ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Ε.Β.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ CLUSTER

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/10/2018

 

Με σκοπό να αποκτήσει το 1ο Ναυτιλιακό Cluster στη χώρα μας την οντότητα που του αρμόζει, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, ως μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή του «Μaritime Hellas»,  ανέλαβε να υλοποιήσει σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω διεύρυνσή του. Συγκεκριμένα, αποφάσισε  την κάλυψη του κόστους εγγραφής στο Cluster για τις επιχειρήσεις – μέλη του, δίνοντας ακριβώς την ίδια δυνατότητα και στα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς (Σ.Β.Α.Π.), του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (Ε.Σ.Π.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων – Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε.Π.Ε.), της Ένωσης Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO), της Διεθνούς Ναυτικής και Βιομηχανικής Ένωσης (WIMA), καθώς και του Σωματείου «Propeller Club».

Επιπλέον, το Ε.Β.Ε.Π. κάλεσε την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και ακολούθως τα επιμελητήρια της χώρας, καθώς επίσης και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό συλλογικό σχήμα εκπροσώπησης της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά και στο διεθνές ναυτιλιακό «γίγνεσθαι».

Υπενθυμίζεται ότι τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή στο «Μaritime Hellas» είναι σημαντικά. Μεταξύ των κυριότερων είναι:

-         Άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση

-         Eυκολότερη πρόσβαση σε νέες κατηγορίες

-         Πρόσβαση σε εξειδικευμένα προϊόντα ή υπηρεσίες

-         Ανάπτυξη καινοτομίας

-         Ενίσχυση εξωστρέφειας

-         Αύξηση της αναγνωρισιμότητας και ισχυροποίηση του προφίλ τουεγγεγραμμένου στον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδο

-         Ευκολότερη πρόσβαση και επικοινωνία με τις άλλες εταιρείες του κλάδου

-         Έμμεση διαφήμιση του μέλους μέσω της κεντρικής διαφημιστικής καμπάνιας και συνεχόμενης προώθησης του «Μaritime Hellas» στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Το Cluster περιλαμβάνει επτά κύριες κατηγορίες και περισσότερες από 100 υποκατηγορίες. Στις κύριες, περιλαμβάνονται:

1. Εταιρείες διαχείρισης εμπορικών πλοίων

2. Ναυτιλιακή Τεχνολογία, Έρευνα και Εκπαίδευση

3. Nαυτιλιακή Βιομηχανία και Εμπόριο

4. Θαλάσσιος Τουρισμός

5. Ναυτική παράδοση και Ναυταθλητισμός

6. Διοικητικές υπηρεσίες –υπηρεσίες στη Ναυτιλία και

7. Logistics και Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Με αφορμή την εν λόγω πρωτοβουλία, ο  πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, δήλωσε: «Παρατηρούμε πλέον έντονη κινητικότητα από πλευράς ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων επιχειρήσεων στο Cluster να έχει ήδη αυξηθεί. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα περιθώρια μεγέθυνσής του και πιστεύουμε ότι, εάν ενώσουμε περισσότερο τις δυνάμεις μας τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, τόσο για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όσο και για την τοπική και εθνική μας οικονομία».

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η COSCO ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ PEARL

Σύμβαση με τον ΟΣΕ υπέγραψε η Piraeus Europe Asia Rail Logistics (PΕΑRL), εταιρεία συμφερόντων της κινεζικής COSCO που διαχειρίζεται τον ΟΛΠ και η οποία δραστηριοποιείται ήδη σε αγορές των Βαλκανίων ...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΔΕ&L ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εσπερίδα με θέμα «Ασφαλής διακίνηση Επικινδύνων Εμπορευμάτων» και εισηγητές την κα. Κατερίνα Ματσούκα (εκπαιδεύτρια ΙΑΤΑ) και τους κ.κ. Γεώργιο Χαραλαμπόπουλο (GROUP SCIENCE) και Πάνο Δρούγκα (3S Safe...

ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ LOGISTICS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ EEL

Ενδιαφέρουσες προτάσεις και ειδήσεις περιελάμβανε η ατζέντα του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL), που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την 1η Δεκεμβρίου. Με το συμβολι...

Κλείσιμο [X]