ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ "L&M" Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 19/07/2019

 

Ένας άνθρωπος με μεγάλη γνώση στα θέματα Δημόσιας Διοίκησης, πολυετή παρουσία στο χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας και ισχυρή συμμετοχή στις ακαδημαϊκές εξελίξεις τοποθετήθηκε στη θέση του γ.γ. Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής. Πρόκειται για τον κ. Ευάγγελο – Άγγελο Κυριαζόπουλο. 
 
Ο νέος γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη την εποχή που ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά.
 
Ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος είναι Οικονομολόγος με Master από το Τμήμα Maritime Studies του College of Cardiff (Wales). Είναι κάτοχος διδακτορικού με γενικό θέμα «Λιμένες, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη», ενώ εκπονεί μεταδιδακτορική διατριβή στη «Θαλάσσια Χωροταξία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών.
 
Έχει εκτελέσει χρέη Διδάσκοντος στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τη Δημόσια Διοίκηση του Παντείου, ενώ συμμετέχει ως Διδάσκων σε 3 μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχει διδάξει ναυτιλιακά, logistics και χωροταξία στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ και κολέγια.
 
Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί στους τομείς της ναυτιλιακής έρευνας, της ναυτιλίας, των τραπεζών και της ναυτιλιακής δημοσιογραφίας. Έχει διατελέσει Ειδικός Επιστήμονας στην Διεύθυνση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.
 
Σε νομοθετικό επίπεδο συνεργάστηκε με τον καθηγητή Δημήτρη Τσαμπούλα για να καθοριστεί το χωροταξικό πλαίσιο για τα Εμπορευματικά Πάρκα στον νόμο 3333/05 για τα Logistics κι έχει συγγράψει σχετικό πόνημα σε συνεργασία με τον κ. Ευάγγελο Πάνου. Έχει γράψει σειρά επιστημονικών άρθρων στα περιοδικά “Μετάδοση Ισχύος”, “Logistics & Management” και “Ecotec”.
 
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπηρετεί στον Δήμο Γαλατσίου ως Γενικός Γραμματέας. Έχει πλήθος επιστημονικών και άλλων δημοσιεύσεων, έχοντας, μεταξύ άλλων, ειδικό ενδιαφέρον σε θέματα ναυτικής παράδοσης. Μάλιστα έχει διατελέσει πρόεδρος στο Μουσείο Ναυτικής Παραδόσεως στο Πέραμα και αποτελεί επίτιμο πρόεδρο του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας και Βιομηχανικής Ανάλυσης “Παλιά Ελληνικά Λεωφορεία”, όπου γίνεται προσπάθεια ανάδειξης της βιομηχανικής και βιοτεχνικής ιστορίας της ελληνικής αμαξοποιΐας.

 

 

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ

Ο ΔΡ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΜΔΙΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ CYBER-MAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με δυναμική εκπροσώπηση συμμετέχει η Ελλάδα στο έργο Cyber-MAR για την κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Έρευνας και Καινοτ...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) τοποθετώντας τον ναυτιλιακό κλάδο μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχα...

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ. ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν στις 7 Αυγούστου οι συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) με τον κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπο...