ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΓΕΚΑ ΣΤΗ 3PL ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/02/2019

 

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του  ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.  εξασφάλισε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, αντλώντας ισόποση χρηματοδότηση ύψους 6,4 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο «Southbridge Europe Mezzanine SICAR», μέσω έκδοσης μετατρέψιμου - ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για στρατηγικής σημασίας συμφωνία, η οποία αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη τόσο για τη «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ», όσο και για τον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ συνολικά, καθώς μέσω αυτής:

-Ενισχύεται η λειτουργία της «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ» που δραστηριοποιείται στον τομέα των 3PL logistics στην Ελλάδα.

-Εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι που θα στηρίξουν την απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ.

-Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ αναμένεται να ενισχύσει τα μεγέθη της εταιρείας και να της δώσει τη δυνατότητα να εδραιώσει περαιτέρω τη στρατηγική της θέση στον κλάδο των logistics στην Ελλάδα.

Για την επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας, η ΕΛΓΕΚΑ προχώρησε στη σύσταση νέας, θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΓ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία αποτελεί το νομικό πρόσωπο που προχώρησε σε συμφωνία με τη Southbridge Europe Mezzanine SICAR για τη διοχέτευση της χρηματοδότησης στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ.

Ο κ. Αντώνης Κορνούτος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σίγουροι πως η αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τα μεγέθη μας και να αναλάβουμε δράσεις που θα συμβάλουν στο να καταστεί η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ηγέτιδα στο χώρο των logistics στην Ελλάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, στα μελλοντικά μας πλάνα περιλαμβάνεται η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών μας και η σύναψη νέων συνεργασιών με μεγάλα brands εντός κι εκτός Ελλάδας».

 

 

 

MANAGEMENT

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ENTERSOFT BUSINESS CONFERENCE 2019

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προσκαλεί η Entersoft στις 4 Απριλίου κορυφαία στελέχη της αγοράς, πελάτες και συνεργάτες της, καθώς και επιδραστικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό χώρο, σε μ...

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ SAS ANALYTICS ROADSHOW 2019

Η εκδήλωση που φέρνει τα analytics και την τεχνητή νοημοσύνη σε επαφή με τις επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, στις 6 Μαρτίου, με θέμα "Building a smarter organization with A...

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΑΝΕΠΤΥΞΕ Η ONLINE DATA

Μια ολοκληρωμένη, καινοτόμο και εύχρηστη πλατφόρμα ιχνηλασιμότητας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των αλκοολούχων ποτών, το LOTify, δημιούργησε η εταιρεία πληροφορικής OnLine DΑΤΑ για λογαριασ...

Κλείσιμο [X]