ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ & ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/06/2013

 

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Tεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), διοργανώνει αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 9:00 – 15:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο  του έργου RAIL4SEE: «Ανάπτυξη των πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ως σιδηροδρομικών κόμβων μεταφορών».

Το συνέδριο πρόκειται να εστιάσει στις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των επιβατών για την αύξηση της επιβατικής κίνησης στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες και στοχεύει στα παρακάτω:

• Να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό το περιεχόμενο και τους στόχους του έργου και του χρηματοδοτικού προγράμματος στο οποίο εντάσσεται.

• Να τονίσει τη χρησιμότητα και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Συστήματα Πληροφόρησης Μετακινούμενων, όσο αφορά την ενίσχυση των διατροπικών μεταφορών.

• Να αναδείξει υφιστάμενες πρωτοβουλίες και ενέργειες από τη διεθνή και εθνική πρακτική.

• Να συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρωμένες μεταφορικές υπηρεσίες και ευφυή συστήματα μεταφορών θα επηρεάσουν το μελλοντικό προφίλ των μητροπολιτικών περιοχών και των περιφερειών.

• Να φέρει σε ανοιχτό διάλογο τους εμπλεκόμενους και να αναδείξει νέες ευκαιρίες συνεργασίας αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις/λύσεις  σχετικά με τη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των υφιστάμενων υποδομών.

• Να αναδείξει τις πραγματικές ανάγκες (φορέων και μετακινούμενων) οι οποίες θα πρέπει να μελετηθούν στα πλαίσια των πιλοτικών εφαρμογών του έργου.

Στο συνέδριο θα κάνουν εισηγήσεις ο Luca Capitanelli της TRENITALIA, ο Walter Zimmermann  ειδικός σε σιδηροδρομικά θέματα της AUSTRIATECH, ο Krassimir Anguelov ειδικός σε σιδηροδρομικά θέματα της BDZ-Passengers, ο Andrea Normanno γενικός διευθυντής του Δικτύου Υποδομών, Logistics και Μεταφορών στην περιφέρεια Emilia Romagna στην Ιταλία, εκπρόσωποι μεγάλων  δήμων από τα Βαλκάνια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος κ.ά.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ “VERDE.TEC” 9 - 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΟ MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Την επανέναρξη της προετοιμασίας των εκθέσεων, των συνεδρίων και των εκδηλώσεών της, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μετά και τ...

ΜΕΙΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ OPTIMUM

Αρνητική επίδραση της τρέχουσας πανδημίας σε κρίσιμους δείκτες, όπως οι πωλήσεις, η κερδοφορία αλλά και το ηθικό των εργαζομένων προβλέπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα «Βαρ...

Κλείσιμο [X]