ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ FUTURE LOGISTICS LEADERS ΣΤΗΝ TRADE LOGISTICS

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/12/2018

 

Στην αυτοματοποιημένη αποθήκη της Trade Logistics στο Σχηματάρι πραγματοποιήθηκε το 1ο conference της ομάδας των Future Logistics Leaders του SUPPLY CHAIN INSTITUTE, στις 5 Δεκεμβρίου.  Οι Future Logistics Leaders είναι η νέα πρωτοβουλία του SUPPLY CHAIN INSTITUTE και της PLANNING.

Πρόκειται για ένα δίκτυο νέων και δυναμικών Logisticians που αποτελούν τους μελλοντικούς ηγέτες των Logistics της χώρας. Η έναρξη του θεσμού έγινε τον Σεπτέμβριο με 54 στελέχη (τα οποία προτάθηκαν από τις ηγετικές προσωπικότητες της γενιάς που διοικεί σήμερα τα Logistics) που αισίως σήμερα πλησιάζουν τα 80. Η στελέχωση της ομάδας είναι επιλεκτική, δημιουργώντας ένα forum δικτύωσης, ανταλλαγής απόψεων και πρότασης λύσεων. Η ομάδα των FLL ήδη διοργάνωσε το πρώτο της συνέδριο στις 17 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Νιάρχος με τίτλο «ΟΙ LOGISTICΙΑΝS < 40 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ LOGISTICS 4.0», μία εξαιρετικά πετυχημένη εκδήλωση, κατά γενική ομολογία, που παρακολούθησαν πάνω από 380 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Η δεύτερη δράση τους έλαβε χώρα με εξαιρετική επιτυχία στις 5 Δεκεμβρίου. Παραβρέθηκαν περισσότεροι από 40 νέοι logisticians  στην αυτοματοποιημένη αποθήκη της TRADE LOGISTICS που αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου FOURLIS και ιδρύθηκε το 2007.  Σήμερα παρέχει υπηρεσίες logistics στις εταιρείες  ΙΚΕΑ και  INTERSPORT,  (αποθήκευση και διαλογή των προϊόντων για τα  φυσικά καταστήματα καθώς  και των e-shop παραγγελιών).

 

Η συνάντηση ξεκίνησε με τον κ. Παναγιώτη Ανδριανόπουλο (Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος της PLANNING) που μίλησε για τα SMART WAREHOUSES, δείχνοντας όλες τις τεχνολογικές λύσεις για την αποθήκη, που αφενός μεν μειώνουν τα λάθη, αφετέρου δε κάνουν τη δουλειά ταχύτερα. Στη συνέχεια ο κ. Ορέστης Ευθυμίου (Automation Systems Manager της TRADE) έδειξε τον τρόπο λειτουργίας και συνεργασίας των αυτοματοποιημένων συστημάτων της αποθήκης. Πρόκειται για ένα κτίριο 35.800 τ.μ. με δυναμικότητα 45.000 παλετοθέσεων, σύνδεση με σιδηροδρομικό δίκτυο, 3 ιδιόκτητες σιδηροδρομικές γραμμές  χωρητικότητας 50 βαγονιών και 42 ράμπες φορτοεκφόρτωσης.  Το 2009 η εταιρεία κατέκτησε το βραβείο «2009 European Supply Chain Excellence Awards» στην κατηγορία Logistics & Fulfillment. Από τότε έχει λάβει και άλλα βραβεία σε διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, ο κ. Ευθυμίου  ξενάγησε σε όλους τους χώρους της TRADE τους  παραβρισκόμενους, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δουν σε ώρα λειτουργίας όλα τα συστήματα.

 

Για το δίκτυο των FLL λειτουργεί διαδικτυακός χώρος δικτύωσης όπου ανταλλάσσουν απόψεις,  ενώ έγινε και το πρώτο survey για το ποια activities χαρακτηρίζουν το στέλεχος Supply Chain του ΣΗΜΕΡΑ και ποια θα πρέπει να το χαρακτηρίζουν ΑΥΡΙΟ (τρίτη δράση).

 

Η ομάδα των FUTURE LOGISTICS LEADERS θα προσφέρει ουσιαστικά στο γίγνεσθαι του χώρου, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του επαγγέλματος και θα φέρει τις φρέσκιες, νέες ιδέες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Όσοι νέοι Logisticians < 40 ετών κατέχουν  ήδη μία ανώτερη – ανώτατη θέση στις επιχειρήσεις και έχουν όρεξη για συμμετοχική δράση, είναι ευπρόσδεκτοι στην ομάδα (με προϋπόθεση δύο συστάσεις). Η αγορά έχει την ανάγκη τους  για REPOSITIONING.

 

 

 

MANAGEMENT

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ SARMED ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SELIS

Στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό έργο έρευνας και καινοτομίας SELIS συμμετείχε με επιτυχία η Sarmed, η οποία επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα δίπλα σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες logistics ...

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΛΗΤΗΡΙΩΝ

Με θέμα «Το Όραμα της Ευρώπης» διοργανώνεται φέτος στην Αθήνα, 19-20 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων. Στόχος της εκδήλωσης, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Hilt...

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SOLUTIONS 7 ΤΟΥ SUPPLY CHAIN INSTITUTE ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Με θέμα «Logistics beyond economic crisis: το μοντέλο της επόμενης 5ετίας», το Supply Chain Institute διοργανώνει στις 16 Οκτωβρίου άλλο ένα ενδιαφέρον συνέδριο, το έβδομο της επιτυχημένης σειράς εκδη...

Κλείσιμο [X]