ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΠΑΝΟΤ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/07/2019

 

Στην έγκριση της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στον Ασπρόπυργο με Κοινή Υπουργική Απόφαση προχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι εγκρίνεται η ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β’ Ασπροπύργου (Νότιος Τομέας) από την εταιρεία «Φορέας Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΠΑ) Ασπροπύργου Νότιος Τομέας» που φέρει τον διακριτικό τίτλο «ΒΙΠΑΝΟΤ Ασπροπύργου» και στην οποία συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

Όπως έγινε γνωστό στο περιοδικό “Logistics & Management”, η έκταση που πρόκειται να αναπτυχθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο καλύπτει περίπου επιφάνεια 2.061,82 στρεμμάτων, βρίσκεται νότια του οδικού άξονα της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ασπροπύργου. Ως έδρα έχει δηλωθεί η διεύθυνση Λεωφόρος ΝΑΤΟ 100 και η επιχείρηση αποτελεί μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο «συνάδει με τις κατευθύνσεις του χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού επιπέδου για τη βιομηχανία, ο οποίος αναγνωρίζει την περιοχή της Δυτικής Αττικής ως το ισχυρότερο στοιχείο της βάσης της μεταποίησης της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας, επισημαίνει την ενίσχυση του ρόλου του Θριασίου πεδίου και υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη οργάνωσης των υφιστάμενων συγκεντρώσεων».

Το ύψος της προβλεπόμενης δαπάνης ανέρχεται συνολικά σε 25,023 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει καθαρές δαπάνες 20,180 εκατ. ευρώ και ΦΠΑ 4,843 εκατ.

 

 

 

MANAGEMENT

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ SARMED ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SELIS

Στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό έργο έρευνας και καινοτομίας SELIS συμμετείχε με επιτυχία η Sarmed, η οποία επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα δίπλα σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες logistics ...

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΛΗΤΗΡΙΩΝ

Με θέμα «Το Όραμα της Ευρώπης» διοργανώνεται φέτος στην Αθήνα, 19-20 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων. Στόχος της εκδήλωσης, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Hilt...

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SOLUTIONS 7 ΤΟΥ SUPPLY CHAIN INSTITUTE ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Με θέμα «Logistics beyond economic crisis: το μοντέλο της επόμενης 5ετίας», το Supply Chain Institute διοργανώνει στις 16 Οκτωβρίου άλλο ένα ενδιαφέρον συνέδριο, το έβδομο της επιτυχημένης σειράς εκδη...

Κλείσιμο [X]