ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΤΟ Ε.Β.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13/01/2020

 

Βελτιωμένη εικόνα παρουσίασαν το 2019 οι επιχειρήσεις-μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.), οι οποίες έχουν την έδρα τους στην πόλη του μεγάλου λιμανιού και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στα νησιά του Σαρωνικού, στα Κύθηρα, στη Λαυρεωτική, αλλά και στη δυτική Αττική.

Με βάση το ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), για το Ε.Β.Ε.Π. η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο κατά επιπλέον 596 επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, στο Ε.Β.Ε.Π. εγγράφηκαν 888 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 840 ήταν νεοσύστατες, ενώ 327 επιχειρήσεις λύθηκαν, μετέτρεψαν τη νομική τους μορφή ή μετέφεραν την έδρα τους.

Η αναλογία 3 προς 1 των εγγραφών - διαγραφών στο μητρώο του Ε.Β.Ε.Π. και ιδιαιτέρως η αναλογία 4 προς 1 των start-up έναντι των λουκέτων στο Γ.Ε.ΜΗ., εύλογα δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές για το νέο οικονομικό έτος.

Να σημειώσουμε ότι το Ε.Β.Ε.Π. ξεκινά τη χρονιά με πληθώρα προγραμματισμένων ημερίδων και διεθνών forum, ενόψει και των «Ποσειδωνίων 2020». Επίσης, εντείνει τις προσπάθειές του για τη στήριξη και μεγέθυνση των οικογενειακών, αλλά και κάθε μορφής επιχειρήσεων του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ναυτιλίας, των logistics και των υπηρεσιών. Παράλληλα, επικεντρώνει τις παρεμβάσεις του στην επίτευξη όλων των επενδύσεων, αλλά και την επίσπευση των εμβληματικών έργων προς όφελος της επιχειρηματικότητας στις περιοχές ευθύνης του.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει τα εξής: «Εστιάζουμε την προσοχή μας στην ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στη περιοχή «Παπαστράτου», αξιοποίησης του «Πύργου» και ανάπλασης της περιοχής του «Αγίου Διονυσίου». Αναμένουμε καθοριστικές ενέργειες και αποφάσεις για τη δημιουργία της «Ιπποδάμειας» Αγοράς Τροφίμων, μετά και τη μελέτη που εκπονήσαμε, καθώς και για το «πάρκο της Δραπετσώνας». Επίσης, θα επιδιώξουμε το 2020 να είναι το τελευταίο έτος περιπλάνησης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά και να εγκατασταθεί οριστικά στο Μέγαρο της «Ραλλείου». Ελπίζουμε στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού σε συνδυασμό ίσως με την υπογειοποίηση των γραμμών του ηλεκτρικού στη περιοχή του «Κεράνη». Έχουμε αποφασίσει το Ε.Β.Ε.Π. να συγχρηματοδοτήσει τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος GIS στα πρότυπα των έξυπνων ευρωπαϊκών πόλεων, με δυνατότητες επιχειρηματικής ευφυίας και διασύνδεσης «business intelligence». Αναμένουμε άλλο ένα έτος ρεκόρ ανάπτυξης των λιμενικών δραστηριοτήτων του Πειραιά και θα επιμείνουμε σε μία ευρύτερη συνεργασία της Ο.Λ.Π. Α.Ε. με τις ΜμΕ επιχειρήσεις της περιοχής. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες μας προς τις επιχειρήσεις, περιορίζοντας εμπόδια και γραφειοκρατία. Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να ανταποκριθούμε, άλλη μία χρονιά, στο κοινωνικό μας έργο σε συνεργασία πάντα με άλλους φορείς, την Πειραϊκή Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και να προετοιμαστούμε, όπως αρμόζει, για την επέτειο των 200 χρόνων της απελευθέρωσης του έθνους μας. Για όλους εμάς στο Ε.Β.Ε.Π., ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!».

 

 

MANAGEMENT

Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LOGISTICS

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL). Θα ακολουθήσει, την ίδια μέρα, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ξενοδοχε...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΛΑΣ»

Με θέμα «Η ψηφιοποίηση των εθνικών και διεθνών εμπορευματικών μεταφορών της χώρας και ο ρόλος φορέων όπως ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και η ΟΦΑΕ – Οφέλη, Προκλήσεις, Προτάσεις», θα διεξαχθεί ο 4ος ετήσιος πανελλήνιο...

ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΑ LOGISTICS «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Το Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδας (ILME) εξακολουθεί να υποστηρίζει το θεσμό των Ελληνικών Βραβείων Αριστείας στα Logistics «Μέγας Αλέξανδρος» σχετικά με το Project of the Year και τον Profes...