ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 14/02/2019

 

Μετά την πρόσφατη τοποθέτηση των απαγορευτικών πινακίδων διέλευσης των φορτηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης άνω των 3,5 τόνων σε όλο το Θριάσιο Πεδίο και τον αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης σε όλους τους χώρους της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι παραγωγικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερη περιοχή συνήλθαν σε έκτακτη συνέλευση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου στις 12 Φεβρουαρίου. Ομόφωνα καταδίκασαν την ενέργεια της Περιφέρειας να τοποθετήσει τις πινακίδες απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλο το Θριάσιο που είναι εγκατεστημένες και δραστηριοποιούνται το 90% των αποθηκών logistics, το 80% των συνεργείων όλων των κατηγοριών που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο για την αποσυμφόρηση της Αθήνας και χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις όλων των ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της συνέλευσης, η Περιφέρεια Αττικής «είχε ενημερωθεί για τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή της απόφασης στην ομαλή λειτουργία όλων των επιχειρήσεων και για τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες, με μόνους ωφελημένους τους εκμεταλλευτές της Αττικής οδού».

Μετά την  ανταλλαγή απόψεων, αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί στην Περιφέρεια το ψήφισμα, με το αίτημα να μην εφαρμοστεί το μέτρο της απαγόρευσης και να ανασταλεί έως ότου ολοκληρωθεί η σύνδεση της λεωφόρου Σχιστού με την περιφερειακή Αιγάλεω και ώσπου να κατασκευαστούν οι παράδρομοι και οι κόμβοι της Αττικής Οδού. Τη συγκεκριμένη αξίωση είχε διατυπώσει, με την 544/2017 απόφασή του και το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου. Οι φορείς ζήτησαν επίσης  να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, το οποίο θα κρίνει εάν η υπουργική απόφαση για τους παράδρομους είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα ή αντισυνταγματική.

Από κοινού δεσμεύτηκαν να αντιδράσουν δυναμικά εάν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους να ανασταλεί η απαγόρευση της διέλευσης.

Στην έκτακτη συνέλευση συμμετείχαν οι εξής φορείς: ΓΣΕΒΕΕ, ΠΣΧΕΜ, ΕΒΕΠ, ΣΥΝΔΔΕ&L, ΠΕΕΔ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΩΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ CONTAINER, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ ΤΟ YES TO SEA TOURISM FORUM 2019

Ένα ακόμα ηχηρό ΝΑΙ στο θαλάσσιο τουρισμό δηλώνει η διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στο Domotel Kastri στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης των Posidonia ...

ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 55 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ 20 ΜΑΙΟΥ

Με την ολοκλήρωση των έργων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης ξεκινούν επισήμως στις 20 Μαΐου τα δρομολόγια Αθήνας – Θεσσαλονίκης του ΟΣΕ με τη χρήση της διπλής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής....

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΧΑΝΙΩΝ

Με ευρεία συναίνεση υπερψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης....

Κλείσιμο [X]