ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ ΣΤΟΝ K. ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/08/2019

 

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προκειμένου να προχωρήσουν μια σειρά από μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα βοηθήσουν ολόκληρες περιοχές να αναβαθμιστούν, θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν συνθήκες για ασφαλείς και φθηνές μεταφορές, τόσο για τους πολίτες όσο και για τα προϊόντα, περιλαμβάνει το υπόμνημα που παρέδωσε στις 23 Αυγούστου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την επίσημη συνάντησή τους.

Αναλυτικά στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

«Κρίσιμος παράγοντας για να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας τα επόμενα χρόνια είναι ένα ισορροπημένο Δημόσιο και Ιδιωτικό πρόγραμμα επενδύσεων στις Υποδομές και τις Μεταφορές. Η Ελλάδα χρειάζεται σύγχρονες υποδομές, που να βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, να δημιουργούν θέσεις εργασίας, να βοηθούν ολόκληρες περιοχές να αναβαθμιστούν, να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργούν συνθήκες για ασφαλείς και φθηνές μεταφορές τόσο για τους πολίτες όσο και για τα προϊόντα.

Στα πλαίσια αυτά, ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει από την κυβέρνηση μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να προχωρήσουν μια σειρά από μεγάλα έργα και παρεμβάσεις, όπως:

-Πάτρα – Πύργος

-Άκτιο – Αμβρακία

-ΒΟΑΚ

-Επέκταση της Αττικής Οδού

-Αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης.  

Επίσης, ζητείται:

-Να προχωρήσουν πιο γρήγορα έργα που υλοποιούνται, όπως το νότιο τμήμα του Ε65, το Μετρό Αττικής και το  Μετρό Θεσσαλονίκης.

-Να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες του «Μετρό Γραμμή 4 – Άλσος Βεΐκου – Γουδί».

-Να προχωρήσει ο διαγωνισμός της Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης της Σαλαμίνας με το Πέραμα.

-Να προχωρήσει μια σειρά έργων, όπως το Ελευσίνα – Υλίκη, οι επεκτάσεις της Ιόνιας οδού προς το Αγρίνιο και την Κακαβιά, το έργο  «Δράμα – Αμφίπολη – Εγνατία» κ.ά.

-Να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του εθνικού  σιδηροδρομικού δικτύου Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Σύνορα και Αθήνα – Πάτρα.

-Να διασφαλισθεί η συντήρηση του Εθνικού Σιδηροδρομικού Δικτύου.

-Να ενεργοποιηθούν οι ΣΔΙΤ για Σχολεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Δικαστικά κτίρια.

-Να σχεδιασθεί εκ νέου η αντιπλημμυρική προστασία της χώρας ενόψει των επιπτώσεων και από την κλιματική αλλαγή.

-Να δοθεί έμφαση στην προετοιμασία μελετών, οι οποίες μπορούν να ελέγχονται από ιδιώτες.

-Να δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Απαλλοτριώσεων, όπου να συγκεντρώνονται κριτήρια, τιμές, συνθήκες, διαδικασία και παρακολούθηση των απαλλοτριώσεων σε όλη τη χώρα.

-Να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και συνεπές πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης των Υποδομών που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

-Να δοθεί έμφαση στις επενδύσεις στα logistics και τις συνδυασμένες μεταφορές, ώστε να αναγάγουμε τον Πειραιά, τα λιμάνια του Βορρά και κυρίως της Θεσσαλονίκης, σε πύλες εισόδου.

-Να προετοιμάσουμε τις πόλεις και τις αστικές συγκοινωνίες για την ηλεκτροκίνηση και την εκπομπή μηδενικών ρύπων.

-Να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό και στην Αλεξάνδρας.

-Να δημιουργηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για τη δημιουργία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η υλοποίηση του οποίου μπορεί να προσελκύσει τεράστιο επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον».

Καταλήγοντας, ο  κ. Μίχαλος τόνισε στον Υπουργό ότι «η Ελλάδα μπορεί, αρκεί να προχωρήσει με σχέδιο, γοργούς ρυθμούς και διαφάνεια παντού».

 

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΕ ΠΕΡIΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΕΘ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣΥΜ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΣ ΚΕΕΕ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) πήρε μέρος στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις ...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) τοποθετώντας τον ναυτιλιακό κλάδο μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχα...

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ. ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν στις 7 Αυγούστου οι συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) με τον κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπο...

Κλείσιμο [X]