ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

H νέα εποχή Industry 4.0 έχει δώσει το στίγμα της στη βιομηχανία, το εμπόριο, τις εμπορευματικές μεταφορές και την αποθήκευση. Αναμφίβολα πρόκειται για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και αναμένεται να επηρεάσει σε βάθος μεταξύ άλλων τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΟΙ LOGISTICΙΑΝS < 40 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ LOGISTICS 4.0

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15/10/2018

 

Αποκλειστικά στη νέα γενιά των logisctician από την οποία θα προέλθουν οι leaders των Logistics στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, είναι αφιερωμένο το συνέδριο του Supply Chain Institute, στις 17 ΟΚτωβρίου, με θέμα, για πρώτη φορά,  «ΟΙ LOGISTICΙΑΝS < 40 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ LOGISTICS 4.0». Διοργανώνεται στις 17 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την επιστημονική καθοδήγηση της Planning.  Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη θεσμική υποστήριξη των φορέων E.E.L., Π.Ε.Ε.Δ., ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ., Ι.Π.Ε., I.L.M.E, E.C.R., GRECA, GREEK COLD STORAGE & LOGISTICS ASSOCIATION, Ο.Φ.Α.Ε.  και ΣΥΝΔΔΕ&L .

H νέα εποχή Industry 4.0 έχει δώσει το στίγμα της στη βιομηχανία, το εμπόριο, τις εμπορευματικές μεταφορές και την αποθήκευση.   Αναμφίβολα πρόκειται για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση που πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και αναμένεται να επηρεάσει σε βάθος μεταξύ άλλων τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το καινοτόμο αυτού του συνεδρίου δεν είναι μόνο το θέμα. Είναι η πρωτοβουλία του Supply Chain Ιnstitute να δώσει το βήμα στους νέους leaders. Οι νέοι είναι πολύ σημαντικοί στην εξέλιξη του κλάδου, δεδομένου ότι είναι εκείνοι που θα ηγηθούν  των logistics στο μέλλον.  Το Supply Chain Ιnstitute   προσκάλεσε ικανούς και δυναμικούς logistician έως 40 ετών, με τους οποίους δημιούργησε μία ισχυρή δικτύωση και θέσπισε  τον θεσμό των Future Logistics Leaders. Η ομάδα αυτή θα είναι ο κεντρικός πυρήνας διοργάνωσης του συνεδρίου.

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου χωρίζεται σε τρεις θεματικούς πυλώνες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης  θεματικής ενότητας, θα αναλυθεί το νέο περιβάλλον όπως διαγράφεται από τον φακό του Logistics 4.0, με άξονες τη χώρα μας vs άλλων προηγμένων χωρών, την εξέλιξη του  κλάδου των logistics τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, τις αλλαγές στις προσδοκίες των πελατών, τις αλλαγές που έχει ήδη φέρει η καλπάζουσα ανάπτυξη της τεχνολογίας, τις εφαρμογές που έχουμε δει σε κάποιους κλάδους, τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα και τις κινήσεις του ανταγωνισμού.

Η δεύτερη θεματική ενότητα εστιάζει στα νέα logistics μοντέλα στην εποχή του 4.0 τόσο για τις εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις όσο και για του 3PL providers, μιλώντας για  συνέργειες και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας, όπως και για λύσεις που έχουν ήδη εφαρμοστεί, δίνοντας συγκεκριμένα cases, benchmarks και αποτελέσματα.

Logistics 4.0 σημαίνει αλλαγή! Με έναν εναλλακτικό τρόπο θα ακούσουμε από ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε όλους μας, μία διαφορετική προσέγγιση στο πώς υιοθετήσουμε μία αλλαγή δημιουργώντας μία αφοσιωμένη ομάδα με κοινούς στόχους.

Τρίτο πυλώνα του συνεδρίου  θα αποτελέσουν οι νέες λύσεις εκτέλεσης του έργου logistics στην εποχή του Logistics 4.0, όπου για πρώτη φορά θα ακουστούν χειροπιαστές και εφαρμόσιμες νέες λύσεις, ώστε να βελτιώσουν τα τμήματα εφοδιαστικής αλυσίδας των επιχειρήσεων και οι πάροχοι  το “as is” της λειτουργίας τους, μειώνοντας το κόστος και τα λάθη.

Για όποιον δραστηριοποιείται στην αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι απαραίτητη η εγρήγορση, η διαρκής ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, η κατάλληλη προετοιμασία για τις αλλαγές που έρχονται αλλά και η γνωριμία με τους μελλοντικούς ηγέτες των  logistics και η επαγγελματική δικτύωση.

Το συνέδριο Logistics 4.0 θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Φάρος στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από 9.00 έως 18.00.  Διεξάγεται με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και μέγας χορηγός είναι η Mantis πληροφορική. Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη Χρυσή Χορηγία  των εταιρειών Jungheinrich, Toyota και Ekol.

 

Χορηγοί: Sarmed, Transcombi Express, ΠΑΕΓΑΕ, Όμιλος Τιτόπουλου, Pebro, Mobile Technology, Metron logistics, IMET, Entersoft & Retail@Link.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι τα περιοδικά Logistics & Management και Car & Τruck.

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΑΤΥΠΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2018, ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

Στο νομοσχέδιο για τη βιομηχανική ιδιοκτησία θα ενταχθούν οι ρυθμίσεις για την αδειοδότηση και την ένταξη των αποθηκών logistics στις χρήσεις γης και οι διατάξεις για την εφοδιαστική αλυσίδα, τα επιχε...

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2019, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου Πεδίου, για την οποία το σχετικό σχέδιο νόμου κατατέθηκε προς συζήτηση στις 9/10....

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΘ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Αύξηση κατά 11,6% παρουσίασαν τα έσοδα από τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης το πρώτο εξάμηνο του 2018, φθάνοντας τα 18,7 εκατ. ευρώ, έναντι 16,7 εκατ. την αντίστοιχη ...

Κλείσιμο [X]