ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/08/2019

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) τοποθετώντας τον ναυτιλιακό κλάδο μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας πρόκειται να υποδεχθεί πολυμελή επίσημη γερμανική αποστολή στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης μεταξύ 25-27 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα. Στην αποστολή θα μετάσχουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, όπως του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας (BMWi), της VSM - German Shipbuilding and Ocean Industries Association, του German Maritime Export Initiative (GeMaX) και της γερμανικής πρεσβείας, όπως και στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και εμπειρογνώμονες του ναυτιλιακού κλάδου της Γερμανίας.

Κατά την επίσκεψη των Γερμανών εκπροσώπων, το Ε.Β.Ε.Π. και το ελληνικό MARITIME CLUSTER, υπό τη χορηγία τους, συνδιοργανώνουν μεταξύ άλλων εκδήλωση υποδοχής με επίσημο δείπνο αφιερωμένο στον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου.

Το συνέδριο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία

Θα ακολουθήσει στις 26 Σεπτεμβρίου συνέδριο με θέμα τις «Σύγχρονες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας». Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση από ειδικευμένους Έλληνες και Γερμανούς εισηγητές, του θεσμικού πλαισίου, των δυνατοτήτων εφαρμογής και των προοπτικών χρήσης νέων τεχνολογιών στη ναυτιλία, αλλά και στην ανάπτυξη διμερών συνεργασιών και δικτύωσης.

Για την επόμενη μέρα, 27 Σεπτεμβρίου, προγραμματίζονται  επισκέψεις σε ναυπηγεία και ναυτιλιακές επιχειρήσεις της περιοχής του Πειραιά. Το Ε.Β.Ε.Π. δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου, τόσο στην εκδήλωση υποδοχής της γερμανικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, όσο και στο συνέδριο, στις εργασίες του οποίου θα παρουσιάσουν τις εξωστρεφείς και καινοτόμες δραστηριότητές τους.

Με δεδομένη την εξαιρετική δυναμική που κομίζει ο κλάδος της ναυτιλίας, τις υψηλές προοπτικές ανάπτυξης ελληνογερμανικών επαφών του κλάδου, αλλά και την επιθυμία της κυβέρνησης να ενισχύσει τέτοιες πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης απέστειλε προσωπική επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να χαιρετίσει την έναρξη των εργασιών, και ζήτησε από τους Υπουργούς Ανάπτυξης, κ. Α. Γεωργιάδη, και Ναυτιλίας, κ. Ι. Πλακιωτάκη, να θέσουν το συνέδριο υπό την αιγίδα τους.

Η ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Για την επιλογή του Ε.Β.Ε.Π. ως στατηγικού συνεργάτη του στη διοργάνωση της τριήμερης γερμανικής αποστολής στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Πειραιά, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

«H Eλλάδα είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο σημαντικά ναυτικά κράτη του κόσμου και η εμπορική της ναυτιλία, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους στυλοβάτες της εθνικής οικονομίας. Ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνόκτητου στόλου το 2009 ήταν 11,9 χρόνια, ήτοι κατά ένα χρόνο μικρότερος της μέσης ηλικίας του παγκοσμίου στόλου. Η εντυπωσιακή μείωση της μέσης ηλικίας του ελληνόκτητου στόλου, δεδομένου ότι πριν από εννέα χρόνια ήταν 20,3 χρόνια, οφείλεται στις μεγάλες επενδύσεις των Ελλήνων πλοιοκτητών σε νέα πλοία υψηλών προδιαγραφών και μαρτυρούν τη μεγάλη δυναμική του κλάδου.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχει ως πρωταρχικό του σκοπό να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής αγοράς και οι επιχειρηματικές αποστολές προσφέρουν μία άριστη πλατφόρμα επικοινωνίας, ενισχύοντας τη διμερή συνεργασία. Ως επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Αμβούργου, με εκθέσεις όπως η SMM -πρωταγωνίστρια στον ναυτιλιακό κλάδο- το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο κατέχει ευρεία γνώση για τον κλάδο στην Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία, και προχωρά στη διοργάνωση των συγκεκριμένων δράσεων με στρατηγικούς συνεργάτες, όπως εν προκειμένω είναι το Ε.Β.Ε.Π., καθώς η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά κατέχει θέση κλειδί στο ναυτιλιακό κλάδο της Ελλάδας και το Ε.Β.Ε.Π. τοποθετεί τον κλάδο αυτό μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων. Η συνεργασία αυτή αποτελεί εγγύηση για το επίπεδο και τη στόχευση των επαφών του κλάδου που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση».

 

 

 

 

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ

Ο ΔΡ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΜΔΙΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ CYBER-MAR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με δυναμική εκπροσώπηση συμμετέχει η Ελλάδα στο έργο Cyber-MAR για την κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Έρευνας και Καινοτ...

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ. ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν στις 7 Αυγούστου οι συναντήσεις αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) με τον κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπο...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ "L&M" Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ένας άνθρωπος με μεγάλη γνώση στα θέματα Δημόσιας Διοίκησης, πολυετή παρουσία στο χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας και ισχυρή συμμετοχή στις ακαδημαϊκές εξελίξεις τοποθετήθηκε στη θέση του γ.γ. Ναυτιλίας ...

Κλείσιμο [X]