ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ LOGISTICS

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΣΕ ΣΤΟΝ ΟΛΠ & ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΘΕ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02/07/2013

 

Σημαντικές ανακοινώσεις και μια εφ΄ όλης της ύλης ενημέρωση των συντακτών περιείχε η σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ  Κώστας Σπηλιόπουλος, την πρώτη της εταιρείας εδώ και μια δεκαετία (!) αλλά και πρώτη του ιδίου στις λιγότερες από 120 ημέρες που βρίσκεται στη θέση αυτή.

Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αχαΐας, έχουν να κάνουν α) με τις σημαντικές συμβάσεις για τα έργα στο τμήμα Ροδοδάφνη- Ψαθόπυργος και στο τμήμα Τιθορέα- Δομοκός, β) την υλοποίηση της δεύτερης λειτουργικής φάσης στο Θριάσιο Πεδίο όπου κατασκευάζεται το νέο εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ, γ) η παράδοση εντός 10 ημερών του έργου επέκτασης της γραμμής από τον προβλήτα της COSCO στο Ικόνιο στο τμήμα του ΟΛΠ και δ) τα έργα ‘σκούπα’ σε διάφορα τμήματα του δικτύου ΠΑΘΕ, έργα τα οποία λίμναζαν για πολλά χρόνια.

Ο Κ. Σπηλιόπουλος έδωσε μια θετική εικόνα της εταιρείας η οποία αυτή τη στιγμή έχει περιοριστεί σε 199 άτομα προσωπικό έναντι 353 το 2009 και σε λειτουργικά έξοδα μόλις 8,8 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 25 εκατ. ευρώ το 2009. Ο προϋπολογισμός της εταιρείας  για το 2013 από 8,9 εκατ. ευρώ αρχικά μειώθηκε σε 7,3 λόγω περικοπών, παρόλα αυτά η ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται εντός προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2013 κι ευελπιστεί ότι θα παραμείνει έτσι μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Ο πρόεδρος της εταιρείας έδωσε το περίγραμμα των επιδιώξεων της νέας διοίκησης: ολοκλήρωση του δικτύου ΠΑΘΕ, το οποίο άλλωστε αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μιας κι έχει ενταχθεί μέσα στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, η αναβάθμιση στη σύνδεση των σημαντικών λιμένων της χώρας με το τρένο (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη σε λίγο) αλλά και η προώθηση των έργων διασύνδεσης σε άλλα λιμάνια (Καβάλα, Βόλος, Λαύριο) και η ανάδειξη του σιδηροδρόμου σε κύριο μεταφορικό μέσο στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.

Ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ανάλωσε πολύ χρόνο από την ομιλία του στο πρόβλημα των κλοπών και των βανδαλισμών που έχει υποστεί το δίκτυο σε διάφορα σημεία του, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να έχει ξοδέψει μέχρι αυτή τη στιγμή περίπου 60 εκατ. για αποκατάσταση γραμμών  και ανάταξη της ηλεκτροδότησης σε διάφορα σημεία του δικτύου, τάχθηκε μάλιστα υπέρ αυστηρότερων μέτρων φύλαξης της γραμμής, ενδεχομένως και από ιδιωτική εταιρεία.

Τέλος ανέφερε ότι η ΕΡΓΟΣΕ συμμετέχει ήδη σε διαγωνισμό για σιδηροδρομικό έργο στο Σκόπια,   βρίσκεται σε διακανονισμό με τη SIEMENS μέσω του οποίου θα πετύχει σημαντική μείωση του κόστους ορισμένων έργων, ενώ κάποια από τα λειτουργικά της έξοδα είναι πλέον επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ (ύψους περίπου 21 εκατ. ευρώ) κάτι που θα δώσει μια σημαντική ανάσα για την εταιρεία.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ «UPATRAS IQ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΕΒΠΕΔΕ

Σε μια εποχή, που ένα από τα κρίσιμα ζητούμενα για την αναβάθμιση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα είναι η διασύνδεσή της με την έρευνα, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινά το πρόγραμμα βιομηχανικών διδ...

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ “VERDE.TEC” 9 - 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΟ MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Την επανέναρξη της προετοιμασίας των εκθέσεων, των συνεδρίων και των εκδηλώσεών της, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ασφάλεια, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» μετά και τ...

ΜΕΙΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ OPTIMUM

Αρνητική επίδραση της τρέχουσας πανδημίας σε κρίσιμους δείκτες, όπως οι πωλήσεις, η κερδοφορία αλλά και το ηθικό των εργαζομένων προβλέπουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα «Βαρ...

Κλείσιμο [X]