ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

TRANSPORT LOGISTIC 2013: ‘ΑΥΛΑΙΑ’ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07/06/2013

 

Αποστολή: Θανάσης Αντωνίου

Αυλαία σήμερα για την 14η Transport Logistic 2013, τη μεγάλη πολυκλαδική έκθεση για τα logistics, τις μεταφορές, την πληροφορική και τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας που επί ένα τετραήμερο (4-7/6) στο Μόναχο συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Περισσότεροι από 2.000 εκθέτες από 64 χώρες έλαβαν μέρος καλύπτοντας εκθεσιακό χώρο 110.000 τ.μ. το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι ξένοι εκθέτες αποτελούν  πλέον το 45% της Transport Logistic η οποία ανανέωσε το ραντεβού της με το παγκόσμιο κοινό για τις 5-8 Μαΐου 2015.

«Το κλάδος των logistics θα είναι αντιμέτωπος στο άμεσο μέλλον με πολλές προκλήσεις, μερικές από τις οποίες είναι το πώς θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των αστικών περιοχών και πως θα εγγυηθεί την ασφαλή διακίνηση και παράδοση αγαθών. Η Transport Logistic δίνει τη δυνατότητα σε  όσους είναι αφοσιωμένοι στη βιομηχανία των logistics να συναντήσουν και συνομιλήσουν με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο και να εξερευνήσουν μια ευρεία γκάμα λύσεων» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Eugen Egetenmeir, managing director της Messe Munchen, του φορέα που διοργανώνει την έκθεση.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε 9 μεγάλες αίθουσες: από μια για τις αεροπορικές, τις θαλάσσιες και τις σιδηροδρομικές μεταφορές, μια για την πληροφορική, μια για τα οχήματα (φορτηγά/ ανυψωτικά) και οι υπόλοιπες για τις υπηρεσίες logistics. Η παρουσία των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Cargo ήταν εντυπωσιακή, με δεδομένο ότι η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε παράλληλα το διεθνές συνέδριο Air Cargo Europe 2013.

Στη φετινή έκθεση η παρουσία των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ήταν εντυπωσιακή: οι χώρες της Βαλτικής, η Τσεχία, η Ουγγαρία κ.ά. είχαν μεγάλα εθνικά περίπτερα αλλά και μεμονωμένες συμμετοχές προτείνοντας στο διεθνή κοινό νέους μεταφορικούς διαδρόμους για τη διακίνηση προϊόντων από και προς τη Ρωσία – με εξίσου σημαντική παρουσία στην έκθεση- αλλά και προς τις χώρες του Καυκάσου και της Κασπίας, ακόμα και την Κίνα.

Σημαντική ήταν και η παρουσία της Τουρκίας η οποία αναζητάει ευρύτερο ρόλο στις παγκόσμιες μεταφορές ενώ όπως πάντα δυναμική ήταν η παρουσία των χωρών της Μπενελούξ. Γάλλοι και Ιταλοί προτίμησαν να συμμετάσχουν με τη μορφή cluster ομοειδών επιχειρήσεων, ενώ μεγάλος αριθμός εκθετών προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Αντίθετα,  αδικαιολόγητα ισχνή ήταν η ελληνική παρουσία η οποία εξαντλήθηκε σε μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού συμμετοχές, ενώ χαρακτηριστική ήταν η απουσία του ΟΛΠ τη στιγμή που περίπτερα και μάλιστα ιδιαίτερα εντυπωσιακά διέθεταν ευρωπαϊκοί λιμένες με ελάχιστο μεταφορικό έργο και απείρως μικρότερη σημασία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι των logistics.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Forklift Truck Of The Year με νικητή την Still και το νέο υβριδικό της όχημα, ενώ διακρίσεις απέσπασε σε επιμέρους κατηγορίες η Jungheinrich.

Διαβάστε στο επόμενο τεύχος του Logistics & Management το πλήρες ρεπορτάζ για την έκθεση του Μονάχου καθώς και συνεντεύξεις με Έλληνες επισκέπτες και εκθέτες.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...