ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

Ο Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΠΑΝΟΤ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17/07/2020

 

Η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση των αναγκαίων οδικών έργων που προβλέπει ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού Πάρκου Ασπροπύργου, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης με τον δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λ. Κοσμόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΒΙΠΑΝΟΤ Ασπροπύργου Α.Ε.» κ. Π. Μπήτρο και στελέχη του φορέα και της Περιφέρειας.

Ο κ. Πατούλης  ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους στο δήμο Ασπροπύργου και με τα στελέχη της ΒΙΠΑΝΟΤ, με στόχο να προσδιοριστούν με ρεαλισμό συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εκπόνησης μελετών και δημοπράτησης του έργου. 

«Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις έργα και υποδομές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας.

Η έκταση όπου πρόκειται να αναπτυχθεί το Επιχειρηματικό Πάρκο είναι συνολικής επιφάνειας 2.061,82 στρεμμάτων. Θα εγκατασταθούν, μεταξύ άλλων, επιχειρηματικές δραστηριότητες του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, αποθήκες και συγκροτήματα αποθηκών οι οποίες δεν αποτελούν τμήματα των βιομηχανικών – βιοτεχνικών εγκαταστάσεων. Η Περιφέρεια Αττικής καλείται να συμβάλει στην υλοποίηση των κεντρικών οδικών αξόνων της  ΒΙΠΑΝΟΤ Α.Ε. και στην κατασκευή δικτύου φωτισμού και όμβριων υδάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της REDEPLAN κ. Μ. Μπαλτάς, ο Σ. Γατόπουλος,  διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της «Μπήτρος Συμμετοχική Α.Ε.» και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Α. Καλογερόπουλος.

Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που συζητείται εδώ και 25 χρόνια.  Ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε: «Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που έχουμε στη διάθεσή μας δρομολογούμε δράσεις που ενισχύουν την υπάρχουσα επιχειρηματικότητα και δίνουν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις έργα και υποδομές όπως η ΒΙΠΑΝΟΤ Ασπροπύργου, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία  νέων θέσεων εργασίας και συγχρόνως εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου πάρκου μπορεί να αποτελέσει έναν πιλοτικό οδηγό για την ανάπτυξη αντίστοιχων πάρκων και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η ισχυρή πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής και το  γεγονός ότι βρίσκεται στη θέση του δημάρχου Ασπροπύργου ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, ο Ν. Μελετίου, με τον οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, αποτελούν καθοριστικά στοιχεία τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου».

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα και ειδικότερα τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής (ΚΑΔ) πέρασαν στο νόμο 4712/2020 του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με τίτλο «Διυπηρεσιακή Μονάδα ...

Η SARMED ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ «DIAMONDS OF THE GREEK ECONOMY 2020»

Βραβείο για τις αναπτυξιακές και τις οικονομικές επιδόσεις της, καθώς και για τον υπεύθυνο κοινωνικά ρόλο της απέσπασε και φέτος η SARMED, μοναδική εκπρόσωπος από τον κλάδο των logistics στο θεσμό των...

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΕΒΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΠΕ

Επισημαίνοντας ότι στόχος είναι το αμοιβαίο όφελος και η συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Περιοχές (ΠΑΣΕΒΙΠΕ) διατυπώνει τις ...

Κλείσιμο [X]