ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΩΣ ΤΟ 2023 Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/06/2019

 

Η σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με το λιμάνι της Πάτρας θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2023, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ. Μετά την υπόγεια διέλευση της οδού Κανελλοπούλου, η κατασκευή του σιδηροδρόμου θα γίνει με υπόγεια χάραξη από το σταθμό του Ρίου μέχρι τον Άγιο Διονύσιο (μήκους περίπου 6,5 χιλιομέτρων), ενώ για την επέκταση του έργου έως τον Άγιο Ανδρέα  προγραμματίζεται η εκπόνηση μελέτης.

Ήδη η ΕΡΓΟΣΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΣΕ έχει προωθήσει το έργο μελέτης και κατασκευής μέχρι τον Άγιο Διονύσιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι οριστικές μελέτες για το τμήμα Αγ. Διονυσίου -  Αγ. Ανδρέα. Όπως σημειώνεται στην εν λόγω ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, «η υπογειοποίηση σε όλο το μήκος των 6,5 χιλιομέτρων δεν έχει κανένα τμήμα ανοικτού ορύγματος και προβλέπει αποκλειστικά υπόγεια όδευση του τρένου, με δημιουργία χώρων  πρασίνου στην επιφάνεια.

»Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον τρόπο διέλευσης του τρένου από την περιοχή του Καστελλόκαμπου, έχει ήδη εκπονηθεί  προμελέτη υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από τη ΧΘ 120+100 έως τη ΧΘ 123+500, δηλαδή από τη θέση της σήραγγας cover & cut του Ρίου μέχρι την οδό Κανελλοπούλου. Οι μελέτες αυτές βρίσκονται στη φάση του τελικού ελέγχου από την ΕΡΓΟΣΕ, έτσι ώστε τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου που περιλαμβάνει το τεχνικό μέρος της  υπογειοποίησης από το Ρίο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει πρόβλεψη πέραν των στάσεων στο Ρίο και στην οδό Κανελλοπούλου, να γίνουν άλλες δύο υπόγειες στάσεις, στα Μποζαΐτικα και στον Καστελλόκαμπο. Για το τμήμα Σ.Σ. Αγίου Διονυσίου – Νέου Λιμένα Πατρών εξετάζονται όλες οι δυνατότητες  ώστε να βαδίσουν παράλληλα τα έργα. Κατά την ΕΡΓΟΣΕ, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία μελετών έχει επιτευχθεί ικανοποιητική προσέγγιση του κόστους, το οποίο θα οριστικοποιηθεί με την έγκριση δημοπράτησης του έργου από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Το ευρύτερο έργο εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνας – Πάτρας και η σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με το λιμάνι της Πάτρας περιλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.  2014-2020, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης των έργων έως το 2023, ενώ έχουν δεσμευτεί για το σκοπό αυτό 130 εκατ. ευρώ.

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΕ ΠΕΡIΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΕΘ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣΥΜ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) πήρε μέρος στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις ...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) τοποθετώντας τον ναυτιλιακό κλάδο μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχα...

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ ΣΤΟΝ K. ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προκειμένου να προχωρήσουν μια σειρά από μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, ...

Κλείσιμο [X]