ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

«GREECE MEETS GERMANY» ΣΤΗΝ 85Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20/07/2020

 

Γερμανικοί όμιλοι και θυγατρικές τους στην Ελλάδα, φορείς της παραγωγής και του εμπορίου καθώς και της ελληνογερμανικής συνεργασίας, υπουργεία και φορείς του γερμανικού Δημοσίου, μελετητικά και ερευνητικά ινστιτούτα, όπως και εκπαιδευτικοί οργανισμοί, συνολικά 56 εταιρείες και φορείς της γερμανικής αγοράς,  θα συμμετάσχουν στο εθνικό περίπτερο της τιμώμενης φέτος χώρας στην 85η ΔΕΘ, που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση προέρχονται από ποικίλους κλάδους, όπως οι αερομεταφορές, η αεροπλοΐα – αεροδιαστημική, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι ταχυμεταφορές και τα logistics, η φαρμακοβιομηχανία, η νεοτεχνολογία, η αγροδιατροφή, ο κλάδος των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ο κλάδος τεχνολογίας, πληροφορικής και λογισμικού, η ενεργειακή αγορά και η διαχείριση αποβλήτων. Στο σχετικό κατάλογο περιλαμβάνονται και αρκετές επιχειρήσεις που εστιάζουν τη δράση τους στο πεδίο της καινοτομίας.

Οι περισσότερες από τις γερμανικές εταιρείες ή θυγατρικές αυτών που θα συμμετέχουν στο εθνικό γερμανικό περίπτερο 13 είναι μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Το επιμελητήριο, μάλιστα, θα οργανώσει και το δικό του ομαδικό περίπτερο που θα φέρει τον τίτλο «Greece meets Germany», δίνοντας την ευκαιρία σε εταιρείες με εξαγωγική και εν γένει εξωστρεφή δράση προς τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, τη γερμανική, να προβάλουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε πάνω από 100.000 επισκέπτες που αναμένεται να υποδεχθεί φέτος η ΔΕΘ.

O πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, δρ. Ernst Reichel, σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η ΔΕΘ, δηλώνει σχετικά: «Είναι χαρά για τη Γερμανία να συμμετέχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως τιμώμενη χώρα τον Σεπτέμβριο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, ειδικά κατά το έτος της πανδημίας του κορονοϊού, η απόφαση να επιμείνουμε στη συμμετοχή αυτή είναι σωστή. Η Ελλάδα και η Γερμανία θα δώσουν στη ΔΕΘ το εναρκτήριο λάκτισμα για την οικονομική ανάκαμψη μετά από την περίοδο του «απαγορευτικού». Με θέματα όπως η καινοτομία, το περιβάλλον, η υγεία, τα τρόφιμα, οι «έξυπνες πόλεις», η κινητικότητα, η τεχνολογία της πληροφορίας και της επικοινωνίας, καθώς και η μόρφωση, θέλουμε να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι Ελλάδα και Γερμανία δραστηριοποιούναι από κοινού και σε πνεύμα συνεργασίας στα καίρια ζητήματα που αφορούν το μέλλον. Σε ένα σύγχρονα διαμορφωμένο γερμανικό περίπτερο συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ., θα αναδείξουμε και θα μιλήσουμε για όλα τα παραπάνω με το σύνθημα «τομείς της ζωής».

Ο γενικός διευθυντής και μέλος δ.σ. του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου δρ. Αθανάσιος Κελέμης αναφερόμενος στην εκπροσώπηση της Γερμανίας στην 85η ΔΕΘ, δηλώνει ότι «ήδη από τις συμμετοχές στη διοργάνωση διαπιστώνεται το έντονο ενδιαφέρον ισχυρών γερμανικών ομίλων να εξασφαλίσουν παρουσία στην έκθεση, θεωρώντας ότι στο πλαίσιο αυτής θα αναδειχθούν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες σύναψης νέων συνεργασιών και συμφωνιών, όπως και ευκαιρίες αναζήτησης επενδυτικών projects σε καίριους τομείς της ελληνικής οικονομίας». Προσθέτει, ωστόσο, ότι: «Η φετινή διοργάνωση λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν, θα διαφοροποιηθεί έναντι κάθε προηγούμενης. Ειδικότερα, οι επιδόσεις της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας θα κριθούν κυρίως από τις B2B συναντήσεις, για τις οποίες το επιμελητήριο προετοιμάζεται μεθοδικά, ώστε να συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των οικονομικών, επενδυτικών και εμπορικών ελληνογερμανικών σχέσεων».

 

Η συμμετοχή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην 85η ΔΕΘ

Σημαντικό αριθμό εκδηλώσεων πρόκειται να διοργανώσει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Ειδικότερα, στο διάστημα από 5 έως 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σχετικά με τις εφαρμογές της ψηφιοποίησης στην επιχειρηματικότητα, τη διττή εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, το Παγκόσμιο Δίκτυο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, την ενεργειακή αγορά και την εξοικονόμηση ενέργειας, τις εμπορικές εκθέσεις, την εταιρική υπευθυνότητα, τη βιωσιμότητα, τον τουρισμό και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία.

Μέσα από τα εν λόγω events, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα επιδιώξει να εντείνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την έκθεση, αλλά και να αναδείξει θέματα τα οποία προσφέρονται για περαιτέρω τόνωση των ελληνογερμανικών σχέσεων στο πεδίο της αγοράς, του εμπορίου και των επενδύσεων, καθώς και της εκπαίδευσης, ενός τομέα  ο οποίος, εφόσον «καλλιεργηθεί» κατάλληλα, μπορεί να προσφέρει καθοριστικά στη γενικότερη αναβάθμιση των γνωσιακού επιπέδου εργαζομένων και στελεχών της αγοράς.

Όλες οι εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο εθνικό γερμανικό περίπτερο 13.

 

 

 

 

 

MANAGEMENT

SUPPLY CHAIN AWARDS 2020, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ EΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ, ΣΤΑ LOGISTICS ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Διανύοντας μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για τον κλάδο, τα Supply Chain Awards 2020 πρόκειται να αναδείξουν τους κορυφαίους της εφοδιαστικής αλυσίδας, των Logistics και των μεταφορών, για 5η χρονιά. Σ...

ON LINE ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ YES FORUM ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο 10ος διαδικτυακός ανοιχτός διάλογος του YES FORUM πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου, ολοκληρώνοντας έτσι, εν όψει του Αυγούστου, την πρωτοβουλία της ομάδας, η οποία «γεννήθηκε» το Μάρτιο, εξαιτίας ...

ΔΩΡΕΑΝ WEBINARS ΓΙΑ ΤΟ MYDATA ΑΠΟ ΤΗΝ ONLINE DATA

Στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των επιχειρήσεων της χώρας σχετικά με την υποχρέωσή τους να εναρμονιστούν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myDATA, για την ηλεκτρονική υποβολή των οικονομικών τους β...

Κλείσιμο [X]