ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ XRTC

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01/11/2019

 

Αντιπροσωπία 17 ατόμων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Ολλανδίας, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά υποδέχτηκαν ο τέως πρόεδρος του Propeller Clun, Κ. Γ. Ξηραδάκης και τα στελέχη της XRTC Business Consultants, ύστερα από πρόσκληση της Ολλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η αντιπροσωπία, στο πλαίσιο των ετησίων επισκέψεών της στο εξωτερικό, επισκέφθηκε την Αθήνα στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης, της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, πολλούς δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς. Την αντιπροσωπία συνόδευε η κα Stella RonnerGrubačić, Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα ενώ συμμετείχε επίσης και ο Drs. Jan Versteeg, Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ισπανία και πρώην Πρέσβης της χώρας του στην Ελλάδα.

Την αντιπροσωπία καλωσόρισε η διευθύντρια εταιρικών σχέσεων κα Κατερίνα Φίτσιου αναφερόμενη στο 20ετές έργο της XRTC Business Consultants στο χώρο της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου. Στην παρουσίασή του ο κ. Ξηραδάκης μίλησε για τη σημασία της θαλάσσιας οικονομίας για την Ελλάδα ως μια Ευρωπαϊκή χώρα. Αναφέρθηκε στην ταύτιση των δύο χωρών όσον αφορά την άμεση εξάρτησή τους από τη λιμενική και θαλάσσια οικονομία και τις συνδυασμένες μεταφορές. «Η Ελλάδα έχει φτάσει στο σημείο ωρίμανσης της ανάπτυξης συνδυασμένων μεταφορών αλλά και ισχυρών κέντρων μεταποίησης και διαμετακόμισης ανάλογα με αυτά που ώθησαν ενεργά την οικονομία της Ολλανδίας τον περασμένο αιώνα» τόνισε ο κ. Ξηραδάκης.

Με αδιάσειστα στατιστικά στοιχεία ενημέρωσε την Ολλανδική αντιπροσωπία για την ηγετική θέση της χώρας στο ναυτιλιακό χάρτη τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο,τονίζοντας τη συνεχιζόμενη προσπάθεια όλης της ναυτιλιακής οικογένειας στη διατήρηση του παγκόσμιου οικονομικού θαύματος που είναι η Ελληνόκτητη ναυτιλίας.

Σε αυτό το σημείο και ύστερα από σχετική συζήτηση επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι για την πορεία της ΕΕ και της οικονομίας της η διατήρηση της ηγεμονίας της Ευρώπης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες παραθέτοντας την εξάρτηση της Ευρώπης από τις θαλάσσιες μεταφορές.

«Η ΕΕ εξαρτάται από τις θαλάσσιες μεταφορές για το 75% του διεθνούς εμπορίου της» επεσήμανε ο κ. Ξηραδάκης. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνέχεια, ήταν οι δυναμικές της «Μπλε Οικονομίας» για τα δύο κράτη και την Ευρώπη γενικότερα αλλά και η αναδυόμενη δυναμική της χώρας μας ως διεθνούς κέντρου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες της χώρας στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη λιμενική βιομηχανία, την εφοδιαστική αλυσίδα και στη βιομηχανία των logistics.

Ο κ. Ξηραδάκης παρότρυνε τόσο την Ολλανδική αντιπροσωπία όσο και την πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Ελλάδα, να εξετάσουν οι Ολλανδικές εταιρίες, την επέκταση των δραστηριοτήτων στη χώρα μας είτε άμεσα είτε έμμεσα στις παραπάνω αγορές.

Λαμβάνοντας αφενός υπόψη τη μακροχρόνια εμπειρία και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των Ολλανδικών εταιριών και αφετέρου τις προοπτικές της Ελλάδας στο χώρο, λόγω της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής της θέσης, οι κοινές επενδύσεις μπορούν να αποβούν προς όφελος των δύο μερών.

Η Ολλανδική αντιπροσωπία εξέφρασε το θαυμασμό της για τη διαχρονική πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής ναυτιλίας γεγονός που αποτέλεσε το θέμα συζήτησης. Η πρέσβης της Ολλανδίας κα Stella Ronner-Grubačić, ευχαρίστησε τον κ. Ξηραδάκη για την υποδοχή και την οργάνωση της εκδήλωσης.

 

 

MANAGEMENT

ILME: Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ WEB CONFERENCE

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο “Logistics during and beyond the crisis: Charting the way forward”, ξεπερνώντας κάθε προσδ...

ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SOLUTIONS VIΙΙ ΤΟΥ SUPPLY CHAIN INSTITUTE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένα συνέδριο πολύτιμο εργαλείο για όσους δραστηριοποιούνται στα Logistics διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξ...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ "LOGITRANS 2020"

Από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου, θα ανοίξει τις πύλες της η 14η Διεθνής Έκθεση Μεταφορών και Logistics, logitrans 2020, που διοργανώνει ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Μονάχου σε συνεργασία με την EKO FAI...

Κλείσιμο [X]