ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ ΤΟ YES TO SEA TOURISM FORUM 2019

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22/05/2019

 

Ένα ακόμα ηχηρό ΝΑΙ στο θαλάσσιο τουρισμό δηλώνει η διοργάνωση του YES to Sea Tourism Forum την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στο Domotel Kastri στην Κηφισιά, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Posidonia Sea Tourism. Το YES Forum είναι η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ των στελεχών της ναυτιλίας, του θαλάσσιου τουρισμού και των νέων ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν τους κλάδους αυτούς. Βασική επιδίωξη αποτελεί η προσέγγιση και επαφή της νέας γενιάς - ήδη από τη σχολείο – με την ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού μας. Τα συνέδρια του YES Forum λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας και Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και της πλειοψηφίας των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στόχος του φετινού  forum είναι να ενημερώσει τους νέους για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, όπως και για τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης των νέων σε αυτούς. Οι συμμετέχοντες για άλλη μια φορά θα έχουν  την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά  τους πριν και κατά τη διάρκειά του και να  συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με στελέχη του χώρου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Concept Founder του  YES FORUM & CEO  της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, κ. Δανάη Μπεζαντάκου, η Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η ειδική επιστήμονας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, κ. Nτόρα Γιαννάκη και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων κ.   Θεόδωρος Κόντες.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Capt.  Πάρης Δράγνης, Πρόεδρος και Ιδρυτής  της Goldenport Group of Companies.

Ακόμα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιείται έρευνα, σκοπός της οποίας είναι  να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να εκφράσουν τη γνώμη τους για τον θαλάσσιο τουρισμό και τις προοπτικές απασχόλησης σε αυτόν. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα συγκριθούν με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας στην οποία έλαβαν μέρος εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε να είναι εφικτή η αντιπαραβολή της προσφοράς και της ζήτησης. Η παρουσίαση της έρευνας του YES για το θαλάσσιο τουρισμό θα πραγματοποιηθεί από την κ. Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια και Managing Partner του FOCUS BARΙ.

Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο δημοσιογράφος από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κ. Μηνάς Τσαμόπουλος και ομιλητές οι κ.κ. Μαρία Δεληγιάννη, Government and Public Affairs Representative Eastern Mediterranean - Cruise Lines International Association (CLIA),  Capt. Βασίλης Γκαζίκας, Marine Operations Director της Celestyal Cruises, Θάνος Πάλλης, καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος της Διεθνούς  Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και Αλέξανδρος Σερεμέλης, Λέκτορας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και φέτος τα  3 “Networking Corners” στα οποία στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα δώσουν κατευθυντήριες σε θέματα που αφορούν 1. Operations,  Crew, Chartering & HSQE Τμήμα Ναυτιλιακής Εταιρείας, 2. Startups, Καινοτομία & Τεχνολογία, Εταιρείες Παροχής Ναυτιλιακών Υπηρεσιών και 3. Τα μεταπτυχιακά με θέμα τη Ναυτιλία.

Στα networking corners συμμετέχουν οι:

  1. Crew, HSQE, Operations, Chartering Dpt. / Τμήματα Ναυτιλιακής Εταιρείας

Άρτεμις Καζαντζίδη, HSQEEn Officer - LATSCO MARINE MANAGEMENT

Κατερίνα Ξένου, Crew Manager – ALASSIA NEWSHIPS MANAGEMENT

(αναμένεται επιβεβαίωση και από άλλους ομιλητές)

ii.         Innovation, Startups, Technology & Service Providers

Μαρία Καλλέργη, HR Manager -  ARKAS HELLAS

Μαρία Παλιοθοδώρου, Happiness Officer – MARINE TRAFFIC

Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος - Environmental Protection Engineering (EPE) SA & Πρόεδρος  - HEMEXPO

Δρ. Πάνος Νομικός, Business Development Director, DANAOS MANAGEMENT CONSULTANTS S.A.

Δημήτρης Σουσούδης, Senior Sales Executive - Greece - Cyprus - Middle East – MARINE TRAFFIC

(αναμένεται επιβεβαίωση και άλλων ομιλητών)

iii.        Masters in Shipping

Βίκυ Αποστολοπούλου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Σχολής Ναυτιλίας – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΌ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος, Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μαριάννα Μπλιάμπλια, Administration Manager - MSc in International Shipping, Finance & Management  - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ηλίας Παύλου, MSc Shipping Programm Manager – BCA COLLGE.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να κάνει δωρεάν εγγραφή στον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/L9nJxkY7DF0q1GnH2 και να υποβάλει την ερώτησή του μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για μια κρουαζιέρα προσφορά της  Celestyal Cruises και 100 δίγλωσσα λευκώματα «Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία», προσφορά του  Greek Shipping Miracle.

Χορηγοί του Yes To Sea Tourism Forum είναι: POSIDONIA EVENTS, THENAMARIS, EASTERN MEDITERRANEAN LIMITED, LATSCO SHIPPING LIMITED & LATSCO MARINE MANAGEMENT,  LIBRA GROUP, MACGREGOR, ARKAS HELLAS, ERMA FIRST, MARINE TRAFFIC, METROPOLITAN COLLEGE, GOLDEN CARGO.

Μέρος των εσόδων του YES to Sea Tourism Forum  θα διατεθεί για τους σκοπούς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://yes-forum.com/yes-to-sea-tourism-forum-2019-indicative-program/

* Χορηγοί έντυπης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι τα περιοδικά Car & Truck και Logistics & Management.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...

Κλείσιμο [X]