ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο Pepper συνομιλεί με τον Υπουργό Τουρισμού ‎κ. Χάρη Θεοχάρη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία της διευθύντριας Επικοινωνίας & Marketing του ΔΑΑ, κ. Ιωάννας Παπαδοπούλου.

ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ PEPPER ΤΟΥ ΔΑΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/06/2020

 

Νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper ανέπτυξε η Mobile Technology, αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αεροδρομίου και κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Με το μήνυμα  “Προτεραιότητά μας η υγεία σας” το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας επιστράτευσε τα δημοφιλή ρομπότ Pepper, που ήδη είχε στη διάθεσή του, αξιοποιώντας το χιούμορ και την αμεσότητά τους, για να ενημερώνουν, στα ελληνικά και στα αγγλικά, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, τους ταξιδιώτες που άρχισαν πάλι σταδιακά να επιστρέφουν από τις 15 Ιουνίου.

Η ανταπόκριση του κοινού  ήταν θερμή, όπως και με τις προηγούμενες εφαρμογές των ρομπότ, αποδεικνύοντας ότι οι καινοτόμες τεχνολογίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές όταν αξιοποιούνται με δημιουργικότητα. Η Mobile Technology, ως πιστοποιημένος συνεργάτης της κατασκευάστριας εταιρείας SoftBank Robotics, έχει αναλάβει το σχεδιασμό και των τριών ενεργών εφαρμογών με τις οποίες λειτουργούν τα ρομπότ του ΔΑΑ από το 2018 μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του αεροδρομίου. 

Η πρώτη εφαρμογή σχεδιάστηκε για τους Κινέζους επιβάτες στη μητρική τους γλώσσα, αναδεικνύοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ένα από τα πρώτα «china-ready» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Η δεύτερη εφαρμογή σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί ελληνόφωνους και αγγλόφωνους επιβάτες που  θέλουν να ενημερωθούν για τον καιρό, τις πτήσεις κ.ά. Επιπρόσθετα, κάθε Pepper διασκεδάζει το κοινό με quiz πολλαπλών απαντήσεων για τον Παρθενώνα, καθώς και με το παιχνίδι εκπαιδευτικού περιεχομένου «Guess», ενώ παράλληλα διεξάγει σύντομη έρευνα ικανοποίησης κοινού.

Πλέον, στο νέο ξεκίνημα του αεροπορικού ταξιδιού, οι Pepper του αεροδρομίου συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους νότα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την τεχνολογική καινοτομία!

 

 

 

 

MANAGEMENT

ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ CPI ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τη δωρεάν χορήγηση 2 ΟΚΙ εκτυπωτικών μηχανημάτων στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ανακοίνωσε η CPI. Στόχος της δωρεάς είναι τα μηχανήματα να καλύψουν τις εκτυπωτικές ανάγκες που έχουν προ...

ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ. ΜΑΖΙ» ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Διαδικτυακά διεξήχθη, για πρώτη φορά, στις 15 Ιουνίου, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒ, τα οποία, με το βασικό μήνυμα «Επιμένουμε. Πετυχαίνουμε. Μαζί» εξέλεξαν νέο πρόεδρο τον κ. Δ...

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ MOBILE TECHNOLOGY

Η αξιοποίηση των ρομπότ σε βιομηχανία, λιανική, υγεία και εκπαίδευση εν μέσω της πανδημίας ολοένα διευρύνεται, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά τους ιδίως στις περιπτώσεις, όπου η ανθρώπινη παρουσία και ...

Κλείσιμο [X]