ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΓΕΚΑ ΣΤΗ 3PL ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/02/2019

 

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του  ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.  εξασφάλισε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, αντλώντας ισόποση χρηματοδότηση ύψους 6,4 εκατ. ευρώ από το επενδυτικό κεφάλαιο «Southbridge Europe Mezzanine SICAR», μέσω έκδοσης μετατρέψιμου - ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για στρατηγικής σημασίας συμφωνία, η οποία αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη τόσο για τη «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ», όσο και για τον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ συνολικά, καθώς μέσω αυτής:

-Ενισχύεται η λειτουργία της «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ» που δραστηριοποιείται στον τομέα των 3PL logistics στην Ελλάδα.

-Εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι που θα στηρίξουν την απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ.

-Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ αναμένεται να ενισχύσει τα μεγέθη της εταιρείας και να της δώσει τη δυνατότητα να εδραιώσει περαιτέρω τη στρατηγική της θέση στον κλάδο των logistics στην Ελλάδα.

Για την επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας, η ΕΛΓΕΚΑ προχώρησε στη σύσταση νέας, θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΓ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία αποτελεί το νομικό πρόσωπο που προχώρησε σε συμφωνία με τη Southbridge Europe Mezzanine SICAR για τη διοχέτευση της χρηματοδότησης στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ.

Ο κ. Αντώνης Κορνούτος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σίγουροι πως η αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τα μεγέθη μας και να αναλάβουμε δράσεις που θα συμβάλουν στο να καταστεί η ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ηγέτιδα στο χώρο των logistics στην Ελλάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, στα μελλοντικά μας πλάνα περιλαμβάνεται η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών μας και η σύναψη νέων συνεργασιών με μεγάλα brands εντός κι εκτός Ελλάδας».

 

 

 

MANAGEMENT

ΣΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΩΝ ELA AWARDS Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΤΗΣ LAFARGEHOLCIM

Μία ανάσα από τον τίτλο του “Professional of the year 2019” βρίσκεται ο Κώστας Χολέβας, VP Exports & Supply Chain Oil & Gass στην εταιρεία LafargeHolcim. Η απονομή των φετινών βραβείων του ELA (Europe...

ΚΡΙΣΙΜΟ ΜΝΗΜOΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ONLINE DATA ΚΑΙ REDEPLAN

Ως κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων αξιολογείται από στελέχη της αγοράς η σύναψη μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ OnLine Data A.Ε. και Redeplan Α.Ε. Consul...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ OPTIMUM ΓΙΑ ΤΟ CLOUD ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Περισσότερα από 100 στελέχη της πληροφορικής και των logistics, μεταξύ των οποίων πλήθος πελατών της OPTIMUM, τίμησαν με την παρουσία τους την επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Cloud και Πρωτοπόρες Τεχνολ...

Κλείσιμο [X]