ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΛΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08/07/2019

 

Στις 20 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής στον ελληνικό διαγωνισμό RISE (Retail Innovation for Sustainable Ecosystems) που διοργανώνεται από το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) και υποστηρίζεται από επτά μεγάλες εταιρείες του λιανεμπορίου και των FMCG προϊόντων (Ταχέως Κινούμενα Καταναλωτικά Αγαθά), όπως και από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ), ο οποίος παρέχει τεχνογνωσία στους νέους επιστήμονες και τις ερευνητικές ομάδες φοιτητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν. Σκοπός του διαγωνισμού που διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της πρωτοβουλίας «Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο» του ΙΕΛΚΑ, είναι η προώθηση της βιώσιμης καινοτομίας στον ευρύτερο κλάδο των FMCG προϊόντων.  

Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το διαγωνισμό είναι οι «ΑΒ Βασιλόπουλος», «Coca-Cola Τρία Έψιλον», «Μασούτης», «My Market», «Praktiker», «Ο.Κ! Anytime Markets» και «Σκλαβενίτης».

Με εφαλτήριο την προηγούμενη εμπειρία, στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη, σχεδίαση και προώθηση καινοτόμων ιδεών που επικεντρώνονται στο βιώσιμο λιανεμπόριο τροφίμων και ευρύτερα των FMCG προϊόντων, με κύριες περιοχές ενδιαφέροντος τις εξής:

- Νέες συσκευασίες προϊόντων φιλικές προς το περιβάλλον.

- Νέα προϊόντα και υπηρεσίες με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

- Νέα προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την υγεία και ευεξία των καταναλωτών.

- Νέα συστατικά και νέα τρόφιμα στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης για αναδυόμενες κατηγορίες καταναλωτών.

- Βιώσιμη και καινοτόμος πρωτογενής παραγωγή και αξιοποίηση της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης.

- Τεχνολογίες, συστήματα και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

- Ψηφιακές τεχνολογίες για ένα βιώσιμο και πελατοκεντρικό σούπερ-μάρκετ και οργανωμένο λιανεμπόριο.

- Καινοτομίες στη διαχείριση απωλειών και waste management.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέες επιχειρήσεις, επιστήμονες, ομάδες ερευνητών/φοιτητών, στελέχη επιχειρήσεων με καινοτόμες ιδέες στις παραπάνω κατηγορίες ή τα οποία έχουν ήδη διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς, καθώς και start-up εταιρείες με καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Η διαδικασία του διαγωνισμού αποτελείται από τις παρακάτω φάσεις:

·        Μέχρι 20 Ιουλίου: Δήλωση συμμετοχής από τις συμμετέχουσες ομάδες.

·        Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου: Αξιολόγηση των συμμετοχών από ομάδα ειδικών και επιλογή των ομάδων για τον τελικό.

·        Μέχρι 30 Οκτωβρίου: Υποστήριξη των ομάδων του τελικού από ειδικούς μέντορες για την τεχνική και εμπορική εξέλιξη της καινοτόμου ιδέας τους.

·        Μέσα Νοεμβρίου: Παρουσίαση των ομάδων σε πάνελ ανώτατων στελεχών του κλάδου, επιλογή των νικητών και βράβευσή τους σε ειδική εκδήλωση

Το πάνελ με τους ειδικούς/μέντορες θα περιλαμβάνει εξειδικευμένα στελέχη από σούπερ-μάρκετ, βιομηχανίες, προμηθευτές, ακαδημαϊκούς με ειδίκευση σε θέματα λιανεμπορίου και καινοτομίας και εκπροσώπους σχετικών επενδυτικών funds.

Οι ομάδες/εταιρείες που θα διακριθούν:

• Θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

• Θα υποστηριχθούν μέσω της δικτύωσης με σούπερ-μάρκετ και βιομηχανίες/προμηθευτές για μελλοντικές συνεργασίες και πιθανή ανάπτυξη του προϊόντος/υπηρεσίας τους.

• Θα λάβουν χρήσιμες συμβουλές (τεχνικές, διοικητικές, οργανωτικές κλπ.) από ειδικούς του κλάδου για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη.

• θα έρθουν σε άμεση επαφή με εξειδικευμένους επενδυτές και σχετικά funds.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην  ιστοσελίδα του διαγωνισμού: www.riseawards.gr

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΒΨ&L ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ

Με θέμα «Sustainable Energy in Supply Chain & Design for Packaging», η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics διοργανώνει στις 24 Σεπτεμβρίου ένα επίκαιρο επιχειρηματικό – επιστημονικό συνέδ...

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Tις ανησυχίες της για τα αυξανόμενα περιστατικά ανακλήσεων που καταγράφονται στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και τα οποία σχετίζονται με συσκευασ...

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Την τροποποίηση -σύμφωνα με την εκτελεστική απόφαση 2019/665 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- της απόφασης 2005/720 για τον καθορισμό των πινάκων του συστήματος βάσεων δεδομένων σύμφωνα με την οδηγία 94/62...

Κλείσιμο [X]