ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΕΣΥΜ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΣ»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/12/2018

 

 

Παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτριου Τσαμπούλα, καθώς και θεσμικών και ακαδημαϊκών παραγόντων, έγινε στις 13 Δεκεμβρίου η απονομή των ομώνυμων Βραβείων Μεταφορών από τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών. Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017/2018 το θέμα του διαγωνισμού -που διεξάγεται για δεύτερη φορά σε πανελλήνια κλίμακα μεταξύ φοιτητών/τριών και νέων αποφοίτων Πανεπιστημιακών Σχολών ή Τμημάτων σχετικών με τον κλάδο των Μεταφορών και της Ναυτιλίας- ήταν: «Πρόταση ανάπτυξης ενός στρατηγικού δικτύου νησιωτικών συνδέσεων, με περιφερειακούς συγκοινωνιακούς κόμβους και συνεργασία κομβικών γραμμών και ακτινικών συνδέσεων και το συνδυασμό μεταφορικών μέσων».

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν οι κ.κ. Χρήστος Λαμπρίδης, Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων ως εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Αγνιάδης, Γ.Γ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο Ιωάννης Γκόλιας,  Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Νάγια Μήλιου-Τσαμπούλα σύζυγος του τιμωμένου καθηγητή μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του Δημήτριου Τσαμπούλα.

Η επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών βράβευσε τους εξής:

1. Ομάδα εργασίας από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ (Σπ. Σταθόπουλος, Β. Αποστολόπουλος, Καλ. Καρακωνσταντίνου, Ζ. Πετρουλάκης).

2. Άννα Νικολοπούλου (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών).

3. Ομάδα εργασίας από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ι. Δετοράτος, Παν. Αλαμανιώτου, Φ.Ε. Καρλής, Ο.Π. Σωτηριάδης, Γ. Τσίτσου).

4. Ομάδα εργασίας από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Γ. Σαράντη, Δ. Χονδρογιάννη).

5. Γ. Παπαϊωάννου (διπλ. Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταπτυχιακός φοιτητής Α.Π.Θ.).

Οι πρώτοι τρεις βραβευθέντες έλαβαν χρηματικά έπαθλα 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ από τους χορηγούς του διαγωνισμού (το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Επιμελητήριο Λέσβου και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αντίστοιχα), ενώ για την τέταρτη και πέμπτη σε κατάταξη εργασία  δόθηκαν έπαινοι.

 

Ο διαγωνισμός θεσμοθετήθηκε προς τιμήν του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ και στενού συνεργάτη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και των ελληνικών επιμελητηρίων, για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις ελληνικές μεταφορές. Η επιλογή του θέματος γίνεται κατ’ έτος. Ο θεσμός του βραβείου στηρίζεται, πέραν του ΕΕΣΥΜ, και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα επιμελητήρια.

Ο πρόεδρος του ΕΣΣΥΜ κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της τελετής τόνισε τα εξής:

«Με την προώθηση του θεσμού του Βραβείου Μεταφορών ΕΕΣΥΜ “Δημήτριος Τσαμπούλας”, πέρα από την απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στον καθηγητή, συνεργάτη και φίλο αλλά και τη διάδοση του μηνύματος, πως ναι, στην Ελλάδα σήμερα η αξία και η συνεισφορά αναγνωρίζεται και τιμάται, στοχεύουμε και στην ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας της αγοράς με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους νέους επιστήμονες και ερευνητές του χώρου, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας και ιδιαίτερα στον τομέα των μεταφορών, αναζητώντας φρέσκες ιδέες, προσεγγίσεις και σκέψεις, παρέχοντας ευκαιρίες στοχευμένης έρευνας, με σκοπό τη συμβολή στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των μεταφορών.

Ο Διαγωνισμός για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» διεξάγεται σε πανελλήνια κλίμακα μεταξύ φοιτητών / φοιτητριών και νέων αποφοίτων Πανεπιστημιακών Σχολών ή Τμημάτων σχετικών με τον κλάδο των Μεταφορών και της Ναυτιλίας. Θεσμοθετήθηκε το έτος 2016 προς τιμήν του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, και στενού συνεργάτη του ΕΕΣΥΜ και των ελληνικών Επιμελητηρίων, για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις Ελληνικές Μεταφορές.  Ο Δημήτρης Τσαμπούλας είχε αναπτύξει μεγάλη επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία στις μεταφορές διεθνούς κύρους. Επιστημονικός συνεργάτης του ΕΕΣΥΜ επί σειρά ετών, συνεργάτης της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων στήριξε επιστημονικά πρωτοβουλίες και προτάσεις του ΕΕΣΥΜ για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των ελληνικών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης ενός Εθνικού Δικτύου Εμπορευματικών Κέντρων, Σταθμών και Κόμβων, των Συνδυασμένων Μεταφορών, της βελτίωσης των μεταφορικών συνδέσεων στα ελληνικά νησιά και του εκσυγχρονισμού των περιφερειακών και νησιωτικών λιμένων. Θέματα που παραμένουν επίκαιρα και αναζητούν λύσεις. Ένας βαθύς γνώστης και πρωτοπόρος των μεταφορών, του οποίου η απουσία έχει αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό».  

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΑΠΟ ΤΗ SARMED Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ (E-CMR) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ AEOLIX

Εγκαινιάστηκε επισήμως στις 13 Μαρτίου από τη SARMED το πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα AEOLIX, με την πραγματοποίηση της πρώτης δοκιμαστικής εφαρμογής της ψηφιακής διεθνούς φορτωτικής (e-CMR). Στελέχη...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Υδατοδρόμια-Κρουαζιέρα-Αεροδρόμια-Ανάπτυξη-Ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Μαρτίου στο Λουτράκι με ιδιαίτερη επιτυχία. Στο συνέδριο που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός ενόψει τ...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Βασιλική Ανασταστιάδου στις 15 Μαρτίου, για την υλοπ...

Κλείσιμο [X]