ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ INDUSTRY 4.0 ΣΤΟ SMARTFACTORY CONFERENCE 2019

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/02/2019

 

 

Με την παρουσία 230 και πλέον ανώτερων στελεχών του μεταποιητικού κλάδου και των επιχειρήσεων παροχής τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒ το SmartFactory Conference 2019, στις 12 Φεβρουαρίου στο  ArtFactory Τεχνοστάσιο.

Το συνέδριο ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο των ομιλητών και το πλούσιο περιεχόμενό του, καταδεικνύοντας την αξία, τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί το Industry 4.0 στην αλυσίδα αξίας των βιομηχανιών. Earlyadapters   διεθνών και εγχώριων βιομηχανιών, experts και practitioners μοιράστηκαν τα βήματά τους προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, παραθέτοντας τα συνακόλουθα οφέλη, όπως οι βελτιώσεις στο χρόνο, την ποιότητα αλλά και το κόστος παραγωγής.

Παράλληλα αναδείχθηκε ο άνθρωπος ως το σημαντικότερο γρανάζι της βιομηχανίας, καθώς, όπως υπογράμμισε ο Jesus M. Fernandez, Operations Director της Thyssenkrupp Norte και όπως υποστήριξαν με τις παρουσιάσεις τους και άλλοι ομιλητές, ναι μεν οι μηχανές και οι τεχνολογίες υπόσχονται βελτιώσεις, τον κεντρικότερο όμως ρόλο και καταλύτη ουσιαστικών αλλαγών επιφέρει πάντοτε ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τέλος, όπως εύστοχα τόνισε ο keynote ομιλητής του συνεδρίου, Henrikvon Scheel, πρωτεργάτης του κινήματος Industry 4.0, η βιομηχανία παραμένει η ραχοκοκαλιά κάθε ευημερούσας οικονομίας. Σε αυτή την κατεύθυνση,  από την κατάμεστη αίθουσα του ArtFactory δόθηκε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η ελληνική βιομηχανία είναι συντονισμένη στους ρυθμούς των εξελίξεων που θα την οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την τιμητική υποστήριξη του Σ.Β.ΒΕ. και του ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ. Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες ACMON DATA, ADAPTIT, ΕΥ, GIZELIS ROBOTICS και SABO και υποστηρικτές οι εταιρείες AGT, ARPEDON, MAS και SIVECO Hellas.

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-COMMERCE ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Με τη νέα ηλεκτρονική της πλατφόρμα η εταιρεία εμπορίας βιομηχανικού εξοπλισμού Βαμβακάς Α.Ε. απαντά στη σύγχρονη πρόκληση του e-commerce προσφέροντας στους πελάτες της μια εύκολη και γρήγορη λύση για...

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ EUMOS ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ Η DENELPACK – ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ ΑΕΒΕ

Η γνωστή εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων συσκευασίας DENELPACK – Δενελάβας ΑΕΒΕ (μηχανήματα, υλικά -stretch film, αυτοκόλλητες ταινίες, shrink film - υπηρεσίες συσκευασίας) έγινε πρόσφατα μέλος ...

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο για την κυκλική οικονομία, 6-7 Μαρτίου, στο πλαίσιο του οποίου συζητήθηκαν διεξοδικά και θέματα που αφορούν τη βιομηχανία της συσκευασ...

Κλείσιμο [X]