ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Η ACMON SYSTEMS ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ EPS ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/05/2020

 

Τον εκσυγχρονισμό σημαντικού τμήματος του εργοστασίου της εταιρείας Monotez (μέλους του Ομίλου Ravago) στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Acmon Systems, έργο εξαιρετικά απαιτητικό λόγω της φύσης του διακινούμενου υλικού EPS.

Η Acmon Systems ανέλαβε τον σχεδιασμό, τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης EPS, αποτελούμενου από αερομεταφορά κόκκων διογκώσιμου πολυστυρενίου, αποθήκευση σε σιλό, προσθήκη και ανάμιξη με ειδικά πρόσθετα και συσκευασία του τελικού προϊόντος σε Octabin και big bags, με μέγιστη δυναμικότητα 240 τόνους ημερησίως.

Το έργο ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο και το σύστημα βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία. Το εργοστάσιο της Monotez είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής EPS όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, λειτουργώντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικά στην ευρωπαϊκή αγορά, με την υπογραφή και την εγγύηση του ομίλου Ravago και με την τεχνογνωσία του Ομίλου Acmon, μέλος του οποίου είναι η Acmon Systems.

Η Acmon Systems 

Η Acmon Systems είναι εταιρεία engineering με πλήρως οργανωμένο κατασκευαστικό τμήμα, πιστοποιημένη κατά το σύστημα ποιότητας ISO 9001. Παρέχει βιομηχανικές λύσεις (Industrial Solutions) με σημαντική εμπειρία άνω των 29 ετών. Σχεδιάζει, αναπτύσσει και προσφέρει αξιόπιστα συστήματα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών της για την παράδοση ολοκληρωμένων έργων με το κλειδί στο χέρι (turn key projects), παρέχοντας πλήρη τεχνική υποστήριξη και service μετά την πώληση.

Το EPS

Το EPS, το οποίο παράγει η Monotez, είναι διογκώσιμο πολυστυρένιο, ένα θερμοπλαστικό υλικό σε μορφή σφαιρικών κόκκων, το οποίο περιέχει πεντάνιο ως διογκωτικό μέσο, γεγονός που απαιτεί εφαρμογή  υψηλών standards ασφαλείας σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ATEX.  Παραδίδεται ως πρώτη ύλη που μπορεί να επεκταθεί και στη συνέχεια να χυτευθεί ως αφρός σε μια περιοχή ευρείας πυκνότητας, για την παραγωγή σανίδων ή μορφοποιημένων στοιχείων που χρησιμοποιούνται σε θερμομόνωση κτιρίων. Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή συσκευασιών για τη βιομηχανία τροφίμων και σε άλλες εξειδικευμένες εφαρμογές. 

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΒΙΠΥΣ

Δεκτός στον ευρωπαϊκό οργανισμό EUROPEN έγινε μετά από αξιολόγηση ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ). Παράλληλα ανακοίνωσε πως είναι πλέον μέλος των ευρωπαϊκών οργανισμών...

ΧΑΜΗΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αναλύθηκαν για το έτος 2019 οι ευρωπαϊκές κοινοποιήσεις ύπαρξης σοβαρού, άμεσου ή έμμεσου κινδύνου για τη δημόσια υγεία, επί των υλικών και αντικειμένων που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα (ΥΑΕΤ). Οι ...

ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυξημένος είναι ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την ανθρώπινη υγεία από τα πλαστικά, σύμφωνα με προειδοποίηση της ΕΕ που αναφέρεται στις επιπτώσεις που έχει ειδικότερα ο μόλυβδος....

Κλείσιμο [X]