ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ συνήλθε η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τα «πράσινα βραβεία» εν όψει της 3ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec”

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ “GREEK GREEN AWARDS 2019”

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/02/2019

 

 

Με τη συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό χώρο, εκπροσώπους Επιμελητηρίων και κορυφαίων φορέων συνεδρίασε στα γραφεία της Κεντρικής Ενώσεως Δήμων Ελλάδος η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων για τα “Greek Green Awards 2019”. Η μεγάλη βραδιά της απονομής βραβείων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο της 3ης διεθνούς εκθέσεως “Verde.tec”, στο ΜΕC Παιανίας. 

«Ο σεβασμός του περιβάλλοντος αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα της εποχής. Δεν είναι μόδα, αλλά θέμα παιδείας και κοινωνικής υπευθυνότητας. Μέσα από την Κυκλική Οικονομία, οι κοινωνίες περνούν σε νέα μοντέλα διοίκησης και λειτουργίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και για την αλλαγή του τρόπου παραγωγής, κατανάλωσης και ανακύκλωσης υλικών. Στην προσπάθεια αυτή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, να μην τις ακολουθεί». Με την επισήμανση αυτή κήρυξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης την έναρξη της συνεδρίασης για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το ρόλο και το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος είναι απολύτως αποδεκτές και υποστηρίζονται από τους ΟΤΑ, τους φορείς και τα συστήματα». Ο κ. Χιονίδης εξήγησε ότι κάτω από τον όρο «προστασία του περιβάλλοντος» εντάσσονται ενέργειες και διαδικασίες που αρχίζουν από την αναγκαιότητα μιας αναδάσωσης ή καθαρισμού παραλίας και μπορούν να φθάσουν στο σχεδιασμό έργων και συμπράξεων μέσω των οποίων διαμορφώνεται το προφίλ των «έξυπνων πόλεων».

Ύστερα από την πολύωρη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η ταξινόμηση των προτάσεων και έως το μεσημέρι της Πέμπτης τα μέλη της επιτροπής θα ολοκληρώσουν τις αξιολογήσεις και τον σχολιασμό των υποψηφιοτήτων. Βασικό κριτήριο είναι η επιβράβευση καινοτόμων προτάσεων, έργων και πρωτοβουλιών που αποτελούν βέλτιστες πρακτικές και γίνονται θέματα αναφοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ανακοίνωση των επιτυχόντων θα γίνει εντός της εβδομάδας, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί η κατηγορία του βραβείου που θα λάβουν ως τη βραδιά απονομής των “Greek Green Awards 2019”.

Υπενθυμίζεται ότι οι απονομές θα γίνουν στις 18.30 το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 3ης διεθνούς έκθεσης “Verde.tec”. Έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ. κ. Κώστας Σκρέκας και ο βουλευτής Αργολίδος του ΚΙΝ.ΑΛ και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή του εντεταλμένου συμβούλου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διευθυντή επί τιμή της Κομισιόν κ. Γιώργου Κρεμλή.

 

Με την αιγίδα τους στηρίζουν επίσης την 3η διεθνή έκθεση «Verde.tec 2019» οι εξής φορείς: Σύνδεσμος Βιομηχανιών & Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ), Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α.), Ελληνικός Σύνδεσμος Παραγωγών Βιοαερίου (Ε.Σ.ΠΑ.Β.), Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (Σ.Ε.Φ.), Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (Σ.Π.Ε.Φ.), Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε.), Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Τοπίου (Π.Σ.Α.Τ.), Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) και Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (Σ.Ε.ΒΙ.ΠΑ.)

Οι κατηγορίες επισκεπτών είναι οι ακόλουθες:

-  Στελέχη, μηχανικοί και τεχνικοί των Περιφερειών, ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, των κατασκευαστικών εταιριών, των ξενοδοχειακών μονάδων, των Μεταφορών, των Logistics.

-     Υπεύθυνοι των τεχνικών υπηρεσιών των δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.

-     Αρχιτέκτονες.

-    Εργολήπτες.

-     Επενδυτές σε ΑΠΕ.

-     Μελετητές.

-     Αντιπρόσωποι και έμποροι από όλη την Ελλάδα.

-     Ξένες αντιπροσωπείες.

-     Ιδιώτες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, βιολογικών καθαρισμών και συστημάτων ποιότητας νερού ή εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

«Ecotec»

«Logistics & Management»

«Εργοταξιακά Θέματα»

«Car & Truck».

«Μετάδοση Ισχύος»

Θερμοϋδραυλικός

«Ηλεκτρολόγος»

Local it .gr

Airetos.gr

MyOTA.gr

Πράσινο Σπίτι & Κτίριο

Citinews

Β2Green

Mascus

E-mc2

 

Η έκθεση, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, θα προβληθεί με διαφημίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τηλεοπτική και ραδιοφωνική διαφήμιση πανελλαδικά και με διανομή διαφημιστικών εντύπων, προσκλήσεων, αφισών κ.ά.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC”

Για τέσσερις ημέρες, από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, το εκθεσιακό κέντρο MEC θα μετατραπεί σε εργαστήριο καινοτομίας για το ηλεκτρολογικό υλικό, το φωτισμό και τη διακόσμηση, αλλά και τα συστή...

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ ΤΟ YES TO SEA TOURISM FORUM 2019

Ένα ακόμα ηχηρό ΝΑΙ στο θαλάσσιο τουρισμό δηλώνει η διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στο Domotel Kastri στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης των Posidonia ...

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΣΤΟ «ASCEN.TEC FORUM»: «ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»

Σημαντική παρέμβαση από τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς στην ημερίδα του “Ascen.tec Forum” για το νέο ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και την επιχειρηματικότητα....

Κλείσιμο [X]