ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Θόρστεν Χούλσμαν και Μενεξία Τσουμπελη θα είναι εκ των βασικών ομιλητών στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο της EEL, που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ LOGISTICS ΤΗΣ EEL

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01/10/2018

 

 Καταξιωμένα ονόματα  διεθνούς κύρους, όπως  ο κ. Θόρστεν Χούλσμαν από τη Γερμανία και η κ. Μενεξία Τσουμπελή από τις ΗΠΑ, αλλά και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ελληνικών logistics, με διεθνή καριέρα, ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, θα συμμετάσχουν στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, «Logistics on the move», που διοργανώνεται στις 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, κεντρικός ομιλητής κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, είναι επικεφαλής του τομέα Transport Facilitation and Economics Section του ΟΗΕ, Διευθυντής Aναπτυξιακών Έργων του ΟΗΕ για υποδομές, συνδυασμένες μεταφορές και Logistics και διαπραγματευτής του Οργανισμού σε θέματα ανάπτυξης διεθνών διαδρόμων συνδυασμένης μεταφοράς και διεθνών συμβάσεων για τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος κυβερνήσεων σε αναπτυξιακά θέματα για έργα του Economic Cooperation Organization (Τεχεράνη, Ιράν, Κεντρική Ασία), της Islamic Development Bank (Τζέντα, Σαουδική Αραβία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Άπω Ανατολή), του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες, Βέλγιο, εμπειρογνώμων για το Αφγανιστάν, Πακιστάν) κ.ά. Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, ενώ το 2009 συνέγραψε το Master Plan της Ελλάδας για τις Εμπορευματικές Μεταφορές και τα  Logistics, το οποίο αποτέλεσε τη βάση του νόμου 4302/2014 του ελληνικού κράτους για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Στη συνέχεια θα πάρει το λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του Effizienz Cluster Management GmbH, προϊστάμενος μονάδας του Ινστιτούτου Υλικών Ροής & Logistics IML Fraunhofer και διευθύνων σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχανικών Δεδομένων κ. Θόρστεν Χούλσμαν, ο οποίος θα μιλήσει για τις διεθνείς τάσεις στα Logistics. Η εμπειρία του στο χώρο των συνεργατικών συστάδων είναι τεράστια και η ομιλία του αναμένεται να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για συζητήσεις πάνω στην αντίληψη που έχουμε στη χώρα μας για τα clusters, αλλά και για διεθνή παραδείγματα που ξεχωρίζουν. Την επόμενη μέρα, η αντιπρόεδρος και επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης του αμερικανικού κολοσσού “Cambell Fresh” κ. Μενεξία Τσουμπελή θα μιλήσει για την εμπειρία της στα δίκτυα καινοτομίας της αλυσίδας εφοδιασμού, την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με στόχο την αναγνώριση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών αλλά και την πρόκληση να είσαι γυναίκα σε μια τόσο σημαντική θέση. Η κ. Τσουμπέλη υποστηρίζει την προώθηση των γυναικών σε τεχνικούς τομείς. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Task Force του εκπαιδευτικού συστήματος STEM για την καινοτομία (Washington, DC) και είναι στρατηγικός σύμβουλος του STEM Connector (Washington, DC).

Του συνεδρίου θα προηγηθεί, στις 29 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, το μεγαλύτερο προσυνεδριακό workshop που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ελλάδα, με τίτλο: «Capacity Building Workshop on Strengthening Rail Transport Connectivity». Διοργανωτές του, η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE) και η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) και πυρήνας του η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των σιδηροδρόμων της περιφέρειας με στόχο τη δημιουργία κοινών, αξιόπιστων και βιώσιμων σιδηροδρομικών υπηρεσιών προς τη διεθνή αγορά (κοινές ταρίφες, κοινά χρονοδιαγράμματα, block trains κλπ.). Σε μια «δύσκολη» γεωγραφικά περιοχή, όπως είναι αυτή των Βαλκανίων, επτά και πλέον χώρες θα καταθέσουν την εμπειρία αλλά και το όραμα ανάπτυξης με επίκεντρο την εφοδιαστική αλυσίδα. Στο workshop θα συμμετάσχουν η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Βοσνία –Ερζεγοβίνη, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία, η ΠΓΔΜ, η Σλοβενία και η Ελλάδα.

 

Το  22ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Logistics διεξάγεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών,ι Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΣΕΒ, του ΣΕΒΕ, του ΕΒΕΑ και του ΕΒΕΠ. Στις 10 κεντρικές θεματικές ενότητές του θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 60 opinion leaders, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, θεσμικοί παράγοντες και όλα τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

 

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι τα περιοδικά Logistics & Management  και  Car & Truck.

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΕΒΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΠΕ

Επισημαίνοντας ότι στόχος είναι το αμοιβαίο όφελος και η συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Περιοχές (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) διατυπώνει τις ...

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ MOBILE TECHNOLOGY

Με την τεχνολογική υποστήριξη της Mobile Technology, η METRO ABEE υλοποίησε ένα πρωτοποριακό έργο διεθνών προδιαγραφών, το οποίο κάνει πραγματικότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εσωτερικών της διαδ...

ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ JUNGHEINRICH ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα 20 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά συμπλήρωσε το Μάιο η Jungheinrich Hellas, γεγονός το οποίο είχε προγραμματίσει να γιορτάσει με ένα μεγάλο event στις 20 Μαΐου, η πραγματοποίηση του οποίο...

Κλείσιμο [X]