ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΝΕΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ INDUSRTY 4.0

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/06/2020

 

Τον Οκτώβριο ξεκινά στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά το νέο πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών». Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πρόκειται για ένα από τα πρώτα διεπιστημονικά μεταπτυχιακά προγράμματα που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και συνδυαστικά τις δυο μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας, την κλιματική αλλαγή και  την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων κατανέμεται σε 4 ενότητες:

1. Ενέργεια - Πολιτικές και Συστήματα

2. Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες - Έξυπνο Δημόσιο

3. Ευφυής Γεωργία

4. Logistics και Βιώσιμες Μεταφορές

Οι διαλέξεις του προγράμματος θα γίνουν από καταξιωμένους Έλληνες ακαδημαϊκούς από τα Πανεπιστήμια Πειραιά, Ε.Κ.ΠΑ., Ε.Μ.Π., Α.Π.Θ., Πάτρας και  Αιγαίου. Μεγάλο μέρος των διαλέξεων θα δοθούν από κορυφαίους παράγοντες της δημόσιας και οικονομικής ζωής της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα υπάρξουν εξειδικευμένα εργαστήρια και πρακτική εξάσκηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας.

Το νέο μεταπτυχιακό απευθύνεται τόσο σε αποφοίτους που ζητούν ισχυρά εφόδια για απασχόληση, όσο και σε εργαζόμενους που στοχεύουν στην αναβάθμισή τους στους κλάδους της κυκλικής οικονομίας, των εφαρμογών ψηφιακών συστημάτων, της ενέργειας, των logistics, της ευφυούς γεωργίας και των αστικών δικτύων υποδομών, ώστε να διαχειριστούν τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας στη μετα-Covid19 εποχή, σε τεχνολογικό, διαχειριστικό, κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Ο μέγιστος αριθμός σπουδαστών είναι 50. Η διάρκεια του μεταπτυχιακού είναι τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα (δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα διδασκαλία και το τρίτο εξάμηνο εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας).

Στις αρχές Ιουλίου θα δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του ΠΑ.ΠΕΙ. η σχετική απόφαση, με λεπτομέρειες για τον τρόπο επιλογής σπουδαστών, το αναλυτικό περιεχόμενο των μαθημάτων κλπ. Η έναρξη των μαθημάτων τοποθετείται στις αρχές Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδ...

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΕΝΑΝΙΔΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΦΑΕ

Για πέμπτη συνεχή φορά, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Εμπορευματικών & Επιβατικών Οδικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), εξέλεξε πρόεδρό του τον Απόστολο Κενανίδη. Μετά τις...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, στις 13 Ιουνίου, η σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική διυπουργική απόφαση θα ...

Κλείσιμο [X]