για το ζήτημα της χρηματοδότησης των μεταφορέων.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα που έχει προκύψει από την ΚΥΑ αδειοδοτήσεων και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις  - 4000 στρεμμάτων - οι οποίες βρίσκονται στην περίφημη αχαρακτήριστη ζώνη του Ασπροπύργου. Θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να προσφέρει βιώσιμη και δίκαιη λύση προστατεύοντας και τονώνοντας τον τομέα μας, πάντα στο πλαίσιο της θεσμικής νομιμότητας. Ιδιαίτερη ευαισθησία δείχνουμε στο θέμα της χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν Ελληνικών συμφερόντων οδικοί μεταφορείς. Απευθυνόμενος και στους δύο κλάδους, κάνω πρόσκληση για μια ανοικτή και δημόσια διαβούλευση, η οποία όμως πρέπει να καταλήξει σε μια κοινή αποδεκτή χάρτα».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο διευθυντής του υφυπουργού Μεταφορών κ.  Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Εμπορικός Διευθυντής της Σ.Ε.Π. Α.Ε. κ. Τάσος Βαμβακίδης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΠ κ.  Kωνσταντίνος Αχλαδίτης και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων & Εξαγωγέων κ. Νικόλαος Μαυρίκος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων και οργανισμών.

Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών της EEL, κ. Αλέξης Αλεξίου.

 

 

 

MANAGEMENT

SUPPLY CHAIN AWARDS 2020, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ EΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΤΑ LOGISTICS ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Διανύοντας μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον κλάδο, τα Supply Chain Awards 2020 πρόκειται να αναδείξουν τους κορυφαίους της εφοδιαστικής αλυσίδας, των Logistics και των μεταφορών, για 5η χρονιά. Σ...

ON LINE ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ YES FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο 10ος διαδικτυακός ανοιχτός διάλογος του YES FORUM πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας έτσι, εν όψει του Αυγούστου, την πρωτοβουλία της ομάδας, η οποία «γεννήθηκε» το Μάρτιο, εξαιτίας ...

«GREECE MEETS GERMANY» ΣΤΗΝ 85Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γερμανικοί όμιλοι και θυγατρικές τους στην Ελλάδα, φορείς της παραγωγής και του εμπορίου καθώς και της ελληνογερμανικής συνεργασίας, υπουργεία και φορείς του γερμανικού Δημοσίου, μελετητικά και ερευνη...

Κλείσιμο [X]