ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΙΠΥΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/02/2019

 

Με επιτυχία διεξήχθη στις 13 Φεβρουαρίου η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) Η συνέλευση ξεκίνησε με την ανάγνωση της λίστας των νέων μελών και συνεχίστηκε με τον απολογισμό των επιστημονικών δράσεων για το έτος 2018. Πριν από τις ομιλίες των προσκεκλημένων ανακοινώθηκαν από το προεδρείο ορισμένες από τις προγραμματισμένες επιστημονικές ημερίδες και  συνέδρια για το τρέχον έτος.

 

Οι επίσημοι ομιλητές

 

Ο Δρ. Γιώργος Βεκίνης, εκπροσωπώντας το εργαστήριο προηγμένων κεραμικών και σύνθετων υλικών (Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και  Νανοτεχνολογίας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος) ανέπτυξε το θέμα «πρότυπες μετρήσεις και δοκιμές σε υλικά συσκευασίας». Ο ΣΥΒΙΠΥΣ με την υπάρχουσα δικτύωση στην ελληνική επιστημονική κοινότητα προβάλλει σε κάθε ετήσια  Γ.Σ. το έργο Ελλήνων ερευνητών στο επιστημονικό πεδίο της συσκευασίας.

 

Η διακεκριμένη επιστήμονας Δρ. Ευγενία Λαμπή εκπροσωπώντας το Γενικό Χημείο του Κράτους (Β‘ Χ.Υ. Αθηνών), παρουσίασε  τις σύγχρονες  τάσεις και το νομοθετικό  πλαίσιο για τα υλικά σε επαφή με τα τρόφιμα.  Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε η επερχόμενη νομοθεσία για το χαρτί και τα εκτυπωτικά μελάνια, ενώ δόθηκαν ορισμένα στοιχεία  για την καταλληλότητα χρήσης ΥΑΕΤ προερχόμενων από την ανακύκλωση εκτυπωμένων συσκευασιών, εφόσον είναι πλέον εφικτός ο εργαστηριακός προσδιορισμός IAS/NIAS σε επίπεδα 1.5 ppb.

 

Ακολούθησε η ομιλία του αντιπροέδρου της FORUM Α.Ε. κ. Θανάση Γιαλούρη, η οποία επικεντρώθηκε στη νέα πρωτοποριακή έκθεση για τη συσκευασία τροφίμων FOODTECH 2019. Στην Έκθεση αυτή έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις και συνέδρια του ΣΥΒΙΠΥΣ, σε συνεργασία με αξιόλογους κλαδικούς συνδέσμους.

 

Ο κ. Ν. Φαραντούρης (QualitySafety & Environment  Manager) εκπροσώπησε την εταιρία Coca-ColaHBC Greece και παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας για έναν κόσμο χωρίς απόβλητα, με πολύ σημαντικές τεχνικές αναφορές στο  πρωτοποριακό και ασφαλές σύστημα κλειστού βρόγχου διαχείρισης των φιαλών ΡΕΤ.

 

Η κ. Αργυρώ Ρεμούνδου εκπροσωπώντας τον ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση στην εναλλακτική διαχείριση συσκευασιών. Παρουσιάστηκαν οι στόχοι για την Ελλάδα και τονίστηκαν οι υποχρεώσεις των παραγωγών συσκευασίας.

 

Ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση με θέμα την ασφάλεια χρήσης ΥΑΕΤ, τα οποία περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά. Καταγράφηκαν απόψεις και προβληματισμοί για τις μεθόδους διαχωρισμού (manual / auto sorting) σε wastestreams των συσκευασιών μετά τη συλλογή, τη δυναμικότητα των διαθέσιμων τεχνολογιών μηχανικής ανακύκλωσης στη χώρα μας, τα επίπεδα επιμόλυνσης με μη συμβατές ή και τοξικές ουσίες των ανακυκλωμένων συσκευασιών, τις τεχνικές καθαρισμού των συλλεγόμενων συσκευασιών, τον ορισμό και τη διαπίστευση των ανακυκλώσιμων υλικών, την αποτελεσματικότητα απελάνωσης των χάρτινων και πλαστικών συσκευασιών και τέλος τις εφαρμογές χρήσης των ανακυκλωμένων συσκευασιών (food or non-food / industrial / construction).

 

Πριν από τη λήξη της επιστημονικής εκδήλωσης ο  συνεργάτης του ΣΥΒΙΠΥΣ κ. Ν. Κατερέλος (Προϊστάμενος Τμήματος Ενημέρωσης του ΕΦΕΤ), αναφέρθηκε στην επιτακτική  ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης του οδηγού καλών πρακτικών στην παραγωγή υλικών και αντικειμένων για τη συσκευασία τροφίμων.  

 

Τη γενική συνέλευση του ΣΥΒΙΠΥΣ τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του ΕΦΕΤ κ. Διονύσιος Βλάχος (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.) και Γεώργιος Αγγελής (Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων της Κ.Υ.).

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-COMMERCE ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Με τη νέα ηλεκτρονική της πλατφόρμα η εταιρεία εμπορίας βιομηχανικού εξοπλισμού Βαμβακάς Α.Ε. απαντά στη σύγχρονη πρόκληση του e-commerce προσφέροντας στους πελάτες της μια εύκολη και γρήγορη λύση για...

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ EUMOS ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ Η DENELPACK – ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ ΑΕΒΕ

Η γνωστή εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων συσκευασίας DENELPACK – Δενελάβας ΑΕΒΕ (μηχανήματα, υλικά -stretch film, αυτοκόλλητες ταινίες, shrink film - υπηρεσίες συσκευασίας) έγινε πρόσφατα μέλος ...

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο για την κυκλική οικονομία, 6-7 Μαρτίου, στο πλαίσιο του οποίου συζητήθηκαν διεξοδικά και θέματα που αφορούν τη βιομηχανία της συσκευασ...

Κλείσιμο [X]