ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΜΕΙΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ OPTIMUM

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03/06/2020

 

Αρνητική επίδραση  της τρέχουσας πανδημίας  σε κρίσιμους δείκτες, όπως οι πωλήσεις, η κερδοφορία αλλά και το ηθικό των εργαζομένων προβλέπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα «Βαρόμετρο Αγοράς - COVID-19 και Εφοδιαστική Αλυσίδα» που διεξήχθη την περίοδο 28 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2020 με ανάθεση της Optimum, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων δηλώνει πως έχει ήδη επηρεαστεί από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ωστόσο, μόλις το 33% των επιχειρήσεων προγραμματίζει αναστολή των επενδύσεων, ενώ 2 στους 3 οργανισμούς θα προχωρήσουν σε επενδύσεις, κυρίως στον τομέα της Τεχνολογίας.

 

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας
 

  • 98% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η επιχείρηση έχει επηρεαστεί από την πανδημία, με το 91% να απαντά ότι επηρεάστηκε “Πολύ” ή “Αρκετά”.
  • 43% δηλώνει ότι το εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί στον οργανισμό τους, ενώ 59% πιστεύει πως το ανθρώπινο δυναμικό θα μειωθεί στο μέλλον.
  • 65% παρατήρησε αύξηση στη χρήση της Τεχνολογίας στην επιχείρηση.
  • Σε σχέση με έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις, το 78% έχει υιοθετήσει εργασία εξ αποστάσεως και 73% έχει προβεί σε αναθεώρηση των διαδικασιών. Το 37% είδε μείωση του ανθρώπινου δυναμικού στην Αποθήκη και τη Διανομή. Επιπροσθέτως, το 26% έχει προβεί σε αύξηση του Αυτοματισμού στην Αποθήκη και ένας στους τέσσερις (25%) σε εκπαίδευση του προσωπικού.
  • 67% των επιχειρήσεων προγραμματίζει αύξηση των επενδύσεων, κυρίως στον τομέα της Τεχνολογίας.

 

“Δύο στις τρεις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, προγραμματίζουν κάποια επένδυση σε σχέση με την τρέχουσα πανδημία, είτε στο πλαίσιο της προσαρμογής στις νέες συνθήκες, ή για προληπτική αντιμετώπιση της επερχόμενης κρίσης. Από την έρευνα επίσης προκύπτει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, παρά τις αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της αγοράς, επιδεικνύουν όχι μόνο αξιοσημείωτη ψυχραιμία και υπευθυνότητα, αλλά και εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να διαχειριστούν την κρίση”, σχολίασε ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Optimum.

 

Ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα «Βαρόμετρο Αγοράς - COVID-19 και Εφοδιαστική Αλυσίδα» διεξήχθη σε δείγμα 100 επαγγελματιών από διάφορους κλάδους της αγοράς στην Ελλάδα, από τους οποίους το 31% είναι ανώτατα στελέχη Γενικής Διοίκησης στον οργανισμό τους και το 52% διευθυντικά στελέχη. Η έρευνα διεξήχθη από τη Verity Communications με ανάθεση της Optimum ΑΕ και πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου ανωνύμως, την περίοδο 28 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2020. 

 

Σχετικά με την OPTIMUM AE

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια η Optimum είναι πρωτοπόρος στην παροχή πληροφοριακών συστημάτων Logistics και Warehouse Management που βοηθούν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην επιτακτική ανάγκη της αγοράς για ταχύτερες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες στην Εφοδιαστική Αλυσίδα. Χρησιμοποιώντας την κορυφαία πλατφόρμα aberon WMS και αξιοποιώντας πολυετή εμπειρία και πρακτική γνώση, η εξειδικευμένη ομάδα της Optimum έχει υλοποιήσει επιτυχημένα έργα κάθε μεγέθους και βαθμού πολυπλοκότητας για κάποια από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα της αγοράς.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ “VERDE.TEC” 9 - 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΟ MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Την επανέναρξη της προετοιμασίας των εκθέσεων, των συνεδρίων και των εκδηλώσεών της, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μετά και τ...

ΕΕΛ - OPTILOG ADVISORY SERVICES ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριό της συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics με την OPTILOG Advisory Services, την Τρίτη 5 Μαΐου, από τις 17.00-18.30, με θέμα: «E-COMMERCE LOGISTICS: Lessons Learne...

H SARMED ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19

Η SARMED έχει καταφέρει σε αυτή την αναπάντεχη συγκυρία να υποστηρίζει απρόσκοπτα τους πελάτες της αναδεικνύοντας παράλληλα τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η SARMED στηρίζει τους εργαζομένους της μ...

Κλείσιμο [X]