ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΝΕΟΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ COSCO: ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27/06/2013

 

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ισχυρού Κινέζου αξιωματούχου Ουέι Τζια Φου, προέδρου του ομίλου της COSCO, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στο Ικόνιο, στον Πειραιά, τα εγκαίνια του νέου προβλήτα της κινεζικής εταιρείας.

Ο πρωθυπουργός, με την ευκαιρία των εγκαινίων, και σε συνέχεια των επαφών που είχε στην Κίνα κατά το πρόσφατο ταξίδι του αλλά και καθημερινά σε επίπεδο υπουργείων,  κάλεσε τους κινεζικούς επιχειρηματικούς ομίλους να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς που προσφέρονται όπως οι μεταφορές, οι σιδηρόδρομοι, τα αεροδρόμια και οι υποδομές γενικότερα.

Ο προβλήτας ΙΙΙ της COSCO, ο οποίος παραδόθηκε αρκετά πριν την προγραμματισμένη ολοκλήρωσή του, είναι έργο στο οποίο επενδύθηκαν 340 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

 Η σημαντική ανακοίνωση που προέκυψε από την ομιλία του πρωθυπουργού είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για τη δυτική πλευρά του λιμανιού, η οποία αν κι εφόσον ολοκληρωθεί θετικά, θα προκαλέσει νέες επενδύσεις ύψους 224 εκατ. ευρώ και 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.

«Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται στα πέντε πρώτα λιμάνια της Ευρώπης πηγαίνοντας να γίνει το πρώτο» ήταν το κεντρικό σχόλιο του Αντ. Σαμαρά ο οποίος πρόβλεψε ότι σε πλήρη ανάπτυξη το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί να διακινεί σε ετήσια βάση περίπου 7 εκατ. τόνους εμπορευμάτων, απασχολώντας συνολικά πάνω από 5.000 εργαζόμενους.

Φωτογραφία: www.newsbomb.gr

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “VERDE.TEC”

Χρηματοδοτικά εργαλεία και σύγχρονες τεχνολογίες περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανακύκλωση αλλά και των υδατικών πόρων φέρνει η 4η διεθνής έκ...

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ACMON

Από ανακοπή καρδιάς έφυγε αιφνιδιαστικά χθες μια ευγενική και σεμνή προσωπικότητα του κλάδου, ο Βασίλης Βαλιάνος, ο άνθρωπος που έδωσε το όραμα και την προοπτική της “Acmon Data”....

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΙΕΘΝΗ “ELEC.TEC” ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς στηρίζουν την 3η διεθνή έκθεση “Elec.Tec” που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο MEC της Παιανίας. Η νέα διοργάνωση ξεπερνά κάθε πρ...

Κλείσιμο [X]