ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Στιγμιότυπο από το περσινό 18o NAVIGATOR 2019 – THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στη Χίο.

ΣΤΙΣ 29/11 ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ NAVIGATOR 2019 – ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25/11/2019

 

Το «19o NAVIGATOR 2019 – THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM» θα πραγματοποιηθεί για 19η συνεχή χρονιά στις 29 Νοεμβρίου 2019 στο «Φάρο» του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος και ώρες 09.30 – 16.00.

Το «NAVIGATOR» από το 2001 έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 7.300 Decision Makers  και κορυφαία στελέχη Πλοιοκτητριών Εταιρειών, Διαχειριστριών Εταιρειών, και Εταιρειών Παροχής Ναυτιλιακών Υπηρεσιών από 50 χώρες . Μέρος του διαλόγου θα αποτελέσουν και φέτος οι εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρισμένων Ναυτιλιακών Οργανισμών, Πρέσβεις και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό.

Το «NAVIGATOR»  πρωτοπορεί παρουσιάζοντας τις αλλαγές που κατακλύζουν συνεχώς τον κλάδο της ναυτιλίας, επιδιώκοντας να κάνει τους συμμετέχοντες του μέρος του διαλόγου και των αλλαγών που συνεχώς συμβαίνουν. Φέτος η πρό(σ)κληση να γίνουν όλοι μέρος των αλλαγών είναι πιο επίκαιρη και πιο αναγκαία από ποτέ.

Απτό παράδειγμα ότι το NAVIGATOR FORUM αποτελεί για την Ελληνική Ναυτιλία τόπο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, είναι η διεξαγωγή του NAVIGATOR ASSEMBLY η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες εβδομάδες με μεγάλη επιτυχία στον Πύργο Βιβλίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την παρουσία 100 στελεχών Πλοιοκτητριών και Διαχειριστριών Εταιρειών 1-15 πλοίων & Εταιρειών Παροχής Ναυτιλιακών Υπηρεσιών,  εκπροσώπων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων & Ναυτιλιακών Οργανισμών.

Τα στελέχη των πλοιοκτητριών Εταιρειών είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους στους ίδιους τους παρόχους ναυτιλιακών υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο 19ο ΝAVIGATOR 2019 – THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM.

Τα θέματα που θα συζητηθούν φέτος, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η τρέχουσα χρονιά, αλλά και η επόμενη είναι πολύ σημαντικές για τον τομέα της ναυτιλίας ο οποίος δρα βάσει των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια σκακιέρα, θα αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τους νέους κανονισμούς οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020, αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας που στόχο έχει την βέλτιστη και ταχύτερη διεκπεραίωση εργασιών τόσο στο πλοίο όσο και στο γραφείο.

 

Το κοινό θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, Capt. Δημήτρης Μπεζαντάκος και η Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό  θα απευθύνει, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης.

 

Στο πρώτο πάνελ με θέμα «Smart Shipping» και συντονιστή τον Άγγελο Παντουβάκη, Πρόεδρο Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  συμμετέχουν οι:

Ηλίας Χάντζος, - Global Privacy Officer – BROADCOM and Head of EMEA Government Affairs #CyberSecurity, Naruchika Kozuma, Manager - CLASS NK, #IoSOP (Internet of Ships Open Platform) Gideon Lenkey, Founding Partner and Technical Director, EPSCO CYPRUS #TableTopExercise, Όλγα Μπεζαντάκου, Msc, Associate – POTAMITISVEKRIS #legallysmart,  Πάνος Θεοδοσόπουλος, Chief Digital Officer – OCEANKING #DigitalTransformation

 

Στο δεύτερο πάνελ με θέμα «Sustainability» το οποίο θα συντονίσει η Έλενα Αθουσάκη, - Head of Sustainability & Climate Change – PwC Luxembourg συμμετέχουν οι:

Yasuhiro Shimizu, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Y T Kim, - Executive Director – KOREAN REGISTER #GlobSulphuRCap _2020, #LNGFuelledShip&Scrubber, Μαρία Τζουμανίκα, Advisor – EUROPEAN INVESTMENT BANK #GreenShippingFinancing, Δημήτρης Κατσιέρης, Technical Manager – Gulf Oil Marine #ImpactofMarpol2020 #Marine Lubricants

H Emma Skov Christiansen, Lead, Shipping Emissions & Ocean Agenda από το World Economic Forum  θα συμμετέχει κάνοντας παρουσίαση με θέμα #GettingtoZeroCoalition

 

Στο τρίτο πάνελ με θέμα «ΚΙΝΑ, Η.Π.Α., ΕΕ & Αναδυόμενες  Αγορές»  υπό τον συντονισμό του Γιώργο Πατέρα, Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συμμετέχουν οι:

Francois Lafond, Adviser to Deputy Prime Minister in charge of European Affairs, NORTH MACEDONIA, France #Balkansroad, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Former Vice President of the European Parliament, International & Economic Affairs Analyst #SoutheasternMediterranean #NewRealities&Trends, Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής & Οικονομίας - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & Γενικός Διευθυντής, ELIAMEP  #EU&GlobalSetting

Για τις  «Τάσεις της αγοράς  και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλία» θα τοποθετηθούν οι: Ιωάννα Προκοπίου,  Διευθύνουσα Σύμβουλος της PROMINENCE MARITIME S.A. & SEA TRADERS S.A. & Αλεξ Χατζηπατέρας, Executive Vice President of Business Development for Dorian LPG υπό το συντονισμό της Δωροθέας Ιωάννου, Chief Commercial Officer at Shipowners Claims Bureau Inc., as Manager of the American P&I Club.

Ο απολογισμός του συνεδρίου θα γίνει από τον  Dr. Κωστα Ρόκκο, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της  TST International.

Στo πλαίσιo του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της  NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, μέρος των εσόδων του 19ου Ναvigator Forum 2019,  θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

  • Χορηγοί επικοικωνίας είναι το Logistics & Management και το Car & Truck

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

TO ΠΡΩΤΟ INTERNATIONAL WEB CONFERENCE AΠΟ ΤΟ ΙΛΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Το 1ο International Web Conference με τίτλο “Logistics during and beyond the crisis – Charting the way forward” από το ILME στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Εφοδιαστικής Αλυσίδας Logistics during and...

«ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ» ΑΠΕΙΛΗ Ο ΙΟΣ – ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

Πολύ ισχυρό πλήγμα από την εξάπλωση σε παγκόσμιο επίπεδο του ιού COVID-19 δέχονται οι μεταφορές και γενικότερα ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθ...

ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε.Ε.ΣΥ.Μ. – Ι.Ο.ΑΣ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την αναβολή επ’ αόριστον των εκδηλώσεων του Μήνα Οδικής Ασφάλειας της Κρήτης, ανακοίνωσε επισήμως ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών. Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αναφέρε...

Κλείσιμο [X]