ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Το συνέδριο e-commerce logistics θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου και τελεί υπό την αιγίδα των EEL, GRECA, ΙΠΕ και ΕΕΒΨ.

ΣΥΝEΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ LOGISTICS ΤΟΥ E-COMMERCE

ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/06/2018

 

Η πιο καταξιωμένη εσπερίδα στην ελληνική αγορά, με επίκεντρο τα logistics του e-commerce, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας, στις 27 Ιουνίου 2018.

Το 2017 ο τζίρος του e-commerce στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 4,5 δις. και αναμένεται μέχρι  το 2021 αύξηση  16% κάθε έτος.  Στην εσπερίδα θα ακουστεί από καταξιωμένα στελέχη και ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων  πως επιτυγχάνεται η βέλτιστη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και πως μέσω της σωστής διαχείρισης των logistics μπορούμε να εξοικονομήσουμε μέχρι και 25% μείωση στο κόστος λειτουργίας των εργασιών του Supply Chain προβάλλοντας μεθόδους  πιο γρήγορης και «αλάνθαστης» παράδοσης προϊόντων στον καταναλωτή, χρησιμοποιώντας smart και αυτοματοποιημένες μεθόδους στην εφοδιαστική αλυσίδα από  τις αγορές, την αποθήκευση και τη διανομή end-to–end.

Η βασική θεματολογία της εσπερίδας χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Κατά τη διάρκεια της 1ης  ενότητας θα αποκρυπτογραφηθούν τα logistics του e-commerce που όπως αναγνωρίζεται διεθνώς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αναμένεται να αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες μείωσης του  κόστους αποθεματοποίησης και απαξίωσης εμπορεύματος στο e-commerce, να αναλυθεί η πολλαπλή ABC ανάλυση και οι χρωματικές ζώνες αποθεμάτων για ελαχιστοποίηση του κόστους και βελτιστοποίηση του customer service. Θα ακούσουμε μεθόδους καταγραφής του κόστους picking–packing, διαδικασίες ορθής χωροταξικής οργάνωσης της αποθήκης, αυτοματοποίησης, ελέγχου παραγωγικότητας, θα δοθούν benchmarks και πληροφορική υποστήριξη για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Στην ίδια ενότητα θα παρουσιαστούν τομείς όπως η διανομή και courier (last mile), μέθοδοι bidding για βέλτιστες τιμές, μέθοδοι ιχνηλασιμότητας της παραγγελίας, POD / IOD, διαδικασίες για τις εισπράξεις. Τέλος, θα γίνει αντιπαραβολή μεταξύ insourcing & outsourcing των logistics του e-commerce προβάλλοντας τις ιδιαιτερότητες της κάθε λύσης. H 1η ενότητα θα ολοκληρωθεί με έξυπνα & αξιόπιστα συστήματα που θα διαφυλάξουν τα προσωπικά δεδομένα και απαλλάξουν τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις από τον πονοκέφαλο του GDPR.

Στη 2η  ενότητα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν τη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του key note speaker Κωνσταντίνου Δελλήγιαννη Head of Operations and Supply Chain EU FBA της Amazon. H πολυδιάστατη εμπειρία του κ. Δελλήγιαννη -βραβευμένου με τιμητική διάκριση στα Transport & Logistics Awards 2017  και που στο παρελθόν υπήρξε  COO της Multirama & της Info-Quest- καθώς και το επιτυχημένο σε παγκόσμια κλίμακα case της Amazon που υπηρετεί τα τελευταία 5 χρόνια δεν μπορεί παρά είναι πηγή γνώσης για αξιοποιήσουν οι συμμετέχοντες. Η  2η ενότητα θα ολοκληρωθεί με τις παρεμβάσεις και το σχολιασμό του κ. Σταμάτη ανδριανόπουλου Executive Consultant  της PLANNING.    

Η εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με την 3η κατεξοχήν πρακτική ενότητα όπου θα παρουσιαστούν 4 πολύ δυνατά επιτυχημένα case studies από διαφορετικούς κλάδους, αναδεικνύοντας κάθε ένα από αυτά τις βέλτιστες πρακτικές. Κeynote ομιλητές παρουσιάζοντας επιτυχημένα cases θα δείξουν πως το e-commerce μετατρέπεται σε ευκαιρία σε μία ψηφιακή εποχή που ο καταναλωτής είναι εξοικειωμένος με τις αγορές από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή. Τα cases που θα παρουσιαστούν στο 3ο μέρος είναι το επιτυχημένο ολοκληρωμένο μοντέλο  του e-fresh,   οι παράμετροι του e-φαρμακείου από το ηλ. κατάστημα ofarmakopoiosmou.gr,  από τον ταχέος αναπτυσσόμενο κλάδο των ηλεκτρονικών το plaisio.gr και τέλος το επαναστατικό case της καπνοβιομηχανίας: IQOS

Η εσπερίδα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και Διευθυντικά Στελέχη e-shops, ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων με πολύ-καναλιακές πωλήσεις, COOs και logistics managers επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, CEO, COOs, εμπορικούς διευθυντές και άλλα διευθυντικά στελέχη εταιρειών 3PL με εξειδικευμένες λύσεις e-commerce logistics, διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων ταχυμεταφορών  courier, διευθυντικά στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μεταφορών και διανομής, προμηθευτές συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνιών, προμηθευτές εξοπλισμού και τεχνολογιών αποθηκών, προμηθευτές λογισμικού διαχείρισης λειτουργιών αποθήης και αποθεμάτων. 

Το συνέδριο e-commerce logistics θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Holiday Inn Αττικής Οδού, από τις 16.00-20.30.  Διεξάγεται με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και τελεί υπό την αιγίδα των Eλληνικής Eταιρείας Logistics, GRECA, Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας και ΕΕΒΨ.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Logistics & Management, Car & Truck, 

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαριτίνα Λάμπρου, Director Institute Supply Chain, 210.618.01.04

 

 

 

 

MANAGEMENT

ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ CYBER CONFERENCE «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ LOGISTICS» ΤΟΥ ILME

Στην εποχή μετά την κρίση του κορονοϊού, η συνεργατικότητα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία για όλη την αγορά των Logistics. Γι’ αυτό και στο cyber conference που διοργανώνει στις 14 Ιουλίου το Ινστιτούτ...

ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ CPI ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τη δωρεάν χορήγηση 2 ΟΚΙ εκτυπωτικών μηχανημάτων στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ανακοίνωσε η CPI. Στόχος της δωρεάς είναι τα μηχανήματα να καλύψουν τις εκτυπωτικές ανάγκες που έχουν προ...

ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ PEPPER ΤΟΥ ΔΑΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper ανέπτυξε η Mobile Technology, αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αερο...

Κλείσιμο [X]