ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΕΡΕΥΝΑ EEL ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/06/2020

 

Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και μέχρι τις 28 Ιουλίου 2020 πραγματοποιείται η έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης) με θέμα «Διερεύνηση του αντίκτυπου της  COVID-19 στις ελληνικές αλυσίδες εφοδιασμού: Επιπτώσεις και επιχειρηματική συνέχεια».

Στόχος της έρευνας είναι η αποτύπωση και η αποτίμηση των επιπτώσεων της κρίσης της COVID-19 στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα και η καταγραφή των ενεργειών που σκοπεύουν να υιοθετήσουν οι εταιρείες στη μετά COVID-19 εποχή.

Η έρευνα αφορά όλο το κύκλωμα εφοδιασμού όπου, με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, θα καταγραφούν δράσεις και επιπτώσεις σε βασικές λειτουργίες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, όπως είναι η πρόβλεψη ζήτησης, η διαχείριση αποθεμάτων, η αποθήκευση, η μεταφορά, η διανομή, η εξυπηρέτηση πελατών κ.ά.

Μέσα από την έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο, καθώς και στις προκλήσεις που καλούνται να επιλύσουν οι εταιρείες από τη χρήση των νέων τεχνολογιών για να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόμενη νέα πανδημία, αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις που βίωσαν από το πρώτο κύμα κρίσης που ξέσπασε τη φετινή άνοιξη.

Καθοριστικής σημασίας είναι τέλος τόσο το πλάνο των επενδύσεων, όσο και ο ανθρώπινος παράγοντας των επιχειρήσεων. Είναι γεγονός ότι ειδικά στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας το προσωπικό των εταιρειών δέχθηκε έντονες πιέσεις,  λόγω της προσπάθειας για όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης.

Στην έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επικεφαλής της οποίας είναι ο Επικ. Καθηγητής Βασίλης Ζεϊμπέκης, Αντιπρόεδρος της EEL, μπορεί να συμμετέχει ένα μεγάλο φάσμα εταιρειών και στελεχών  που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όπως 3PL, εμπορικές εταιρείες, μεταφορικές, επιχειρήσεις αποθηκεύσεων, εταιρείες ταχυμεταφορών, δημόσιοι οργανισμοί που σχετίζονται με την Εφοδιαστική κ.ά.

Η έρευνα διενεργείται μέσω του SURVEY MONKEY,  δεν απαιτείται η καταχώρηση προσωπικών δεδομένων για τη συμμετοχή κι ο εκτιμώμενος χρόνος απαντήσεων είναι περίπου στα 10 λεπτά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics. 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδ...

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΕΝΑΝΙΔΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΦΑΕ

Για πέμπτη συνεχή φορά, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Εμπορευματικών & Επιβατικών Οδικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), εξέλεξε πρόεδρό του τον Απόστολο Κενανίδη. Μετά τις...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, στις 13 Ιουνίου, η σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική διυπουργική απόφαση θα ...

Κλείσιμο [X]