ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ E-COMMERCE ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21/05/2019

 

Εσπερίδα για τα logistics στο πολυκαναλικό λιανεμπόριο διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε η αντίστοιχη του 2018. Με θέμα  “e-commerce & omni-channel logistics II για βέλτιστο customer experience”, η εσπερίδα θα διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου με την επιστημονική υποστήριξη της PLANNING και τελεί υπό την αιγίδα της Eλληνικής Eταιρείας Logistics και του GR.EC.A. (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίου Τύπου, «σήμερα  διανύουμε την εποχή των Millennials όπου προέχει ως concept η “εξατομίκευση” ή όπως θα λέγαμε η “προσωποποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών”, καθώς τεχνολογία και ευελιξία “χτίζουν” το e-shop και το  off-line shop του μέλλοντος». Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τον κομβικό ρόλο και τη συμβολή των logistics προς αυτή την κατεύθυνση. Η εμπειρία μιας ολοκληρωμένης πολυκαναλικής (omni-channel) προσέγγισης εμφανίζεται στο προσκήνιο. Οι επιχειρήσεις οφείλουν  να υιοθετήσουν μεθόδους end-to-end  supply chain που θα τις καταστήσουν λειτουργικά επικερδείς,  μετατρέποντας τα logistics τους σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η εσπερίδα θα έχει ως αφετηρία την απόφαση για την κατάλληλη επιλογή προϊοντικής γκάμας και τα επίπεδα των αποθεμάτων παρουσιάζοντας μεθόδους όπως  ABC analysis,  color product mapping, dead stock, e-commerce forecast, planning, procurement.

Εν συνεχεία  θα ασχοληθεί με end-to-end λύσεις, δίνοντας benchmarks, συγκρίνοντας στρατηγικές αποφάσεις  όπως in-house ή outsourcing για αποθήκευση,  εναλλακτικές διαχείρισης παραγγελίας και smart warehousing  τεχνολογίες (dark stores,  hub automation,  fulfillment  centre, automated picking,  goods-to-man picking,  micro-picking,  parcel logistics, Click & collect / Pick from store).

Τελευταίο άξονα του συνεδρίου θα αποτελέσει το last mile και η αστική διανομή που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για το B2C. Στρατηγικές όπως το Direct to Customer (DTC)/ drop shipping, drones, instant delivery, parcel lockers, preferred location, ship from store, specific delivery time, re-routing, delivery notifications, payment methods θα παρουσιαστούν υπό το πρίσμα της εμπειρίας των επιχειρήσεων και των ταχυμεταφορέων (courier).

Στην εσπερίδα θα συμμετέχουν καταξιωμένοι ομιλητές και ειδήμονες των operations κάθε κρίκου της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και CEO’s και διευθυντές e-shops για να παρουσιάσουν  cases, να μοιραστούν τάσεις, να προτείνουν λύσεις  και βέλτιστες πρακτικές  για τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η εσπερίδα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη e-shops και  επιχειρήσεων με omni-channel πωλήσεις, COOs και logistics managers επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, COOs εμπορικούς διευθυντές και άλλα διευθυντικά στελέχη εταιρειών 3PL με εξειδικευμένες λύσεις e-commerce logistics,  στελέχη επιχειρήσεων ταχυμεταφορών Courier, στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μεταφορών και διανομής, προμηθευτές συστημάτων πληροφορικής και τεχνολογιών αποθηκών, προμηθευτές λογισμικού διαχείρισης λειτουργιών αποθήκης και αποθεμάτων κ.ά.

Το συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο Holiday Inn Αττικής Οδού, από τις 15.30-20.30, με μεγάλο χορηγό τη  Mantis.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό Logistics & Management.

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Την τροποποίηση -σύμφωνα με την εκτελεστική απόφαση 2019/665 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- της απόφασης 2005/720 για τον καθορισμό των πινάκων του συστήματος βάσεων δεδομένων σύμφωνα με την οδηγία 94/62...

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Μπατονέτες, μαχαιροπήρουνα, πλαστικά πιάτα, μπουκάλια και κυπελλάκια, καλαμάκια και άλλα συναφή προϊόντα θα πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά σε λιγότερο από δύο χρόνια, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν ...

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ FOODTECH ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Μια νέα έκθεση απόλυτα στοχευμένη στη βιομηχανία τροφίμων είναι η FoodTech που θα πραγματοποιηθεί 12-14 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo. Αφορά τις τεχνολογίες παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας, απ...

Κλείσιμο [X]