ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΤΕΛΩΝΕΙΑ: ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12/06/2013

 

Οδηγίες που ανατρέπουν πάγιες τελωνιακές διαδικασίες στον τομέα του εφοδιασμού των πλοίων επιφέρει στη ναυτιλία η πρόσφατη  παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εφοδιαστών Πλοίων.

Ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι οι διατάξεις της πρόσφατης εγκυκλίου του Γιώργου Μαυραγάνη (στη φωτογραφία από ομιλία του στο Κοινοβούλιο)  περιέχει ρυθμίσεις που έρχονται σε αντίθεση με υφιστάμενους νόμους. Ο Σύνδεσμος αναφέρεται στις διαδικασίες επανεξαγωγής προϊόντων και την απαλλαγή από δασμούς και φόρους, απαλλαγή η οποία, σύμφωνα με το Σύνδεσμο παραλήφθηκε από την παρέμβαση του Γ. Μαυραγάνη, ανατρέποντας έτσι τους σχεδιασμούς των εταιρειών και την τάξη μέσα στην αγορά.

Θυμίζουμε ότι στην παρέμβαση του υφυπουργού με τίτλο «Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρονη θέση σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης εμπορευμάτων που προορίζονται να παραδοθούν ως εφόδια πλοίων και αεροσκαφών» αναφέρονται οι παρακάτω διατάξεις: «1. Τα εμπορεύματα που τίθενται σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης της παρούσας προορίζονται αποκλειστικά να αποτελέσουν αντικείμενο παράδοσης σε πλοία και αεροσκάφη με απαλλαγή από το φόρο προστιθεμένης αξίας. 2. Σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης της παρούσας δεν υπάγονται υποκείμενα σε ειδικό φόρο κατανάλωσης εμπορεύματα».

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ SUPPLY CHAIN AWARDS 2018

Το Κτήμα Αριάδνη στη Βαρυμπόμπη θα υποδεχθεί τα στελέχη των εταιρειών που διαγωνίστηκαν, τα μέλη της διευρυμένης Κριτικής Επιτροπής, υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου, στελέχη Υπουργείων και σχετικών Συνδ...

ΕΕL ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜ. ΒΛΑΧΟ

Στην ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της, για τη διετία 2018-2019, προχώρησε η Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος μετά και το επιτυχημένο 21ο πανελλήνιο συνέδριο Logistics που διοργά...