ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

"Δουλεύουμε πολύ, παίρνουμε λίγα και είμαστε οι πιο αντιπαραγωγικοί στην Ευρώπη" δήλωσε μεταξύ άλλων στην όπως πάντα ενδιαφέρουσα εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Σταμάτης Ανδριανόπουλος, ιδρυτής και Executive Consultant της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων PLANNING Α.Ε., βασικός υποστηρικτής και "ψυχή" των συνεδρίων του Ινστιτούτου Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16/04/2019

 

Με επιτυχία, παρουσία περισσότερων από 230 στελεχών της αγοράς των logistics πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου το συνέδριο με θέμα «Human Asset Management in Logistics – Διοίκηση ανθρώπων και αύξηση αποδοτικότητας» που διοργάνωσε το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning και με την ενεργό συμμετοχή του δικτύου των Future Logistics Leaders. Οι σύνεδροι και το κοινό είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για θέματα όπως είναι η διοίκηση των ανθρώπων στα logistics (κινητοποίηση εργαζομένων, διακράτηση προσωπικού, δεξιότητες, εργασιακές συγκρούσεις, εργασιακή ευελιξία, stress management), η αύξηση της παραγωγικότητας (benchmarking, μέτρηση, συστήματα bonus, εργονομία, τεχνολογία), το περιβάλλον του Human Asset Management (νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, ασφαλιστικά, βάρδιες, πιστοποίηση, μισθωμένο προσωπικό, υποχρεώσεις και ευθύνες, αμοιβές, οργανογράμματα) κ.ά. Ήταν η πρώτη φορά που ένα συνέδριο ασχολήθηκε αποκλειστικά με το ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα σε επίπεδο αποθήκης (lower level employee) αλλά και σε ανώτερες βαθμίδες στελεχών (medium & higher level employees).

Ο ανθρώπινος παράγοντας σε κάθε τμήμα οποιασδήποτε επιχείρησης αποτελεί ένα «μοναδικό εργαλείο» που διαφοροποιεί τη μία επιχείρηση από την άλλη, που δεν μπορεί να αντιγραφεί και από τον οποίο εξαρτάται η επιτυχία του τμήματος και κατ’ επέκταση ολόκληρου του οργανισμού. Παραδοσιακά οι επιχειρήσεις δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον άνθρωπο, και πολλά συγγράμματα, συνέδρια, textbooks, HR στελέχη έχουν δοκιμάσει μεθόδους για να αυξήσουν την απόδοση των εργαζομένων και να τους κρατήσουν πιστούς και αφοσιωμένους στην επιχείρηση. Ένα από τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη logistics είναι και αυτό του ανθρώπινου δυναμικού.

Γι’ αυτούς τους λόγους το συγκεκριμένο συνέδριο του Ινστιτούτου Εφοδιαστικής Αλυσίδας εστίασε στον άνθρωπο ως «κεφάλαιο» (με κάθε σημασία της λέξης) στα logistics. Για τις ανάγκες του συνεδρίου διοργανώθηκαν 3 προσυνεδριακά think tanks και 2 πρωτοποριακά workshops µε τη διάσηµη µεθοδολογία LEGO® Serious Play®.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες MANTIS, TEKMON, ICON PLATFORMS, CIMA, ΠΑΕΓΑΕ, TOYOTA, JUNGHEINRICH, ERGANET, PEBRO, TRUCK & CARGO INSURANCE, SPEEDEX και ΖΑΓΟΡΙ.

Χορηγοί έντυπης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν  τα περιοδικά "Logistics & Management" και "Car & Truck".

 

 

 

 

MANAGEMENT

H SARMED ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΝΟ FINISH LINE

Στηρίζοντας έμπρακτα την ένωση «Μαζί για το Παιδί» η SARMED έκανε τα πιο σημαντικά χιλιόμετρά της στο διάστημα 10-14 Απριλίου στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», και μάλιστα ό...

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ENTERSOFT

Στα 13,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά έσοδα της Entersoft το 2018. Η έντονα αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας προήλθε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, κυρίως από την απόκτηση πολλών νέων σημαντικών πελατών ...

EΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LOTIFY ΤΗΣ ONLINE DATA, ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ

Με το βραβείο καινοτομίας τιμήθηκε η OnLine Data στο πλαίσιο του 9ου Συνεδρίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης e-Government Forum, για την πρωτοποριακή πλατφόρμα LOTify που έρχεται να αλλάξει άρδην το τοπί...

Κλείσιμο [X]