ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Θα γίνει Logistics PEST Analysis και θα παρουσιαστούν τόσο οι προκλήσεις, όσο και οι λύσεις στο νέο θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον από το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

SOLUTIONS V: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ LOGISTICS

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13/04/2018

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το “Supply Chain Institute” διοργανώνει το 5ο συνέδριο της σειράς “Solutions”, των πλέον εδραιωμένων συνεδρίων της αγοράς των Logistics, με την επιστημονική συνεργασία της “Planning”. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη θεσμική υποστήριξη του ΣΕΒ και τελεί υπό την αιγίδα των EEL, ΕΕΔΕ, ΠΕΕΔ και ΣΥΝΔΔΕL .

Τα συνέδρια της σειράς “Solutions” δίνουν τεχνικές λύσεις και αξιόπιστες / αξιοποιήσιμες εφαρμογές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σύγχρονων θεμάτων  που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας κάθε επιχείρησης και οργανισμού. Τα θέματα που απασχολούν τα συνέδρια διαφέρουν κάθε φορά εφόσον το ευρύτερο οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον μεταβάλλεται δημιουργώντας νέες προκλήσεις, ευκαιρίες αλλά και κινδύνους,  τους οποίους αναλύει και παρουσιάζει, δια στόματος διευθυντικών στελεχών της αγοράς με βαθιά τεχνογνωσία.

Βασιζόμενο πλέον σε εμπειρία περισσότερων από 10 ετών, το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας ανέλυσε φέτος το συνολικό περιβάλλον της αγοράς Logistics και τα αποτελέσματά αυτής της ανάλυσης θα παρουσιαστούν στο συνέδριο “Solutions V”.

 

Η ατζέντα του συνεδρίου

 

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου χωρίζεται σε πέντε πυλώνες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης  ενότητας, η οποία είναι προσανατολισμένη στην PEST ανάλυση, οι ομιλητές θα αναφερθούν στις πρόσφατες σημαντικές αλλαγές νομικού και θεσμικού περιβάλλοντος των εμπορευματικών μεταφορών και της αποθήκευσης. Η δεύτερη θεματική ενότητα εστιάζει στο περιβάλλον των υποδομών logistics. Συνδυάζοντας ομιλίες και στρογγυλή τράπεζα, θα παρουσιαστούν όλα τα νεότερα για τις αδειοδοτήσεις των αποθηκευτικών χώρων και του real estate των κέντρων logistics, τις αχαρακτήριστες περιοχές και τις ιδιαιτερότητές τους, τις κορεσμένες περιοχές της Αττικής και αυτές όπου κάποιος μπορεί σήμερα να βρει ελεύθερους χώρους για αποθήκευση.  

Στην τρίτη ενότητα ο κ. Καρυπίδης θα κάνει μία out of the box ομιλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Με μία διαφορετική προσέγγιση στην ομιλία του, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον για το World Class Business.

Τέταρτος πυλώνας του συνεδρίου τα smart warehouses: τι είναι, πόσο η τεχνολογία παρεμβαίνει στους αποθηκευτικούς χώρους, ποια τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα και τι θα δούμε στις αποθήκες του μέλλοντος.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την πέμπτη και άκρως ενδιαφέρουσα ενότητα που θα παρουσιάσει την λειτουργία, την κατάσταση και τις προοπτικές της αγοράς των μεταφορών και των πρακτορείων, όπου ομιλητές και στρογγυλή τράπεζα από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του κλάδου της μεταφοράς θα  προβάλλουν λύσεις για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της αστικής διανομής και των εθνικών μεταφορών μέσω της βελτιστοποίηση της συνεργασίας των διανομέων με τα πρακτορεία μεταφορών και τον τελικό πελάτη, και την εφαρμογή σύγχρονων επιχειρησιακά μοντέλα αστικής διανομής από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας παράλληλα κρίσιμα στοιχεία της αγοράς, benchmarks τιμών για τους 3PL για τυποποιημένα δεδομένα μεταφορικού έργου, όπως parcel, παλέτα, ύψος, όγκοι κ.ά..

Για όποιον δραστηριοποιείται στην αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι απαραίτητη η εγρήγορση, η διαρκής ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, η κατάλληλη προετοιμασία για τις αλλαγές που έρχονται αλλά και η επαγγελματική δικτύωση. Για όλα αυτά λοιπόν αν δραστηριοποιείστε στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν πρέπει να λείψετε από αυτό το συνέδριο.

  • Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι τα περιοδικά “Car&Truck” και “Logistics & Management”.

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΒΥΕ ΚΑΙ ΔΕΥΑ

-Επιστήμονες, κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου και επιχειρηματίες συμμετέχουν στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα του “Verde.tec Forum” που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019,...

ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚO ΣΠOΤ ΤΗΣ VERDE.TEC

Κορυφαίοι θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, αλλά και προσωπικότητες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κυκλική οικονομία και στις τεχνολογίες περιβάλλοντος έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τ...

“ELEC.TEC”: H ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ “SMART HOMES”

Η κορυφαία έκθεση ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού και συστημάτων ασφαλείας προετοιμάζεται με νέα αισθητική και ποιοτικά δεδομένα. Περισσότερη λάμψη αλλά και νέες τεχνολογικές καινοτομίες για τα smart ...

Κλείσιμο [X]