ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Το πρώτο μέρος της συνεδρίασης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έκλεισε με τη μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου, την έγκριση των Πεπραγμένων για το 2017 και του Προϋπολογισμού για το 2018.

ΣΕΒ: «Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΕΣΣΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 29/05/2018

 

Του Θεμιστοκλή Αλυφαντή

Με ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κετευθύνσεις ότι «η Ελλάδα αλλάζει με την Επιχειρηματικότητα μπροστά» πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την αθρόα προσέλευση των μελών του Συνδέσμου.

Η είδηση της ημέρας ήταν πως οι επιχειρηματίες και οι βιομήχανοι που είναι μέλη του ΣΕΒ ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον κ. Θεόδωρο Φέσσα και τον επανεξέλεξαν στη θέση του προέδρου για τη διετία 2018 - 2020. Κατά τη γενική συνέλευση εξελέγησαν, επίσης, νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και νέο Γενικό Συμβούλιο, με εκπροσώπηση των πιο δυναμικών επιχειρήσεων της χώρας μας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη διαδικασία εγκατάστασης του Προέδρου της Συνέλευσης κ. Βασίλη Ράπανου και της Γραμματέας της Συνέλευσης κυρίας Αικατερίνης Λαλαούνη.

 

Άκης Σκέρτσος: «Στόχος να φέρουμε πιο κοντά την Ελλάδα στην Ευρώπη»

 

Στην ομιλία του στα μέλη ο γενικός διευθυντής κ. Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του ρόλου και της δράσης του Συνδέσμου και παρουσίασε στοιχεία για το τι πέτυχε ο ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητα στη 2ετία 2016-2018.

Ο ΣΕΒ ανέδειξε και υπηρέτησε φιλόδοξους εθνικούς στόχους για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και τη σύγκλιση με την Ευρώπη, τόνισε ο κ. Σκέρτσος και επισήμανε ότι οι στρατηγικές προτάσεις του ΣΕΒ διαμορφώνουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ισχυρή τόνωση της απασχόλησης, με τη δημιουργία 500 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά στην εξωστρέφεια, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ υπογράμμισε: «Στηρίζουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις με υψηλής ποιότητας εξαγωγικές γνώσεις, ανάλυση αγορών, επιχειρηματικές αποστολές και δικτύωση». Μάλιστα, αναφέρθηκε στις 15 επιχειρηματικές αποστολές με 128 συμμετοχές επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι το 1/3 των B2B συναντήσεων καταλήγουν σε εμπορικές συμφωνίες ή σε στάδιο προχωρημένων συζητήσεων.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε επίσης στην εντυπωσιακή αύξηση των μελών του ΣΕΒ, κατά +65% στην τετραετία, σημειώνοντας ότι οι σύγχρονες, οργανωμένες μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με το ισχυρό αποτύπωμα στην οικονομία, στις ποιοτικές θέσεις εργασίας και τα δημόσια οικονομικά, είναι αυτές που καθιστούν τον ΣΕΒ ως έναν εργοδοτικό φορέα ευθύνης και προσφοράς.

 

Θεόδωρος Φέσσας: «Παράγοντας σταθερότητος ο ΣΕΒ»

 

Αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας εξήγησε ότι στόχος του ΣΕΒ ήταν να αυξήσει την παρουσία και την παρέμβασή του στη δημόσια ζωή διατυπώνοντας σύγχρονες θέσεις και απόψεις ώστε να διαμορφωθούν αποφάσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Όπως τόνισε ο κ. Φέσσας τα τελευταία 4 χρόνια διαχειριστήκαμε ουσιαστικά τον 2ο κύκλο της κρίσης γι΄ αυτό και η σημαντικότερη πρόκληση για τον ίδιο και τον ΣΕΒ ήταν να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αναδείξει την υγιή και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα - ιδιωτική πρωτοβουλία ως τη μόνη διέξοδο από την βαθιά κρίση, τις παραγωγικές επενδύσεις, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σε άλλο σημείο ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική τάξη που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών για τις αναγκαίες τομές σε κράτος και οικονομικές δομές. Το ερώτημα είναι ένα σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από «την καλοσύνη των ξένων» ή θα πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ξανά ευημερία για τους πολλούς, αυτή τη φορά όμως σε υγιείς βάσεις; Πιστεύουμε στην ελεύθερη, ανοιχτή οικονομία και στην ευημερία που μπορεί να φέρει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και θα αγωνιστούμε για αυτήν.» Ο κ. Φέσσας σημείωσε ακόμη ότι επιστροφή στην κανονικότητα δεν σημαίνει επ' ουδενί επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν το 2009 στην κρίση και την χρεοκοπία.

«Απαιτείται ουσιώδης αλλαγή από όλους μας ατομικά και συλλογικά τώρα που αφαιρείται σταδιακά το δίχτυ ασφαλείας των εταίρων μας» -τόνισε ο κ. Φέσσας και επισήμανε ότι για να συμβεί αυτό «πρέπει να προηγηθεί αλλαγή σε όλους τους θεσμούς οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη πολιτών και εταίρων». Μιλώντας για την προσεχή διετία σημείωσε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ σχεδιάζει 3 πρωτοβουλίες για να συμβάλουμε στην αύξηση των επενδύσεων, στην καινοτομία και την ψηφιακή ωρίμανση, και στην ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας.

 

Η νέα διοίκηση

 

Το πρώτο μέρος της συνεδρίασης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης έκλεισε με τη μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού και Γενικού Συμβουλίου, την έγκριση των Πεπραγμένων για το 2017 και του Προϋπολογισμού για το 2018.

 

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ:

1. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος

2. Γιάννης Γιώτης, Αντιπρόεδρος

3. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος

4. Νίκος Καραμούζης, Αντιπρόεδρος

5. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος

6. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος

7. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Αντιπρόεδρος

8. Αλέξανδρος Μακρίδης, Γενικός Γραμματέας

9. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Ταμίας

10. Οδυσσέας Αθανασίου, Μέλος ΔΣ

11. Ευτύχιος Βασιλάκης, Μέλος ΔΣ

12. Μάρκος Βερέμης, Μέλος ΔΣ

13. Καλλίνικος Καλλίνικος, Μέλος ΔΣ

14. Ιωάννης Καραγιάννης, Μέλος ΔΣ

15. Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Μέλος ΔΣ

16. Ελένη Κολιοπούλου, Μέλος ΔΣ

17. Πάνος Κυριακόπουλος, Μέλος ΔΣ

18. Αριστοτέλης Παντελιάδης, Μέλος ΔΣ

19. Μιχάλης Στασινόπουλος, Μέλος ΔΣ

20. Μιχάλης Τσαμάζ, Μέλος ΔΣ

Τα βιογραφικά του νέου ΔΣ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΒ.

 

 

 

MANAGEMENT

ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ CYBER CONFERENCE «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ LOGISTICS» ΤΟΥ ILME

Στην εποχή μετά την κρίση του κορονοϊού, η συνεργατικότητα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία για όλη την αγορά των Logistics. Γι’ αυτό και στο cyber conference που διοργανώνει στις 14 Ιουλίου το Ινστιτούτ...

ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ CPI ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τη δωρεάν χορήγηση 2 ΟΚΙ εκτυπωτικών μηχανημάτων στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ανακοίνωσε η CPI. Στόχος της δωρεάς είναι τα μηχανήματα να καλύψουν τις εκτυπωτικές ανάγκες που έχουν προ...

ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ PEPPER ΤΟΥ ΔΑΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper ανέπτυξε η Mobile Technology, αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αερο...

Κλείσιμο [X]