ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LOGISTICS: ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04/02/2020

 

 

Με την εξαγγελία των δράσεων για το 2020 πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μέλη της EEL, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι φορέων της επιχειρηματικότητας της χώρας μας. Είχε προηγηθεί η Απολογιστική Γενική Συνέλευση των πεπραγμένων του 2019.

 Αναφερόμενος στις δράσεις του 2019, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics κ. Νίκος Ροδόπουλος αναφέρθηκε στις συνεργασίες που σύναψε ο Οργανισμός με το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ, την Ένωση Εφοπλιστών Πλοίων Μικρών Αποστάσεων για την ενίσχυση της πολυτροπικότητας των μεταφορών, τη διαΝΕΟσις (το κορυφαίο Think Tank για την καταγραφή σημαντικών προτάσεων ανάπτυξης για τη χώρα μας), το Πανεπιστήμιο Πειραιά για την αναβάθμιση των σχέσεων του τομέα με την επιστημονική κοινότητα, ενώ τόνισε τις διαχρονικές σχέσεις με το ΕΒΕΠ και τον ΣΕΒ για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, και ειδικά της μεσαίας. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics στο σχήμα που επιλέχθηκε από την ΕΣΕΕ για την εκπαίδευση στελεχών πάνω στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, ενέργεια που θα συνδράμει στην ουσιαστική γνώση των νέων, αλλά και στη δημιουργία αποθεματικού για τον Οργανισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Ροδόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «πιστεύουμε στην ελληνική επιχειρηματικότητα και θέλουμε, με έμφαση στη μικρομεσαία, να προσφέρουμε το αρτιότερο, νόμιμο, δικαιότερο και ευέλικτο πλαίσιο ανάπτυξης. Η θέση μας στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Logistics κινείται σε αυτή τη σταθερή γραμμή προόδου, εξέλιξης και εθελοντικής προσφοράς».

 Οι στόχοι της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για το 2020 είναι οι εξής:

-Επικαιροποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τα Logistics με ένα μοντέλο το οποίο θα βοηθά στη μελέτη των διαμορφούμενων συνθηκών και των αναδυόμενων ευκαιριών.

-Μεταβολή, ολοκλήρωση και διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου, δηλαδή νομοθετήματα που θα απελευθερώνουν τη δυναμική των επενδύσεων .

-Ολοκλήρωση της νομοθεσίας για τα επιχειρηματικά πάρκα, δημιουργώντας νομιμότητα και εναρμονίζοντας την Ελλάδα με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, με ταυτόχρονη προφύλαξη του περιβάλλοντος.

 Στο πλαίσιο των δράσεών της για το 2020 η Ελληνική Εταιρεία Logistics ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου της κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθεί έμφαση στη διαμόρφωση πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στα αιτήματα της αγοράς.

 Τέλος, ανακοινώθηκε η δημιουργία θεσμού  μόνιμης υποτροφίας της EEL, που θα δίνεται μία φορά το χρόνο για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του PLYMOUTH της Αγγλίας, με την υποστήριξη και ευγενική συνεισφορά του Κολλεγίου BCA.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της  ΕΕL προλόγισε ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών του Οργανισμού, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.. Στέργιος Πιτσιόρλας, τ. αν. Υπουργός Ανάπτυξης, Ιάσων Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, Δημήτρης Μαθιός, Πρόεδρος ΣΒΑΠ, Νίκος Μαυρίκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων – Εξαγωγέων, Φίλιππος Κωστόπουλος, Πρόεδρος Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, Μανώλης Βιτσαράς, Πρόεδρος ΣΥΝΔΕΕ&L, Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας ΣΕΒ, Διονύσης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Δημήτρης Κιούσης, Α΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς - Π.Ε.Ε.Δ.

Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία JUNGHEINRICH και υποστηρικτές οι ΕΟΣ Σάμου και GLOBAL EVENTS.

 

 

MANAGEMENT

SUPPLY CHAIN AWARDS 2020, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ EΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΤΑ LOGISTICS ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Διανύοντας μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον κλάδο, τα Supply Chain Awards 2020 πρόκειται να αναδείξουν τους κορυφαίους της εφοδιαστικής αλυσίδας, των Logistics και των μεταφορών, για 5η χρονιά. Σ...

ON LINE ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ YES FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο 10ος διαδικτυακός ανοιχτός διάλογος του YES FORUM πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας έτσι, εν όψει του Αυγούστου, την πρωτοβουλία της ομάδας, η οποία «γεννήθηκε» το Μάρτιο, εξαιτίας ...

«GREECE MEETS GERMANY» ΣΤΗΝ 85Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γερμανικοί όμιλοι και θυγατρικές τους στην Ελλάδα, φορείς της παραγωγής και του εμπορίου καθώς και της ελληνογερμανικής συνεργασίας, υπουργεία και φορείς του γερμανικού Δημοσίου, μελετητικά και ερευνη...

Κλείσιμο [X]