ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ. ΚΑΙ Π.Ε.ΤΕ.T. ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 24/10/2018

 

. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες συσκευασίες με στόχο τη μείωση των αποβλήτων τροφίμων», που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.) και η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.), στο πλαίσιο της έκθεσης Syskevasia 2018, που διοργανώθηκε 12-15 Οκτωβρίου. Οι ομιλητές τόνισαν τον καθοριστικό ρόλο της συσκευασίας στη μείωση των υψηλών απωλειών που καταγράφονται στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι άρτιες αναλύσεις των κ.κ.   Χ. Μουρτζιόπουλου (Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Μπάρμπα Στάθης Α.Ε.), Θ. Παρασκευόπουλου (R&D Χατζόπουλος Α.Ε.) και  Α. Αντωνίου (Γεωπόνος–Τεχνολόγος Τροφίμων),καθόρισαν το τεχνικό πλαίσιο της  ημερίδας. Με τη συνεισφορά των ακαδημαϊκών συνεργατών [ομάδα Δρ. Π. Ταούκη στο ΕΜΠ, Δρ. Θεοφανία Τσιρώνη - Δρ. Ελένη Γώγου, Δρ. Σ. Παπαδάκης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), Δρ. Α. Καναβούρα, ΓΠΑ],παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται στα ερευνητικά εργαστήρια και εφαρμόζονται με επιτυχία στη βιομηχανία. Ανώτερα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων κατέδειξαν πώς το όραμα για την προστασία  των τροφίμων και του περιβάλλοντος μετουσιώνεται σε βιομηχανική πρακτική ακολουθώντας επιτυχημένες στρατηγικές. 

Ο ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ., ως μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας SAVE FOOD θα συνεχίσει τις εστιασμένες δράσεις στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο.

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ SARMED ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Mε απόλυτη επιτυχία περατώθηκε η διαδικασία της επέκτασης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης της SARMED στην εγκατάσταση της Πάτρας. Μετά από επιτυχή επιθεώρηση του συστήματος από τον φορέα πιστ...

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ E-COMMERCE ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Εσπερίδα για τα logistics στο πολυκαναλικό λιανεμπόριο διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε η αντίστοιχη του 2018. Με θέ...

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ FOODTECH ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Μια νέα έκθεση απόλυτα στοχευμένη στη βιομηχανία τροφίμων είναι η FoodTech που θα πραγματοποιηθεί 12-14 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo. Αφορά τις τεχνολογίες παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας, απ...

Κλείσιμο [X]