ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ENTERSOFT

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/04/2019

 

Στα 13,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά έσοδα της Entersoft το 2018. Η έντονα αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας προήλθε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, κυρίως από την απόκτηση πολλών νέων σημαντικών πελατών σε όλα τα βασικά προϊόντα της (ERP, CRM, SCM) αλλά και από την εξαγορά της δραστηριότητας Pocketbiz στα μέσα της περσινής χρονιάς. Η εξαγορά αυτή επηρέασε τα έσοδα μόνο στο δεύτερο  εξάμηνο του έτους.

Συνολικά τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν περίπο κατά 17%, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν άνοδο κατά 45% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και ανήλθαν σε 1,98 εκατ. ευρώ. Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας, κατά την εταιρεία,  οφείλεται αφενός στις οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί η ανάπτυξη των εσόδων και αφετέρου στην καλή εμπορική πορεία που έχουν πλέον τα νέα προϊόντα WMS, Mobile SFA και οι υπηρεσίες SaaS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Όλα αποτέλεσαν προϊόν επενδύσεων της 3ετίας 2015-2017.

Η Entersoft και η θυγατρική Retail Link κατάφεραν να διεκδικήσουν μεγαλύτερα μερίδια νέων πελατών. Ενδεικτικά αναφέρονται για τη μητρική νέοι πελάτες όπως οι ROLCO ΒΙΑΝΙΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ, ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ, UNILEVER CYPRUS, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, SAARK ΑΕΒΕ, ALTEX (Funky Budha), ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ, MAX STORES, ΤΑΡΓΚΕΤ ΦΑΡΜΑ, ΝΟΡΜΑ ΑΕ, HELLAS CAN, PROFILCO, ISO-PLUS και εκατοντάδες μικρότερες μέσω του δικτύου μεταπωλητών. Η θυγατρική Retail Link πέτυχε επίσης σημαντικές συμβάσεις σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης και παροχής Supply Chain Management υπηρεσιών με εταιρείες όπως οι ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, BRITISH AMERICAN TOBACCO, TORA DIRECT (PAYZONE), FRAPORT, ΕΘΝΙΚΗ FACTORS και πολλές άλλες μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στα μέσα του 2018 η Entersoft, μέσω της εξαγοράς της δραστηριότητας Enterprise Mobility Pocketbiz από την εταιρεία Sieben, κατόρθωσε να διευρύνει το ήδη σημαντικό πελατολόγιό της με εταιρείες όπως οι FRIGOGLASS, MARS, Mondelez, NUMIL, PEPSICO, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΟΝ, ΕΛΓΕΚΑ, ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΙΚΑΣ, ΓΙΩΤΗΣ, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, Παπαστράτος, Druckfarben, AVON Cosmetics, καθώς και με εκατοντάδες άλλες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα ενισχύει τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουγγαρία, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρωσία.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο όμιλος καταγράφει με συνέπεια διψήφια ετήσια ποσοστά ανόδου των εσόδων και των κερδών. Για το 2019 η επιδίωξη της διοίκησης, όπως ανακοινώθηκε, είναι να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο ανάπτυξης, με αιχμή του δόρατος την απόκτηση νέων πελατών στα ERP συστήματα, την ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό αλλά και την περαιτέρω διείσδυση των νέων και καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών της στο χώρο του Supply Chain, του Enterprise Mobility και των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Μεγάλη επιτυχία είχαν και τα Entersoft Business Conferences που διεξήχθησαν στα τέλη του 2018 στην Αθήνα και αρχές του 2019 στη Θεσσαλονίκη,  τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 1.000 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων καθώς και σημαντικά μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας. Η εταιρεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις νέες επενδύσεις της για την τριετία 2018-2020, οι οποίες έχουν  στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη στους χώρους του Cloud Computing, του Enterprise Mobility, των Analytics αλλά και στο χώρο της Μηχανικής Μάθησης που αποτελεί υποκλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

 

 

 

 

MANAGEMENT

H SARMED ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΝΟ FINISH LINE

Στηρίζοντας έμπρακτα την ένωση «Μαζί για το Παιδί» η SARMED έκανε τα πιο σημαντικά χιλιόμετρά της στο διάστημα 10-14 Απριλίου στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», και μάλιστα ό...

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ

Με επιτυχία, παρουσία περισσότερων από 230 στελεχών της αγοράς των logistics πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου το συνέδριο με θέμα «Human Asset Management in Logistics – Διοίκηση ανθρώπων και αύξηση α...

EΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LOTIFY ΤΗΣ ONLINE DATA, ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Με το βραβείο καινοτομίας τιμήθηκε η OnLine Data στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Government Forum, για την πρωτοποριακή πλατφόρμα LOTify που έρχεται να αλλάξει άρδην το τοπί...

Κλείσιμο [X]