ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ & ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/06/2013

 

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Tεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), διοργανώνει αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 9:00 – 15:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο  του έργου RAIL4SEE: «Ανάπτυξη των πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως σιδηροδρομικών κόμβων μεταφορών».

Το συνέδριο πρόκειται να εστιάσει στις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των επιβατών για την αύξηση της επιβατικής κίνησης στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες και στοχεύει στα παρακάτω:

• Να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό το περιεχόμενο και τους στόχους του έργου και του χρηματοδοτικού προγράμματος στο οποίο εντάσσεται.

• Να τονίσει τη χρησιμότητα και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Συστήματα Πληροφόρησης Μετακινούμενων, όσο αφορά την ενίσχυση των διατροπικών μεταφορών.

• Να αναδείξει υφιστάμενες πρωτοβουλίες και ενέργειες από τη διεθνή και εθνική πρακτική.

• Να συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρωμένες μεταφορικές υπηρεσίες και ευφυή συστήματα μεταφορών θα επηρεάσουν το μελλοντικό προφίλ των μητροπολιτικών περιοχών και των περιφερειών.

• Να φέρει σε ανοιχτό διάλογο τους εμπλεκόμενους και να αναδείξει νέες ευκαιρίες συνεργασίας αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις/λύσεις  σχετικά με τη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των υφιστάμενων υποδομών.

• Να αναδείξει τις πραγματικές ανάγκες (φορέων και μετακινούμενων) οι οποίες θα πρέπει να μελετηθούν στα πλαίσια των πιλοτικών εφαρμογών του έργου.

Στο συνέδριο θα κάνουν εισηγήσεις ο Luca Capitanelli της TRENITALIA, ο Walter Zimmermann  ειδικός σε σιδηροδρομικά θέματα της AUSTRIATECH, ο Krassimir Anguelov ειδικός σε σιδηροδρομικά θέματα της BDZ-Passengers, ο Andrea Normanno γενικός διευθυντής του Δικτύου Υποδομών, Logistics και Μεταφορών στην περιφέρεια Emilia Romagna στην Ιταλία, εκπρόσωποι μεγάλων  δήμων από τα Βαλκάνια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος κ.ά.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...