ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΝΕΟΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ COSCO: ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/06/2013

 

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ισχυρού Κινέζου αξιωματούχου Ουέι Τζια Φου, προέδρου του ομίλου της COSCO, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στο Ικόνιο, στον Πειραιά, τα εγκαίνια του νέου προβλήτα της κινεζικής εταιρείας.

Ο πρωθυπουργός, με την ευκαιρία των εγκαινίων, και σε συνέχεια των επαφών που είχε στην Κίνα κατά το πρόσφατο ταξίδι του αλλά και καθημερινά σε επίπεδο υπουργείων,  κάλεσε τους κινεζικούς επιχειρηματικούς ομίλους να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς που προσφέρονται όπως οι μεταφορές, οι σιδηρόδρομοι, τα αεροδρόμια και οι υποδομές γενικότερα.

Ο προβλήτας ΙΙΙ της COSCO, ο οποίος παραδόθηκε αρκετά πριν την προγραμματισμένη ολοκλήρωσή του, είναι έργο στο οποίο επενδύθηκαν 340 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

 Η σημαντική ανακοίνωση που προέκυψε από την ομιλία του πρωθυπουργού είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τη δυτική πλευρά του λιμανιού, η οποία αν κι εφόσον ολοκληρωθεί θετικά, θα προκαλέσει νέες επενδύσεις ύψους 224 εκατ. ευρώ και 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.

«Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα λιμάνια της Ευρώπης πηγαίνοντας να γίνει το πρώτο» ήταν το κεντρικό σχόλιο του Αντ. Σαμαρά ο οποίος πρόβλεψε ότι σε πλήρη ανάπτυξη το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί να διακινεί σε ετήσια βάση περίπου 7 εκατ. τόνους εμπορευμάτων, απασχολώντας συνολικά πάνω από 5.000 εργαζόμενους.

Φωτογραφία: www.newsbomb.gr

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ VIOLETA BULC

Το ρόλο της ναυτιλίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών και στην ενίσχυση των παραμέτρων εκείνων που αναδεικνύουν αυτόν το ρόλο, υπογράμμισε ο Υπου...

ΠΛΩΡΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Σπάζοντας το όριο των 5 εκατ. TEU, ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά έρχεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων....

ΣΕΒ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από επιχειρήσεις – μέλη του, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ (Τετάρτη, 30/10/2019), το εργαστήριο ExportReady Master με θέμα: «Στρατηγικές και Πρακτικές Διείσ...