ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Τουλάχιστον δεκαπέντε ξεχωριστές συνεδριακές εκδηλώσεις και workshops θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την 3η διεθνή έκθεση “Verde.Tec” από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019.

ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚO ΣΠOΤ ΤΗΣ VERDE.TEC

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/01/2019

 

 

Κορυφαίοι θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες, αλλά και προσωπικότητες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κυκλική οικονομία και στις τεχνολογίες περιβάλλοντος έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Στελέχη της Κομισιόν, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας αλλά και εκπρόσωποι της Αγοράς, δίνουν το «παρών» στην κορυφαία εκθεσιακή διοργάνωση, την «3η Διεθνή Έκθεση Verde.Tec», καθώς και στο μεγάλο συνεδριακό γεγονός, το Verde.tec Forum που θα διεξαχθεί παράλληλα με την έκθεση, 15-17 Φεβρουαρίου 2019, στο MEC Παιανίας. Με σημαντική στιγμή τα βραβεία «Greek Green Awards» σε πρωτοπόρους ΟΤΑ, Συστήματα και Επιχειρήσεις. Μόλις κυκλοφόρησε και το διαφημιστικό σποτ της έκθεσης, το οποίο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο συγκεκριμένο link: https://youtu.be/cG25jn90S9w

 

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:00’ το πρωί. Οι βασικές ομιλίες θα γίνουν στη Συνεδριακή Αίθουσα Α’ υπό τον γενικό τίτλο: «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smart cities». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι των κομμάτων, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα μιλήσουν ως τις 4 το απόγευμα για βέλτιστες πρακτικές, έργα, προτάσεις και λύσεις που αλλάζουν το τοπίο στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα.

 

Από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα μάλιστα, θα προγραμματιστούν οι ομιλίες των keynote speakers από τους χορηγούς και τους φορείς της έκθεσης. Θα ακολουθήσει από τις 6 έως τις 8 η μεγάλη βραδυά με τις απονομές των βραβείων “Greek Green Awards 2019” οπότε θα τιμηθούν οι βέλτιστες πρακτικές αυτοδιοικητικών φορέων για το 2018 αλλά και οι προτάσεις εταιρειών – εκθετών, στο μέρος των ειδικών απονομών.

Σε επίπεδο workshops, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 έχει προγραμματισθεί από το ΚΑΠΕ και την «Ανατολική Α.Ε.» η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «Ενεργειακές κοινότητες και χρηματοδοτικές λύσεις έργων», η οποία θα κρατήσει από τις 11 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει το ειδικό workshop της “Greenpreace” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πίεσε το Δήμο σου να στραφεί στον ήλιο». Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ήλιε μου, ήλιε σου» στο οποίο εντάσσονται Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δίνουν καινοτόμες λύσεις αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας, αξιοποιώντας τη νέα νομοθεσία και τις αρκετές ημέρες ηλιοφάνειας σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας. Θα παρουσιαστούν και τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του προγράμματος στους τέσσερις δήμους.

Για τα εναλλακτικά καύσιμα, την ηλεκτροκίνηση και τα νέα μοντέλα ανακύκλωσης αναλωσίμων σε βαρέα οχήματα και Logistics διοργανώνεται ειδική εκδήλωση από το περιοδικό “Car & Truck” παράλληλα με την ημερίδα του ΕΟΑΝ με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία  Διαχείριση Αποβλήτων και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Η πρώτη ημέρα της έκθεσης θα κλείσει στον χώρο υποδοχής του Εκθεσιακού Κέντρου MEC με κοκτέιλ εγκαινίων και δεξίωση.

Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 θα συνεχιστούν στη βασική συνεδριακή αίθουσα οι τοποθετήσεις των δημάρχων, των στελεχών της Αυτοδιοίκησης αλλά και των επιχειρήσεων για τη στρατηγική της κυκλικής οικονομίας. Το “Ecocity” σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Γεωλόγων θα διοργανώσει την «3η Ημερίδα: Γεωθερμία & Αστικό Περιβάλλον» με πλήρες πρόγραμμα που έχει ήδη καταρτιστεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της έκθεσης.

