ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ SUPPLY CHAIN INSTITUTE ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΑ LOGISTICS

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/03/2019

 

Με την επιστημονική υποστήριξη της Planning διεξάγεται στις 10 Απριλίου το συνέδριο του Supply Chain Institute με τίτλο “Human Asset Management in Logistics”.  Οι σύνεδροι  θα επικεντρώσουν στο ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα στα logistics σε επίπεδο αποθήκης (lower level employee) αλλά και σε ανώτερες βαθμίδες στελεχών (medium & higher level employees). Είναι η πρώτη φορά που ένα συνέδριο εστιάζει τόσο σε βάθος στον logistician και όπως και στα προηγούμενα συνέδρια του Ινστιτούτου με την υποστήριξη της Planning, έτσι και σε αυτό αναμένεται να προσέλθουν στην αίθουσα Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος περίπου 250 υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία διευθύνουν τα ελληνικά logistics και κατέχουν κορυφαία θέση σε αυτά.

Ο ανθρώπινος παράγοντας σε κάθε τμήμα οποιασδήποτε επιχείρησης αποτελεί ένα «μοναδικό εργαλείο» που διαφοροποιεί τη μία επιχείρηση από την άλλη, που δεν μπορεί να αντιγραφεί και από τον οποίο εξαρτάται η επιτυχία του τμήματος και κατ’ επέκταση ολόκληρου του οργανισμού. Παραδοσιακά οι επιχειρήσεις δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον άνθρωπο, και πολλά συγγράμματα, συνέδρια, textbooks, HR στελέχη έχουν δοκιμάσει μεθόδους για να αυξήσουν την απόδοση των εργαζομένων και να τους κρατήσουν πιστούς και αφοσιωμένους στην επιχείρηση. Ένα από τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη logistics είναι και αυτό του ανθρώπινου δυναμικού. 

Γι’ αυτούς τους λόγους το συγκεκριμένο συνέδριο του Ινστιτούτου Εφοδιαστικής Αλυσίδας κινείται γύρω από τον άνθρωπο ως «κεφάλαιο» (με κάθε σημασία της λέξης) στα logistics. Το θέμα θα εξεταστεί από κάθε πρίσμα: σημερινά επίπεδα αμοιβών, τρόποι κινητοποίησης, stress management, μέθοδοι για να αυξηθεί η αποδοτικότητα στα logistics, αποτελεσματική διοίκηση ανθρώπων στην αποθήκη, εργασιακές συγκρούσεις, εργασιακή ευελιξία, οργανόγραμμα στα logistics, κατάλληλη εκπαίδευση για τους ανθρώπους των logistics και πιστοποίηση επαγγελματιών στην εφοδιαστική αλυσίδα, νομοθεσία και εργασία, υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους της αποθήκης κ.ά.

Για τις ανάγκες του συνεδρίου διοργανώθηκαν 3 προσυνεδριακά think tanks και 2 πρωτοποριακά workshops µε τη διάσηµη µεθοδολογία LEGO® Serious Play®. Στο πλαίσιο των εργασιών του θα ανακοινωθούν αποτελέσµατα surveys και workshop results, ενώ θα ακουστούν πολύ ενδιαφέρουσες οµιλίες και απόψεις διακεκριµένων συµµετεχόντων σε discussion panels.  

Χορηγοί έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης του συνεδρίου είναι τα περιοδικά "Logistics & Management" και "Car & Truck".

 

 

MANAGEMENT

ΣΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΩΝ ELA AWARDS Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΤΗΣ LAFARGEHOLCIM

Μία ανάσα από τον τίτλο του “Professional of the year 2019” βρίσκεται ο Κώστας Χολέβας, VP Exports & Supply Chain Oil & Gass στην εταιρεία LafargeHolcim. Η απονομή των φετινών βραβείων του ELA (Europe...

ΚΡΙΣΙΜΟ ΜΝΗΜOΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ONLINE DATA ΚΑΙ REDEPLAN

Ως κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων αξιολογείται από στελέχη της αγοράς η σύναψη μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ OnLine Data A.Ε. και Redeplan Α.Ε. Consul...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ OPTIMUM ΓΙΑ ΤΟ CLOUD ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Περισσότερα από 100 στελέχη της πληροφορικής και των logistics, μεταξύ των οποίων πλήθος πελατών της OPTIMUM, τίμησαν με την παρουσία τους την επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Cloud και Πρωτοπόρες Τεχνολ...

Κλείσιμο [X]