ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

H DHL ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30/05/2013

 

H DHL Express, ανακοίνωσε την αδειοδότησή της στην Ελλάδα ως τελωνειακού αντιπροσώπου. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει συνεχή παρουσία στη χώρα μας από το 1978, είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου που λαμβάνει την παραπάνω άδεια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων, σχετικών με τις τελωνειακές υπηρεσίες.

Η αδειοδότηση τελωνειακού αντιπροσώπου, σε συνδυασμό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες ταχυμεταφοράς της DHL Express, προσφέρουν στους πελάτες της εταιρείας τη δυνατότητα να  ελαχιστοποιούν το χρόνο των τελωνειακών διαδικασιών και της διαδικασίας αποστολής στις εμπορικές εξαγωγές τους, επιτρέποντας την αυθημερόν εξαγωγή και αποστολή. Ταυτόχρονα με την αυξημένη ταχύτητα και την απλούστευση των διαδικασιών, οι πελάτες από 3/6/2013 θα απολαμβάνουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος, με μείωση κατά 50%, στα έξοδα διαχείρισης εκτελωνισμού.

Ο Δημήτρης Σταματίου, Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, δήλωσε σχετικά «Η αδειοδότησή μας ως τελωνειακού αντιπροσώπου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για εμάς στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας. Διευρύνει σημαντικά και ολοκληρώνει τις υπηρεσίες μας που αφορούν στις εμπορικές εξαγωγές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ταχύτητα και την ολοκληρωμένη προσέγγιση που μπορούμε να προσφέρουμε πλέον στους πελάτες μας και μάλιστα σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος».

Η DHL Express αναλαμβάνει τόσο τη διεκπεραίωση του συνόλου των διαδικασιών που απαιτούνται για τις εμπορικές εξαγωγές, όσο και τη συμβουλευτική ενημέρωση των πελατών της, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρούς εξαγωγείς ή ακόμα και πελάτες οι οποίοι δε διαθέτουν εμπειρία στο χώρο των εμπορικών εξαγωγών. Οι πελάτες αξιοποιούν την ταχύτητα, την εμπειρία και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της DHL Express, προγραμματίζοντας με ακρίβεια και ασφάλεια όλες τις διαδικασίες εξαγωγών τους.

Οι υπηρεσίες εμπορικών εξαγωγών είναι διαθέσιμες εδώ και μερικές εβδομάδες, ενώ τα πρώτα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ο αναπτυσσόμενος χώρος των αγροτικών προϊόντων και ο ναυτιλιακός κλάδος έχουν ήδη επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα των εξαγωγών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί πραγματοποιούμε ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα στη διευκόλυνση των εξαγωγών για τις ελληνικές εταιρείες» ανέφερε ο Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. «Οι εμπορικές εξαγωγές αποτελούν ένα θεμελιώδη άξονα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την επέκταση των ελληνικών εταιρειών σε νέες αγορές του εξωτερικού. Το σημαντικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται ήδη από τους πελάτες μας, αποτελεί την επιβεβαίωση των εκτιμήσεών μας για την εξαιρετικά θετική υποδοχή των υπηρεσιών μας».

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “VERDE.TEC”

Χρηματοδοτικά εργαλεία και σύγχρονες τεχνολογίες περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανακύκλωση αλλά και των υδατικών πόρων φέρνει η 4η διεθνής έκ...

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ACMON

Από ανακοπή καρδιάς έφυγε αιφνιδιαστικά χθες μια ευγενική και σεμνή προσωπικότητα του κλάδου, ο Βασίλης Βαλιάνος, ο άνθρωπος που έδωσε το όραμα και την προοπτική της “Acmon Data”....

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC” ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς στηρίζουν την 3η διεθνή έκθεση “Elec.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο MEC της Παιανίας. Η νέα διοργάνωση ξεπερνά κάθε πρ...

Κλείσιμο [X]