ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/07/2020

 

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η συνεδρίαση του  διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη. Τη συνάντηση τίμησαν με τη συμμετοχή τους, εκπροσωπώντας τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ο κ. Ανδρέας Πολάκις, Γενικός  Δ/ντής  Μεταφορών και η κ. Ασπασία Γουρβέλου, Δ/ντρια  Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Συμμετείχαν επίσης τα ειδικώς προσκεκλημένα μέλη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. κ.κ. Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, Πρόεδρος ΙΟΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», Σεραφείμ Κάπρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου – Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Βασίλειος Ζεϊμπέκης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γεώργιος Εμμανουλόπουλος, Τοπ. Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος.

Ο κ. Πολάκις μετέφερε το χαιρετισμό του Υφυπουργού στο Δ.Σ. του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και τη διαβεβαίωση του Υπουργείου πως ακούει με προσοχή και λαμβάνει πάντα υπόψη του τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του Συνδέσμου, ως εξειδικευμένου φορέα μεταφορών πανελλήνιας εμβέλειας.

Με αφορμή τα δύο πολύ σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, τις αστικές εμπορευματικές μεταφορές (City Logistics) και την ψηφιοποίηση των μεταφορών, ο κ. Πολάκις ενημέρωσε για τις σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου, καθώς και για τις σχετικές προκλήσεις, ενώ συμμετείχε στις συζητήσεις.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στον κλάδο των μεταφορών, οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ο προγραμματισμός δράσεων του Συνδέσμου για την ανάπτυξη των αστικών εμπορευματικών μεταφορών (City Logistics) και για την ψηφιοποίηση των χερσαίων μεταφορών, η οδική ασφάλεια, τα θέματα ακτοπλοΐας, δικτύου νησιωτικών μεταφορών και ανάπτυξης των λιμένων, καθώς και η φετινή διοργάνωση του ετήσιου Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας».

Επιπλέον, το Δ.Σ. ενέγραψε στη δύναμη των μελών του τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε., την εταιρεία VTG Rail Logistics και τους κ. Γεώργιο Βαγγέλα, Αναπ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου και Σάββα Ασλανίδη, επαγγελματία μεταφορών, εξειδικευμένο στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές.

Υπενθυμίζεται πως η ιστορική απόφαση του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., τον Σεπτέμβριο του 2017, για εγγραφή στη δύναμη των μελών του νομικών προσώπων  ιδιωτικού δικαίου και φυσικών προσώπων, και μάλιστα με δικαίωμα ψήφου, άνοιξε το δρόμο για θεσμική διεύρυνση και συνέβαλε αποφασιστικά στην εγγραφή λιμένων, αυτοκινητοδρόμων, ναυτιλιακών  και άλλων επιχειρήσεων, φορέων και προσωπικοτήτων του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής. Όλοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συνδέσμου, με στόχο τη συμβολή τους στις συνολικές εθνικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών μεταφορικών συστημάτων και υποδομών.

Πλέον, στο σημερινό Δ.Σ. συμμετέχουν όχι μόνο εκπρόσωποι των ελληνικών Επιμελητηρίων, αλλά και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, όπως αυτοκινητιστές, λιμένες, αυτοκινητόδρομοι, ακτοπλοΐκές εταιρείες, καθώς και προσωπικότητες του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής.

 

 

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών εγκαινιάζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με σκοπό τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου για την COVID-19 στο χώρο του αεροδρομίου. Σύμφωνα με την κοινή ...

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΟΛΠ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο CAPT. FU CHENGQIU

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικού μέλους της ΟΛΠ Α.Ε. υπέβαλε με επιστολή του, στις 24 Ιουλίου, ο Capt. Fu Chengqiu. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τ...

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΘ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με το νέο εκτελεστικό πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Θάνο Λιάγκο συναντήθηκε στις 29 Ιουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός ...

Κλείσιμο [X]