ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

GLOBAL YOUNG SHIPPING FORUM: WHAT NOW?

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/06/2020

 

Ανοιχτός διαδικτυακός διάλογος πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου μεταξύ 14 εθελοντικών οργανισμών νέων από το χώρο της ναυτιλίας, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους εκπροσωπώντας  13 διαφορετικές χώρες. Την πρωτοβουλία αυτή διοργάνωσε το Young Executives Shipping (YES) FORUM (Greece) σε συνεργασία με τους YOUNGSHIP CYPRUS, YOUNGSHIP TURKEY, YOUNGSHIP PANAMA, YOUNGSHIP VENEZUELA, YOUNGSHIP SINGAPORE, YOUNGSHIP TEXAS, YOUNG PROFESSIONALS IN SHIPPING NETWORK HONG KONG, YOUNG SHIPPING PROFESSIONALS NEW YORK, YOUNG PROFESSIONALS IN SHIPPING NETWORK SHANGHAI & BEIJING, MARITIME SΗΕEO (INDIA), SHIPPING PROFESSIONALS NETWORK LONDON, THE OCEAN OPPORTUNITY LAB (TOOL) και ITS ALL ABOUT SHIPPING (UK).

Η διαδικτυακή συνάντηση προσέλκυσε πάνω από 10 χιλιάδες θεατές, με όλους τους ομιλητές να αναφέρουν τη ναυτιλία ως ιδανικό μονοπάτι καριέρας. Επίσης ανέλυσαν τα σωστά βήματα ώστε να βελτιώσει η νέα γενιά την πορεία της στον κλάδο. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν: το mentoring, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η δικτύωση εν μέσω κοινωνικής αποστασιοποίησης, η προσέλκυση ταλέντων, οι τεχνικοί ρόλοι, η εξέλιξη ικανοτήτων, τα πρότυπα ρόλων, οι εν πλω εμπειρίες και η αξία του εθελοντισμού.

Η Φωτεινή Παπαχατζάκη, από τo YOUNGSHIP CYPRUS, τόνισε τη σημαντικότητα της ανθρώπινης επαφής ακόμα και κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μέσω της καθοδήγησης, και παρότρυνε τους νέους να εξασκούν τις δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης και να ανταλλάσσουν απόψεις με τους μέντορές τους, ώστε να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον κλάδο και τις θάλασσές μας. Καθώς, όπως σχολίασε η Δανάη Μπεζαντάκου, συντονίστρια του FORUM και ιδρύτρια του YES Forum, είναι σημαντικό να δρούμε τοπικά, αλλά να εξακολουθούμε να σκεφτόμαστε παγκόσμια.

Με αφορμή το ότι Big Data και IoT  αποτελούν βασικά θέματα στις μέρες μας, η Sumit Sharma, από τo MARITIME SHEEO (ΙΝΔΙΑ) συμβούλεψε τους νέους να πρωτοπορήσουν, να επενδύσουν στις ικανότητές τους και να κατακτήσουν την αριστεία στην επαγγελματική τους ζωή, διότι το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι αναντικατάστατο. Στον τομέα της τεχνολογίας αναφέρθηκε επίσης και η  Μαρία Δραγουμέρλη, SHIPPING PROFESSIONALS NETWORK LONDON, η οποία παρότρυνε τους νέους να αναλάβουν περισσότερους τεχνικούς ρόλους, καθώς η ναυτιλία έχει ένα ευρύ φάσμα και διαθέτει πολλές  ευκαιρίες για εξερεύνηση του τεχνολογικού  τομέα.

«Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη διαδικτυακή μας παρουσία, ακόμα και στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης» δήλωσε η Tabitha Logan, από το YOUTH PROFESSIONALS IN SHIPPING NETWORK HONG KONG. «Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι, τολμηροί, να μην φοβόμαστε να πούμε την ιστορία μας και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας μοιράζοντας θετικές εμπειρίες», συμβούλεψε ο Wei Zhuang, από το YOUNG PROFESSIONALS IN SHIPPING NETWORK SHANGHAI & BEIJING, ώστε να προσελκύσουμε νέους επαγγελματίες στην πιο «πράσινη» βιομηχανία, δηλαδή στη ναυτιλία.

Ο Eli Ginsberg από το YOUNG SHIPPING PROFESSIONALS NEW YORK τόνισε τη χρήση των κοινωνικών δικτύων ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και να έχουμε λόγο σε μια βιομηχανία συνδεδεμένη με την κλιματική αλλαγή και την ποικιλομορφία.

Διότι τελικά, «χωρίς τα νεαρά ταλέντα, δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει τη ναυτιλία και το περιβάλλον», όπως ανέφερε η Τζίνα Παναγιώτου, από το ITS ALL ABOUT SHIPPING.

Η Δρ Sinem Ogis, από το YOUNGSHIP TURKEY, υπογράμμισε την σημαντικότητα της συμμετοχής σε έναν οργανισμό, καθώς οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη τους να βελτιώσουν την απόδοση τους. Επίσης, δίνεται η ευκαιρία στους νέους να δώσουν φωνή στις σκέψεις τους μέσω ενός οργανισμού, όπως ανέφερε η Maria Laura Salazar από το YOUNGSHIP VENEZUELA, και να έχουν πρόσβαση σε πολλές πηγές πληροφοριών, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία της εργασίας τους προσέθεσε η  Nelly Elder από το  YOUNGSHIP TEXAS.

Η Birgit Liodden, ιδρύτρια του YOUNGSHIP INTERNATIONAL, δήλωσε: «Ποτέ να μην αφήνεις τις ευκαιρίες που προσφέρει μια καλή κρίση. Μπορούμε να οραματιστούμε, να δημιουργήσουμε και να ενδυναμώσουμε τα θεμέλια μιας ακμάζουσας βιομηχανίας για τους νέους». Δύο δηλώσεις που απεικονίζουν τη  νοοτροπία και τον κοινό στόχο όλων των οργανισμών που είναι μέρος της δημιουργίας του μέλλοντος του κλάδου της ναυτιλίας.

H Δανάη Μπεζαντάκου (YES FORUM) και οι εκπρόσωποι των οργανισμών δεσμεύτηκαν ότι ο ανοιχτός διάλογος μεταξύ των οργανισμών και των νέων θα συνεχιστεί προσδοκώντας να αναγνωρίσει η νέα γενιά τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον κλάδο της ναυτιλίας σε κάθε χώρα αλλά και παγκοσμίως.

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδ...

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΕΝΑΝΙΔΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΦΑΕ

Για πέμπτη συνεχή φορά, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Εμπορευματικών & Επιβατικών Οδικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), εξέλεξε πρόεδρό του τον Απόστολο Κενανίδη. Μετά τις...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, στις 13 Ιουνίου, η σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική διυπουργική απόφαση θα ...

Κλείσιμο [X]