Στην πρώτη αίθουσα των workshops o ΣΕΠΑΝ θα διοργανώσει ειδικές εκδηλώσεις για τη στρατηγική της οικονομίας και τη διαμόρφωση της αγοράς. Στην πρώτη ενότητα θα αναλυθούν οι τάσεις, οι απαιτήσεις και τα δεδομένα για το σχεδιασμό κυκλικών προϊόντων ενώ στη δεύτερη, θα αναλυθεί ο σχεδιασμός δομών και λειτουργίας της ανακύκλωσης και θα θιγούν ζητήματα ενεργειακής αξιοποίησης και ταφής.

Για το διάστημα από τις 3:30’ μ.μ. έως τις 5 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ ενώ από τις 5 έως τις 6:30’ μ.μ. η ΕΝΔΙΑΛΕ θα κάνει ενημερωτικό εργαστήριο με τίτλο: «Διαχείριση ανακύκλωσης λιπαντικών ελαίων, βιομηχανία και ΟΤΑ». Στη δεύτερη αίθουσα των workshops, η ΕΕΔΣΑ θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων ενώ  ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Φωτοβολταϊκών θα παρουσιάσει έρευνα για τις τάσεις στη σχετική αγορά.

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το ενδιαφέρον των συνέδρων θα περάσει κυρίως σε θέματα που αφορούν σε κατασκευές, συμβάσεις και έλεγχο μηχανισμών ανακύκλωσης. Στη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα πραγματοποιήσει ημερίδα, το οποίο έχει προσδιορίσει με τίτλο εργασίας: «Πράσινες δημόσιες συμβάσεις – Εφαρμογή ΚΕΝΑΚ και αποτίμηση προγράμματος ‘Εξοικονόμηση κατ’ οίκον’», από τις 11 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα. 

Στην επόμενη εκδήλωση, το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με την «Τεχνοεκδοτική / T-Press» και με τα συστήματα διαχείρισης υλικών κατεδαφίσεων θα παρουσιάσουν θέματα για τη «Διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων εκσκαφών και οικοδομικών υλικών».

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ειδικό workshop που αφορά στη διαχείριση των νερών και των λυμάτων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος, την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως, καθώς και την ΚΕΔΕ. Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Διαχείριση υδάτων: Επεξεργασία, αφαλατώσεις και έλεγχοι στο πόσιμο νερό» ενώ η δεύτερη «Διαχείριση λυμάτων και τεχνολογίες ελέγχου αποχετευτικών δικτύων». Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις από τον ΠΣΑΤ (Αρχιτέκτονες Τοπίου), τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραγωγών Βιοαερίου.

Με την αιγίδα τους στηρίζουν επίσης την 3η διεθνή έκθεση «Verde.tec 2019» οι εξής φορείς: Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ), Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α.), Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου (Ε.Σ.ΠΑ.Β.), Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (Σ.Ε.Φ.), Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (Σ.Π.Ε.Φ.), Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε.), Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (Π.Σ.Α.Τ.), Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) και Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ.)

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

*    Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

*     Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

*     Αρχιτέκτονες.

*     Εργολήπτες.

*     Επενδυτές σε ΑΠΕ.

*     Μελετητές.

*     Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

*     Ξένες αντιπροσωπείες.

*     Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

                ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«Ecotec»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck».

«Μετάδοση Ισχύος»

Θερμοϋδραυλικός

«Ηλεκτρολόγος»

Local it .gr

Airetos.gr

MyOTA.gr

Πράσινο Σπίτι & Κτίριο

Citinews

Β2Green

Mascus

E-mc2

 

*  Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, προβάλλεται με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC”

Για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, το εκθεσιακό κέντρο MEC θα μετατραπεί σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό και τη διακόσμηση, αλλά και τα συστή...

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ ΤΟ YES TO SEA TOURISM FORUM 2019

Ένα ακόμα ηχηρό ΝΑΙ στο θαλάσσιο τουρισμό δηλώνει η διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στο Domotel Kastri στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης των Posidonia ...

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΣΤΟ «ASCEN.TEC FORUM»: «ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»

Σημαντική παρέμβαση από τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς στην ημερίδα του “Ascen.tec Forum” για το νέο ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και την επιχειρηματικότητα....

Κλείσιμο [X]