ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

VERDE.TEC: ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/02/2019

 

Σοβαρές παρεμβάσεις για την περιβαλλοντική πολιτική και την κυκλική οικονομία από τους υπουργούς κ.κ. Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλο, καθώς και από τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη.

 

Σημαντικές συμμετοχές, παρεμβάσεις και εισηγήσεις αναμένονται στο πανόραμα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, των τεχνολογιών περιβάλλοντος, των “smart cities” αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου, την 3η διεθνή έκθεση “Verde.tec”, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο ΜΕC Παιανίας.

Τουλάχιστον 107 στελέχη της Αυτοδιοίκησης έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στις εργασίες του τριήμερου  “Verde.tec Forum” και ειδικά στη βασική συνεδριακή εκδήλωση που αφορά στη στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση που θα κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019, σχετικώς με τις θεσμικές πρωτοβουλίες και τα κίνητρα που αναλαμβάνονται για να ενισχυθεί η αγορά. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης βραδιάς απονομής των “Greek Green Awards 2019” ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης και οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας και του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιάννης Μανιάτης θα δώσουν το στίγμα της εξελίξεων και των μεταρρυθμίσεων που θα προσφέρουν την ευκαιρία νέων αναπτυξιακών ευκαιριών για επενδύσεις και νέα έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Η επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης των “Greek Green Awards 2019” έχει λάβει 59 προτάσεις υποψηφιότητας από Περιφέρειες, Δήμους, Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων αλλά και Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως που υλοποίησαν έργα χρησιμοποιώντας Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και καινοτόμες εφαρμογές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η πολυμελής επιστημονική επιτροπή με τη συμμετοχή του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. ώστε να καταρτιστεί η τελική λίστα των έργων και των προτάσεων που θα βραβευθούν.

Στην 3η διεθνή έκθεση “Verde.tec” συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στους τομείς των κατασκευών και της κυκλικής οικονομίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσία βραβευμένων startupers που συμμετείχαν και στην πρωτοβουλία “Greentech Challenge” του Ε.Μ.Π. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα του “Verde.tec Forum” ώστε να ενημερωθούν σχετικώς με:

-Την πρωτοβουλία του ΚΑΠΕ για τις Ενεργειακές Κοινότητες.

-Την παρέμβαση του ΕΟΑΝ.

-Τα «πράσινα σημεία».

-Την ανάπτυξη των Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων.  

-Την υιοθέτηση της γεωθερμίας.

-Τη διαχείριση των λιπαντικών ελαίων.

-Τις νέες τάσεις στα φωτοβολταϊκά.  

-Τις συνεργατικές δράσεις για την Κυκλική Οικονομία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κατασκευαστικό κλάδο έχει η πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) για την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ αλλά και για τη στατιστική απεικόνιση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», όπως και για τη διαχείριση και ανακύκλωση υλικών από εκσκαφές και οικοδομές, σε συνεργασία με τα «Εργοταξιακά Θέματα».

Οι υδραυλικοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική εκπαιδευτική ημερίδα για τη διαχείριση των υδάτων και των λυμάτων σε συνεργασία του περιοδικού «Θερμοϋδραυλικός» με την ΟΒΥΕ, την ΕΔΕΥΑ και το ΕΜΠ. Στις εκπλήξεις της έκθεσης εντάσσεται η παρουσίαση νέων μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην οποία περιλαμβάνονται test drive και διαγωνιστικές εκπλήξεις.  

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

·Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιρειών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

·Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.  

·Αρχιτέκτονες.

·Εργολήπτες.

·Επενδυτές σε ΑΠΕ.

·Μελετητές.

·Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

·Ξένες αντιπροσωπείες.

·Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«Ecotec»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck»

«Μετάδοση Ισχύος»

Θερμοϋδραυλικός

«Ηλεκτρολόγος»

Local it.gr

Airetos.gr

MyOTA.gr

Πράσινο Σπίτι & Κτίριο

Citinews

Β2Green

Mascus

E-mc2

pitsounicity.gr

 

 

-          Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.

 

 

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΛΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Στις 20 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής στον ελληνικό διαγωνισμό RISE (Retail Innovation for Sustainable Ecosystems) που διοργανώνεται από το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορ...

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Μπατονέτες, μαχαιροπήρουνα, πλαστικά πιάτα, μπουκάλια και κυπελλάκια, καλαμάκια και άλλα συναφή προϊόντα θα πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά σε λιγότερο από δύο χρόνια, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν ...

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ 25 ΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η απονομή των Packaging Innovation Awards 2019, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) σε συνεργασία με περιοδικά του κλαδικ...

Κλείσιμο [X]