ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΠΑΝΟΤ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05/07/2019

 

Στην έγκριση της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στον Ασπρόπυργο με Κοινή Υπουργική Απόφαση προχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει ότι εγκρίνεται η ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β’ Ασπροπύργου (Νότιος Τομέας) από την εταιρεία «Φορέας Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΠΑ) Ασπροπύργου Νότιος Τομέας» που φέρει τον διακριτικό τίτλο «ΒΙΠΑΝΟΤ Ασπροπύργου» και στην οποία συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

Όπως έγινε γνωστό στο περιοδικό “Logistics & Management”, η έκταση που πρόκειται να αναπτυχθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο καλύπτει περίπου επιφάνεια 2.061,82 στρεμμάτων, βρίσκεται νότια του οδικού άξονα της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ασπροπύργου. Ως έδρα έχει δηλωθεί η διεύθυνση Λεωφόρος ΝΑΤΟ 100 και η επιχείρηση αποτελεί μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο «συνάδει με τις κατευθύνσεις του χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού επιπέδου για τη βιομηχανία, ο οποίος αναγνωρίζει την περιοχή της Δυτικής Αττικής ως το ισχυρότερο στοιχείο της βάσης της μεταποίησης της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας, επισημαίνει την ενίσχυση του ρόλου του Θριασίου πεδίου και υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη οργάνωσης των υφιστάμενων συγκεντρώσεων».

Το ύψος της προβλεπόμενης δαπάνης ανέρχεται συνολικά σε 25,023 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει καθαρές δαπάνες 20,180 εκατ. ευρώ και ΦΠΑ 4,843 εκατ.

 

 

 

MANAGEMENT

ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ CPI ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τη δωρεάν χορήγηση 2 ΟΚΙ εκτυπωτικών μηχανημάτων στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ανακοίνωσε η CPI. Στόχος της δωρεάς είναι τα μηχανήματα να καλύψουν τις εκτυπωτικές ανάγκες που έχουν προ...

ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ PEPPER ΤΟΥ ΔΑΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper ανέπτυξε η Mobile Technology, αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αερο...

ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ. ΜΑΖΙ» ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Διαδικτυακά διεξήχθη, για πρώτη φορά, στις 15 Ιουνίου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ, τα οποία, με το βασικό μήνυμα «Επιμένουμε. Πετυχαίνουμε. Μαζί» εξέλεξαν νέο πρόεδρο τον κ. Δ...

Κλείσιμο [X]