ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΒΨ&L

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/09/2019

 

Με ομιλία του κ.  Νίκου Παπαθανάση, υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για θέματα  Βιομηχανίας και Εμπορίου, θα ανοίξουν την ερχόμενη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου,  οι εργασίες του επίκαιρου βιομηχανικού- επιχειρηματικού – επιστημονικού συνεδρίου  «Sustainable Energy in Supply Chain & Design for Packaging», το οποίο  διοργανώνει η  Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics  με την επιστημονική  συμβολή του  Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ  και την ενεργό συνεργασία και συμμετοχή  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας , της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων,  του Ελληνικού Συνδέσμου Ετικετοποιών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.ΗΟ.), του επιχειρηματικού φόρουμ  A-Energy  Investments, της  3ΕΚ και άλλων φορέων  και  εκπροσώπων της αγοράς. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο  ξενοδοχείο Intercontinental (9.00 π.μ. -16.30 μ.μ.) θα συμμετάσχουν  και  οι  καθ’ ύλην  αρμόδιοι εκπρόσωποι  της πολιτείας, ενώ κατά τη διάρκεια  συζήτησης  στρογγυλής τραπέζης  οι επιχειρηματικοί  φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν  επίκαιρες προτάσεις και απόψεις σε θέματα που τους απασχολούν άμεσα.  

 

Περιβαλλοντικό αποτύπωμα , επιχειρηματικά πάρκα, εξοικονόμηση

 

Τα επίκαιρα θέματα που θα συζητηθούν άπτονται άμεσα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και της επιχειρηματικότητας συνολικότερα. Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα συζητηθούν οι προοπτικές ανταγωνιστικότητας σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της βιομηχανίας, οι τρέχουσες εξελίξεις στα επιχειρηματικά πάρκα, ο ρόλος της συσκευασίας στις εξαγωγές  κ.ά.  Στο πλαίσιο των πρωτότυπων παρουσιάσεων θα υπάρξουν ειδικές αναφορές σχετικά με τις απαιτήσεις αλλά και τις ευκαιρίες των επιχειρήσεων από την έγκαιρη προσαρμογή  τους  στις επιταγές της κλιματικής  αλλαγής, δεδομένου ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας  στις διεθνείς αγορές. Παρουσιάσεις θα γίνουν και για το θέμα του  ενεργειακού κόστους,  το οποίο, μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό στις λειτουργικές δαπάνες των επιχειρήσεων μελών του, και συγκεκριμένα  άνω του 60%.  Θα γίνουν παρουσιάσεις συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, αξιοποίησης των ενεργειακών ελέγχων και θα προταθούν πρακτικές λύσεις και συστήματα περιορισμού του κόστους ενέργειας.

Η ηλεκτροκίνηση επίσης θα απασχολήσει την εκδήλωση. Θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα και η νέα ΚΥΑ που ρυθμίζει  θέματα που αφορούν την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης  για τα City Logistics.

 

Σχεδιασμός προϊόντος και συσκευασίας

 

Ο σωστός σχεδιασμός προϊόντος και συσκευασίας (Design for Packaging Logistics) ως αναγκαία προϋπόθεση για την αποδοτικότητα και  αποτελεσματικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού  είναι επίσης σημαντικά θέματα του συνεδρίου, και τα σχετικά ερωτήματα όπως  η  συμμετοχή της συσκευασίας  στη διαχείριση του κόστους της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η επίδραση του σχεδιασμού και της συσκευασίας  στην  ασφάλιση των εμπορευμάτων  και ο ρόλος  της ποιότητας ισχύος σε εγκαταστάσεις συσκευασίας – τυποποίησης θα απαντηθούν με τον πληρέστερο τρόπο από ειδικούς.

Το επίκαιρο συνέδριο αναμένεται να  παρακολουθήσουν περίπου 200 στελέχη  από τη βιομηχανία, τις βιομηχανίες  ψύχους,  τον ευρύτερο  τομέα  των  Logistics, στελέχη βιομηχανιών τροφίμων, εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και εκπρόσωποι του δημόσιου τομέα, επιστημονικών φορέων και ΜΜΕ.  

Οι ομιλητές

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι κκ:  Νικόλαος Παπαθανάσης , Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου,  Διονύσης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής  Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics  - ΕΕΒΨ,  Αδάμης Μητσοτάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ , Παναγιώτης Λώλος, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Λουκάς Παπαχαραλάμπους , Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας, Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων – Π.Ε.Τ.Ε.Τ, Αυγερινός Χατζηχρυσός, Πρόεδρος  Ελληνικού Συνδέσμου Ετικετοποιών,  Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Managing Partner EMICERT ΕΠΕ - Μέλος ΔΣ HellasCert (Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης & Πιστοποίησης), Θεοχάρης Πιτσιλής, Energy Business Development Manager ENVIROMETRICS, Ενεργειακός Ελεγκτής Γ’ Τάξης,  Άρης Γκορόγιας, Senior Consultant , SustChem SA, Ενεργειακός Ελεγκτής Γ΄ Τάξης , Διονύσης Νέγκας,  Επίτιμος Πρόεδρος  Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων-  ΕΛ.ΙΝ.ΗΟ.,  Σπύρος Νομικός, καθηγητής τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας και Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  «Ευφυής Συσκευασία: Νέες Τεχνολογίες και Μάρκετινγκ», Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Μανόλης Μπαλτάς, Διευθύνων Σύμβουλος Re.De-Plan AE, Κωνσταντίνος Δόντης, Πρόεδρος και  Διευθύνων Σύμβουλος  της Mediline Isothermal Solutions,  Νίκος Χ. Ιωσήφ, Αντιπρόεδρος της ίδιας εταιρείας,  Γιάννης Σαμολαδάς, Ασφαλιστικός Σύμβουλος- Truck&Cargo Insurance Brokers, Ελένη Πάσιου, Διευθύντρια Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου και Ασφάλειας Τροφίμων της E-fresh και άλλων εταιρειών.

Έχουν επίσης κληθεί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας όπως και τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη από άλλα συναρμόδια υπουργεία και  δημόσιους φορείς. Ανάμεσα στους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι  οι εταιρείες Mediline (Χρυσός  Χορηγός), ENVIROMETRICS, EMICERT (Αργυροί Χορηγοί) , Sustchem ( (Χορηγός), E-fresh, Truck&Cargo Insurance Brokers, Cargo 360, Mc Chargers  κα.  

 

* Χορηγοί έντυπης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι, μεταξύ άλλων, τα περιοδικά Logistics & Management και Car & Truck.

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΛ - OPTILOG ADVISORY SERVICES ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριό της συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics με την OPTILOG Advisory Services, την Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 17.00-18.30, με θέμα: «E-COMMERCE LOGISTICS: Lessons Learne...

H SARMED ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19

Η SARMED έχει καταφέρει σε αυτή την αναπάντεχη συγκυρία να υποστηρίζει απρόσκοπτα τους πελάτες της αναδεικνύοντας παράλληλα τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η SARMED στηρίζει τους εργαζομένους της μ...

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΡΟΥΣΗΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS

Η ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS κατόπιν των εξελίξεων των τελευταίων ημερών σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID -19), υλοποιεί Σχέδιο Δράσης προκειμένου να υποστηρίξει τους Επαγγελματίες της Εφοδια...

Κλείσιμο [X]